"Thess Bao": Street γαστρονομία υψηλού επιπέδου στο κέντρο της πόλης

Το λιχούδικο έδεσμα του Δημήτρη Παμπόρη, που παντρεύει τα ψωμάκια ατμού με premium ελληνικές γεύσεις, είναι απαραίτητος σύντροφος για τις εξορμήσεις στο κέντρο.

Thess Bao

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το γευστικό πείραμα του γνωστού σεφ Δημήτρη Παμπόρη, του Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του επίσης βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και του Γιάννη Πατέικα, και η χάρη του δεν άργησε (υπερβολικά) πολύ να φτάσει στην Αθήνα, όπου δικαίως έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κι αυτό γιατί τα αέρινα bao buns του πολυβραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη κερδίζουν όχι μόνο για την χάρη της ζύμης τους, αλλά και για τα ευφάνταστα και περιποιημένα γεμίσματα τους. Άλλωστε, ο σεφ αγαπά να αναδιατυπώνει με σπιρτόζικο τρόπο την ελληνική παράδοση, την οποία παραλλάσει με ακόμα πιο οικείο τρόπο στο μικρό στέκι της Περικλέους, πάνω σε έναν άξονα με καταγωγή από Ασία. 

Thess Bao Αθήνα street food


Premium πρώτες ύλες, ακομπλεξάριστοι συνδυασμοί και ευρηματικές συνταγές φτιάχνουν το τρίπτυχο της επιτυχίας που παίρνεις στο χέρι κάθε φορά που περνάς από το "Thess Bao". Ανάμεσα σε δυο φέτες ασιατικό ψωμί θα βρεις απρόσμενα ταιριάσματα όπως πανσέτα BBQ με σουσάμι, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, καπνιστό χοιρινό με μαύρη μπίρα, μέλι, κρέμα γιαουρτιού με ξινόμηλο, σέλερι, ντομάτα και τραγανό κρεμμύδι ή ακόμα μοσχαρίσιο μάγουλο κοκκινιστό με λαχανικά και κρέμα μπαχαρικών. 

Thess Bao Αθήνα street food

Thess Bao Αθήνα street food


Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για vegans ή vegetarians, ή ακόμα για όποιον προτιμά να δοκιμαστεί σε μία λιγότερο κρεατοφαγική επιλογή, έχοντας ως βάση τους κολοκυθοκεφτέδες, τον γύρο μανιταριών ή τα φαλάφελ. Μην παραλείψετε να τσεκάρετε τις προτάσεις της ημέρας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων baos με μαριναρισμένο σε ξύγαλο τραγανό κοτόπουλο, γλυκόξινο λάχανο, ψητό μπέικον και καυτερή κέτσαπ και gourmet burger Rossini με μπιφτέκι black Angus, ψητό foie gras και σάλτσα τρούφας, αλλά και τα bao burgers. Το τελευταίο εύρημα του Παμπόρη θέλει το ψωμάκι ατμού να παίρνει όψη μπέργκερ και να συμπληρώνει το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw πολίτικη και γραβιέρα – φωνάζει Θεσσαλονίκη – ή ακόμα με αυγό τηγανητό και μπέικον και μαγιονέζα τρούφας, για τους παραδοσιακούς φίλους του αμερικάνικου εδέσματος.


Τέλος, το μενού του "Thess Baο" φροντίζει και για τους γλυκατζήδες της παρέας, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο banoffee, με φρέσκια μπανάνα με μερέντα, κροκάν αμυγδάλου και toffee καραμέλας.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια