"Thess Bao": Street γαστρονομία υψηλού επιπέδου στο κέντρο της πόλης

Το λιχούδικο έδεσμα του Δημήτρη Παμπόρη, που παντρεύει τα ψωμάκια ατμού με premium ελληνικές γεύσεις, είναι απαραίτητος σύντροφος για τις εξορμήσεις στο κέντρο.

Thess Bao

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το γευστικό πείραμα του γνωστού σεφ Δημήτρη Παμπόρη, του Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του επίσης βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και του Γιάννη Πατέικα, και η χάρη του δεν άργησε (υπερβολικά) πολύ να φτάσει στην Αθήνα, όπου δικαίως έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κι αυτό γιατί τα αέρινα bao buns του πολυβραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη κερδίζουν όχι μόνο για την χάρη της ζύμης τους, αλλά και για τα ευφάνταστα και περιποιημένα γεμίσματα τους. Άλλωστε, ο σεφ αγαπά να αναδιατυπώνει με σπιρτόζικο τρόπο την ελληνική παράδοση, την οποία παραλλάσει με ακόμα πιο οικείο τρόπο στο μικρό στέκι της Περικλέους, πάνω σε έναν άξονα με καταγωγή από Ασία. 

Thess Bao Αθήνα street food


Premium πρώτες ύλες, ακομπλεξάριστοι συνδυασμοί και ευρηματικές συνταγές φτιάχνουν το τρίπτυχο της επιτυχίας που παίρνεις στο χέρι κάθε φορά που περνάς από το "Thess Bao". Ανάμεσα σε δυο φέτες ασιατικό ψωμί θα βρεις απρόσμενα ταιριάσματα όπως πανσέτα BBQ με σουσάμι, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, καπνιστό χοιρινό με μαύρη μπίρα, μέλι, κρέμα γιαουρτιού με ξινόμηλο, σέλερι, ντομάτα και τραγανό κρεμμύδι ή ακόμα μοσχαρίσιο μάγουλο κοκκινιστό με λαχανικά και κρέμα μπαχαρικών. 

Thess Bao Αθήνα street food

Thess Bao Αθήνα street food


Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για vegans ή vegetarians, ή ακόμα για όποιον προτιμά να δοκιμαστεί σε μία λιγότερο κρεατοφαγική επιλογή, έχοντας ως βάση τους κολοκυθοκεφτέδες, τον γύρο μανιταριών ή τα φαλάφελ. Μην παραλείψετε να τσεκάρετε τις προτάσεις της ημέρας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων baos με μαριναρισμένο σε ξύγαλο τραγανό κοτόπουλο, γλυκόξινο λάχανο, ψητό μπέικον και καυτερή κέτσαπ και gourmet burger Rossini με μπιφτέκι black Angus, ψητό foie gras και σάλτσα τρούφας, αλλά και τα bao burgers. Το τελευταίο εύρημα του Παμπόρη θέλει το ψωμάκι ατμού να παίρνει όψη μπέργκερ και να συμπληρώνει το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw πολίτικη και γραβιέρα – φωνάζει Θεσσαλονίκη – ή ακόμα με αυγό τηγανητό και μπέικον και μαγιονέζα τρούφας, για τους παραδοσιακούς φίλους του αμερικάνικου εδέσματος.


Τέλος, το μενού του "Thess Baο" φροντίζει και για τους γλυκατζήδες της παρέας, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο banoffee, με φρέσκια μπανάνα με μερέντα, κροκάν αμυγδάλου και toffee καραμέλας.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.