Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

Ουζερί του Λάκη

Στο ερώτημα που θα φάμε ποιοτικά και προσιτά ψαράκια και θαλασσινά συνοδεία ούζου ή τσίπουρου στο κέντρο της Αθήνας μας έχει απαντήσει προ πολλού το "Ουζερί του Λάκη" στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, επιμένοντας να κρατά διαχρονική τη συνταγή της επιτυχίας εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Έχοντας γιορτάσει τα τεσσαρακοστά του γενέθλια τον Απρίλιο που μας πέρασε, το αγαπημένο στέκι καλλιτεχνών, διανοούμενων και μερακλήδων της θάλασσας επιμένει να επενδύει σοβαρά στην πρώτη ύλη και την προσεκτική διαχείρισή της φρεσκάροντας διαρκώς το μενού αλλά και τον χώρο του. Για του λόγου το αληθές η Ναταλία Δραγούμη επισκέπτεται το αγαπημένο θαλασσινό στέκι και μας μεταφέρει απο πρώτο χέρι τις εντυπώσεις της.

Με μεγαλύτερη πλέον σάλα αλλά και περισσότερα τραπεζάκια στον "κρυφό" πεζόδρομο δύο βήματα από το σταθμό μετρό "Βικτώρια" το μαγαζί του Γιώργου Λάμπρου εφοδιάζει καθημερινά την κουζίνα του με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη, και η σύζυγός του και μαγείρισσα Άννα Πασσά αναλαμβάνει τα υπόλοιπα παρουσιάζοντάς μας δυσεύρετα μαγειρευτά και μεζέδες, δίπλα στα ελαφροτηγανισμένα ψάρια και τους θησαυρούς που ψήνονται προσεκτικά στη σχάρα. 

Ουζερί του Λάκη

Αφού διαλέξουμε λοιπόν ανάμεσα στα περισσότερα από 140 αποστάγματα της κάβας-θησαυρός, η παρέλαση ξεκινά με μαστόρικες αλοιφές (δεν παραλείπουμε ποτέ την ταραμοσαλάτα και τη ρεγγοσαλάτα) και ακολουθούν ζουμερές κουτσομούρες ή γαλέος, σαλάχι, χέλια, καλαμάρια και σουπιές, ή και ζωηρές καραβιδούλες ευβοϊκού, αν τις πετύχουμε. Εδώ όμως, πέρα από το δυνατό τηγάνι και τα ψαγμένα παστά, τρώμε και μερακλίδικα μαγειρευτά πιάτα με ψάρι και θαλασσινά, χωρίς φυσικά να λείπουν και τα μεγάλα ψάρια ημέρας για τη σχάρα. 

Ουζερί του Λάκη

Οι σουπιές μεταμορφώνονται σε συνοδευτικό για μια λαχταριστή μακαρονάδα, σε ένα από τα signature πιάτα του "Ουζερί του Λάκη", ή μαγειρεύονται παραδοσιακά με σπανάκι σε μια σπεσιαλιτέ που φωνάζει μαμαδίστικη ελληνική κουζίνα. Πιο ψαγμένοι συνδυασμοί, όπως τα καλαμάρια με χυλοπίτες αλλά και τα λαζάνια με ρέγκα, σπασμένα αμύγδαλα και ροζ πιπέρι, και άλλες ιδέες που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και την ψαριά της ημέρας ανανεώνουν το μενού και δεν αφήνουν παραπονεμένους ούτε τους οπαδούς των κλασικών ούτε όσους θέλουν να πειραματιστούν. 

Ουζερί του Λάκη

Προσεκτικά διαλεγμένα τοπικά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα όπως τα ζυμαρικά και τα παλαιωμένα τυριά, συγκεντρώνονται στην κουζίνα της Άννας Πασσά για να συνθέσουν μια μονάκριβη φωλιά αυθεντικής γεύσης, που μαζί με την εγγυημένη σε φρεσκάδα και ποιότητα θαλασσινή πρώτη ύλη που επιβλέπει ο ίδιος ο Γιώργος Λάμπρου αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο η εμπειρία και η γνώση ζωγραφίζει ιωδιούχες σπεσιαλιτέ που μας φέρνουν ξανά και ξανά στο "Ουζερί του Λάκη", έναν καθησυχαστικά νόστιμο μικρόκοσμο, από τα λίγα μαγαζιά που δικαιούνται τον χαρακτηρισμό γευστικό τοπόσημο στην πόλη. 

Ουζερί του Λάκη

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας, 2108213776
Facebook, Instagram

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια