Geco at Gatsby Athens: Πώς αυτή η μυστική στοά στο κέντρο κατάφερε να κατακτήσει την αθηναϊκή σκηνή

Geco at Gatsby Athens

Τελευταία παντού ακούμε και διαβάζουμε για αυτό. Βίντεο που καταγράφουν το experience των επισκεπτών του, αλλά και αμέτρητα ενθουσιώδη δημοσιεύματα πλημμυρίζουν με εγκωμιαστικά σχόλια το Geco at Gatsby Athens, ένα all-day restaurant που το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει ένα αδιανόητο hype και έχει γίνει το απόλυτο must-visit spot της πόλης, κάνοντας όλους να απορούν τι είναι αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει στην πόλη με τα αμέτρητα -πλέον- μαγαζιά και εστιατόρια. Όμως, αν το επισκεφθείς έστω μια φορά μπορείς να καταλάβεις την απάντηση: Από την άψογη διακόσμησή του, τη μουσική του και την άρτια εξυπηρέτηση έως τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες που σερβίρονται, όλα έχουν συντελέσει ώστε το Geco να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, αλλά και να ανεβάσει τον πήχη για την αθηναϊκή διασκέδαση και γαστρονομία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. 

Geco at Gatsby Athens
Μέσα στο Geco ξεχνάς τα πάντα. Για να κλείσεις τραπέζι στο Geco ή να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

Το all-day bar-restaurant που αλλάζει "πρόσωπο" με βάση την εποχή

Το κομψό Geco at Gatsby Athens υπερβαίνει την έννοια ενός κλασικού all-day εστιατορίου. Είναι μια κρυμμένη experience στοά κάτω από το καταπληκτικό 5άστερο boutique hotel του Gatsby Athens στην οδό Λέκκα, που συνθέτει με ασύλληπτη δεξιοτεχνία μια σειρά από ετερόκλητα στοιχεία, τα οποία "στήνουν" μια τόσο μαγευτική ατμόσφαιρα που σε κάνει να ξεχνάς τι συμβαίνει έξω. 

Το Geco βρίσκεται σε ένα παλιό, πολύ κομψό αθηναϊκό κτίριο του 1930, το οποίο επαναδιακοσμείται και μεταμορφώνεται συνεχώς με βάση τις εποχές με σκοπό να μεταφέρει το vibe κάθε περιόδου: από τη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και τον ρομαντισμό του Αγίου Βαλεντίνου μέχρι την έκρηξη των χρωμάτων και των λουλουδιών της άνοιξης. Έτσι, ανάλογα με την εποχή που θα επισκεφθείς το Geco, βιώνεις και ένα πολύ διαφορετικό θεματικό experience. 

Geco at Gatsby Athens
Φωτογραφίες από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την άνοιξη και το Πάσχα στο Geco at Gatsby Athens, που κάθε εποχή δημιουργεί και την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Και με έναν περίεργο τρόπο το Geco at Gatsby Athens καταφέρνει κατά τη διάρκεια όλων των εποχών να είναι ο ιδανικός χώρος για κάθε περίσταση της ημέρας: είτε αναζητάς έναν καλαίσθητο χώρο για να κάνεις ένα διάλειμμα από την εργασία σου ή τα ψώνια σου στο κέντρο, είτε επιθυμείς να απολαύσεις ένα after-work ποτό με μερικά sliders, είτε ψάχνεις ένα μέρος για κάποιο ρομαντικό ραντεβού ή ακόμα και για μια πιο επίσημη βραδινή έξοδο.

Κάθε μέρα ένα διαφορετικό live μουσικό event

Το Geco at Gatsby Athens είναι ίσως και το μοναδικό σημείο της πόλης που κάθε μέρα θα συναντήσεις και ένα διαφορετικό live music event. Τις καθημερινές επιλεγμένοι Έλληνες καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να πλαισιώσουν το dinner στο Geco at Gatsby Athens με live μουσική υπόκρουση, που κινείται από pop και soul μέχρι disco, jazz και latin, ενώ τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο χώρος ζωντανεύει με DJs που προσδίδουν ένα πιο δυναμικό και upbeat ρυθμό. Τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής στο Geco at Gatsby Athens θα συναντήσεις πολύ ατμοσφαιρικές solo live performances με άρπα και ηλεκτρικό τσέλο, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώνεται ιδανικά με early drinks συνοδευόμενα από διαχρονικές retro επιτυχίες, τόσο ξένες όσο και ελληνικές.

 Brunch, lunch & dinner με μια διαφορετική, πιο δημιουργική ματιά

Το μενού του Geco at Gatsby Athens, από το εκλεκτό brunch μέχρι τα ευφάνταστα bar bites και τις επιλογές για lunch και dinner, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μερικών από τους πιο ταλαντούχους σεφ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Executive Chef του Gatsby Athens, Παναγιώτης Φλάκας, με πλούσια εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας, από 5άστερα ξενοδοχεία, πολυτελείς θαλαμηγούς και εστιατόρια Michelin και η βραβευμένη με αστέρι Michelin, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μαζί ένα μενού που αποτελείται από all day a la carte sharing πιάτα, εκφράζοντας μέσα από κάθε δημιούργημα τη συνδυαστική τους τέχνη και την πολυετή εμπειρία τους.

