Σχεδόν σαν μία ετήσια αθηναϊκή παράδοση για πάσης φύσεως foodies της πόλης αλλά και οποιονδήποτε αισθάνεται τέτοιος, το Athens Street Food Festival επιστρέφει και φέτος, πιστό στο μαγιάτικο ραντεβού του με το κοινό και στο γνώριμο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ., στο Γκάζι, για τρία μοναδικά τριήμερα (10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου).
Ανάμεσα στους δεκάδες σεφ του φετινού Athens Street Food Festival, οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Γρηγόρης Κίκης, που θα δείξουν στο κοινό την fine comfort πλευρά τους, καθώς και η δημοφιλής Madame Ginger (aka Μαριλού Παντάκη), που προσεγγίζει και το φαγητό του δρόμου με το δικό της στυλ.
Το φεστιβάλ που έχτισε ένα trend
Πίσω στο 2016, όταν το ζουμερό φεστιβάλ ξεκίνησε τη διαδρομή του, η σκηνή του φαγητού του δρόμου δε βρισκόταν σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που τη συναντάμε σήμερα - πια το αθηναϊκό street food σύμπαν είναι γεμάτο -πέρα από τα κλασικά κι αγαπημένα- με επιλογές από κάθε γωνιά του κόσμου, είτε σε αυθεντικές είτε σε πιο fusion εκδοχές.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το φεστιβάλ πέρα από την ίσως πιο ζωντανή και διαδραστική γευστική φιέστα της πρωτεύουσας, αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς παράγοντες για το ξεκίνημα ενός καινούριου ρεύματος στο χεράτο φαγητό.
Πώς μεταφράζονται επί του πρακτέου όλα τα παραπάνω; Μα ασφαλώς με ενεργοποίηση των σιελογόνων αδένων και στιβαρό βύθισμα δοντιών σε λαχταριστά burgers, απολαυστική πίτσα, αλέγρα τάκος, ασιατικής γευστικής κουλτούρας σάντο, μπαχαρένια ινδικά wraps και πλήθος άλλων.
Προφανώς, δεν είναι τα μόνα καθώς πάντοτε παίζουν και πιο ιδιαίτερες και ασυνήθιστες προτάσεις όπως αυθεντικές αιθιοπικές γεύσεις με στιφάδο γουότ και πίτες-ιντζέρα, lobster rolls όπως θα τα έβρισκες σε Μέιν και Κονέκτικατ, μια street food εκδοχή της κρητικής κουζίνας ή spring rolls γουρ(ου)νοπούλας.
Κάθε street food 'φυλή' έχει τη γωνιά της στο χώρο αλλά όλοι μαζί -κοινό, μάγειρες και όλοι οι υπόλοιποι- συνθέτουν ένα ξεχωριστό σύμπαν απόλαυσης, εντός του οποίου γεννιούνται ξεχωριστές εμπειρίες.
Pop-up μαγαζιά, καταξιωμένοι σεφ αλλά και ανερχόμενοι που έχουν κάτι μοναδικό να προτείνουν και, βεβαίως, το ίδιο το crowd του Athens Street Food Festival αποτελούν τα καταλληλότερα και πιο ταιριαστά υλικά για μία συνταγή που γίνεται όλο και νοστιμότερη από διοργάνωση σε διοργάνωση.
Φυσικά, Athens Street Food Festival σημαίνει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Κάθε ημέρα τη μουσική θα αναλαμβάνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ κάθε βράδυ -στις 21:00- ξεκινά το μεγάλο πάρτι με γνωστούς DJs. Παράλληλα, την Παρασκευή 10 Μαΐου, το φεστιβάλ υποδέχεται τον δημοφιλή κωμικό Αλέξανδρο Τσουβέλα, σε ένα διασκεδαστικό meet-and-greet με το κοινό.
Info
10-11-12/ 17-18-19/ 24-25-26 Μαΐου
Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00
FB: Athens Street Food Festival
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.