Geco at Gatsby Athens
Αριστερά η βραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και δεξιά ο Executive Chef του Gatsby Athens, Παναγιώτης Φλάκας. Για να δοκιμάσεις τα πιάτα τους κλείσε τραπέζι εδώ

Στο Geco at Gatsby Athens κάθε πιάτο του αποτελεί ένα μικρό αριστούργημα τόσο στη γεύση όσο και στην παρουσίαση. Το μενού είναι μια ενδιαφέρουσα ανάμειξη κλασικών και αγαπημένων γεύσεων άψογα εκτελεσμένων, μαζί με μερικές πολύ μοναδικές, αναπάντεχες και καινοτόμες γαστρονομικές δημιουργίες. Οι σεφ εμπνεύστηκαν κατά κύριο λόγο από την πλούσια ελληνική κουζίνα και απέδωσαν παραδοσιακά στοιχεία με ένα δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας προηγμένες μαγειρικές τεχνικές και εκλεκτά, φρέσκα υλικά, πάντα με αφοσίωση στην ποιότητα, στην πρωτοτυπία και στη γαστρονομική τελειότητα.

Geco at Gatsby Athens
Κάθε πιάτο στο Geco είναι μια γαστρονομική αποκάλυψη, γεμάτη έμπνευση, δημιουργικότητα και απίστευτη γεύση. Για να κλείσεις τραπέζι στο Geco ή να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

Έτσι, θα φάμε μεταξύ άλλων, έναν απίστευτο αρνίσιο λαιμό που σιγοψήνεται για 12 ώρες μέχρι να γίνει τόσο τρυφερό που να λιώνει στο στόμα και να ξεκολλάει από το κόκκαλο με μια κίνηση, το παραδοσιακό λεμονάτο κοτόπουλο με ρίγανη και crunchy πατάτες, αλλά και απρόσμενα χειροποίητα κεμπάπ από τόνο, cacio e pepe σκιουφιχτά προσθέτοντας μια ιταλική πινελιά στα αγαπημένα φρέσκα κρητικά ζυμαρικά, τα πολύ ιδιαίτερα crunchy Seafood Popsicles, που μοιάζουν με παγωτά-ξυλάκια, και είναι μια μίξη καβουριού & γαρίδας και yuzu, αλλά και ένα τρομερό ταρτάρ μοσχαριού με τέλεια εκτελεσμένες τηγανητές πατάτες. Γεύσεις που πραγματικά έχουν κάτι να πουν.

Geco at Gatsby Athens
Τα crunchy Seafood Popsicles είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κρασί μας. Για να κλείσεις τραπέζι στο Geco ή να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

Βραδιές κοκτέιλ και κρασιού στο Geco

Η κοκτέιλ λίστα του Geco at Gatsby Athens αντικατοπτρίζει άψογα την κοσμοπολίτικη και κομψή ατμόσφαιρα του εστιατορίου, προσφέροντας μια εξαιρετική συλλογή από δημιουργικά και ποιοτικά κοκτέιλ. Κάθε ποτό έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τη φιλοσοφία της υψηλής ποιότητας που ακολουθείται και στην κουζίνα, ενσωματώνοντας classic και signature δημιουργίες.

Μεταξύ των κοκτέιλ που ξεχωρίσαμε είναι το αναζωογονητικό Gimlet με Citadelle gin, το οποίο αρωματίζεται με χαμομήλι, μέντα, αγγούρι και pino mugo liquor, αλλά και το Figgy, με βάση το Buffalo Trace bourdon, που συνδυάζεται με τη γλυκιά γεύση των σύκων, την ελαφριά οξύτητα του λεμονιού, τα μπαχαρικά και το eggwhite, που του δίνει μια βελούδινη υφή.

Geco at Gatsby Athens
Το signature cocktails menu του είναι γεμάτο πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς. Για να κλείσεις τραπέζι στο Geco ή να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

Για όσους από την άλλη προτιμούν το κρασί, το Geco at Gatsby Athens προσφέρει μια εκλεκτή συλλογή από κρασιά, επιλεγμένα με την ίδια προσοχή και αφοσίωση που χαρακτηρίζει κάθε πτυχή του. Η κάβα του  περιλαμβάνει μια ποικιλία από τοπικές και διεθνείς ετικέτες, που ξεκινούν από πλούσιες ερυθρές ποικιλίες έως πιο ελαφριές και αρωματικές λευκές, καθώς και εξαιρετικά ροζέ και αφρώδη κρασιά, ώστε να βρούμε το κρασί που θα είναι μέρος μιας πλούσιας και ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας στο Geco ή που θα σταθεί εξίσου εντυπωσιακά και μόνο του για εκείνα τα χαλαρά wine nights στο κέντρο της Αθήνας. 

Με τη μοναδική αλχημεία των γεύσεων του και την πρωτοποριακή του ατμόσφαιρα το Geco έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του απόλυτου talk of the town αυτήν τη στιγμή. Και αυτό γιατί προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, όπου κάθε λεπτομέρεια, από την παρουσίαση των πιάτων μέχρι την ατμόσφαιρα του χώρου, είναι προσεκτικά επιλεγμένη με σκοπό να μαγέψει. Το Geco δεν είναι ένα ακόμα bar-restaurant της πόλης: είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνεχώς εξελίσσεται και ανανεώνεται, προκαλώντας τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά και κρατώντας τους σε συνεχή αναμονή για το επόμενο κεφάλαιό του.

More info:
Λέκκα 14, Αθήνα
Για να κλείσεις τραπέζι ή να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.