Ούζο Βαρβαγιάννη: Μετατρέπει τους γευστικούς συνδυασμούς στην απόλυτη εμπειρία!

Με 4 ετικέτες "Ούζου Βαρβαγιάννη", το σαρακοστιανό pairing είναι έτοιμο να μοιράσει την αυθεντική γεύση που αποζητάς αυτή την περίοδο.

Ούζο Βαρβαγιάννη

Με την περίοδο της Σαρακοστής να είναι προ των πυλών και με τις κουζίνες να προετοιμάζονται πυρετωδώς, το κοινό είναι έτοιμο και αναμένει να φιλοξενήσει στο τραπέζι του γεύσεις αγαπημένες και νοσταλγικές. Με την γαστρονομική παλέτα να αλλάζει εξολοκλήρου κατεύθυνση προσθέτοντας νότες που μυρίζουν θάλασσα με πρώτες ύλες ατόφιες και απλές και με μία φιλοσοφία που προσεγγίζει πολύ καλύτερα αυτό που επιτάσσει η Μεσογειακή διατροφή.

Η πιο νόστιμη νηστεία λοιπόν καταφθάνει και φέρνει μαζί της πιάτα με συνταγές που κλέβουν την παράσταση καθώς και με ενδιαφέρουσες προτάσεις από το αγαπημένο απόσταγμα όλων που δεν είναι άλλο από το ούζο. Γιατί φυσικά και είναι η εποχή του η οποία του πάει γάντι αφού διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μαζί με τους μεζέδες καθιστούν την Σαρακοστή το πιο cool και πεντανόστιμο γευστικό παιχνίδι.

Με το Ούζο των ημερών να "ψιθυρίζει” την καταγωγή και την υπογραφή του. Από την Λέσβο και πιο συγκεκριμένα από το Πλωμάρι φέρνει στα ποτήρια όλων την ιδιοσυγκρασία του νησιού και εκτοξέυει κάθε γευστική εμπειρία. Από αυτόν τον μοναδικό τόπο όπου αποτελεί και την έδρα της  Ποτοποιΐας Βαρβαγιάννη εδώ και 164  χρόνια, η τέχνη της απόσταξης έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη ιεροτελεστία που γοητεύει και συντροφεύει τα μεγάλα πηγαία τραπέζια όπως αυτά της Σαρακοστής.

Ούζο Βαρβαγιάννη

Το "Ούζο Βαρβαγιάννη" άλλωστε θέλει το μεζέ του!

Δροσερό, άλλα με χαμηλές εντάσεις γλυκάνισου και άλλα με υψηλές. Με πρωταγωνιστή το γλυκάνισο, καλλιεργημένο στα ιδιόκτητα κτήματα της οικογενείας Βαρβαγιάννη στο Λισβόρι της Λέσβου μαζί με τα αρωματικά φυτά της οικογενειακής συνταγής δημιουργούν ένα μοναδικό απόσταγμα.

Είτε παγωμένο, σκέτο είτε με πάγο ή με νερό, το ούζο είναι θαυμάσιο, αρωματικό με χαρακτηριστική γλυκιά αλλά ταυτόχρονα έντονη γεύση που αποζητά σε κάθε γουλιά έναν ωραίο μεζέ. Οι πιο παλιοί έλεγαν ότι το τσίπουρο θέλει γήινους γευστικούς συνδυασμούς ενώ το ούζο θαλασσινούς. Επίσης το ούζο είναι ένα απόσταγμα  που "ξυπνά” τους γευστικούς μας θυλάκους με τα γευστικά παντρέματα τελικώς να αποτελούν το άλλο του μισό. Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεζέδες που επιλέγει κανείς για να συνοδεύσει το ούζο είναι λιτοί που αφήνουν ένα ευχάριστο αίσθημα ευφορίας και πληρότητα χωρίς να βαραίνουν το στομάχι.

Το "Ούζο Βαρβαγιάννη” αποτελεί δεκαετίες τώρα "σταθμό” στα τραπέζια. Με γευστικό πλούτο και με μία ιστορία μοναδική. Με γεύση από το παρελθόν και όνειρα από το μέλλον. Με τέσσερις διαφορετικές ετικέτες που ταξιδεύουν εντός και εκτός Ελλάδος και με κοινό στοιχείο όλων των προιόντων, η δημιουργία τους από απόσταξη 100% με αργές διαδικασίες, η χρήση αγνών πρώτων υλών και το μοναδικό νερό του Πλωμαρίου σε χάλκινους άμβυκες σε παρτίδες.

Σε μία τέτοια γαστρονομική συνθήκη όπως αυτή της Σαρακοστής το Ούζο Βαρβαγιάννη έχει την δυναμική να μετατρέπει τους γευστικούς συνδυασμούς στην απόλυτη εμπειρία! Και αυτό γιατί συνοδεύεται με υλικά που τα διακατέχει η ελληνικότητα, ο χαρακτήρας, η αυθεντική γεύση. Θαλασσινά, Λαχανικά και Όσπρια στο επίκεντρο με άλλες συνταγές να έχουν spicy χαρακτήρα ενώ άλλες να χαρίζουν σε μύτη και στόμα αλμύρα και θάλασσα.

Τηγανητά, αλμυρά, πικάντικα, ξυδάτα, ιωδιούχα, αλίπαστα, ότι και να επιλέξεις θα βρεθείς κερδισμένος. Βέβαια η ιωδιούχα γεύση είναι αυτή που υπερτερεί και δεν είναι τυχαίο.

Mε την παραδοσιακή λαγάνα αλειμμένη με ταραμοσαλάτα ή με πάστα ελιάς, το ξεκίνημα είναι τουλάχιστον υπέροχο. Μαρινάτος γαύρος, λιασμένο χταπόδι στα κάρβουνα, μαριναρισμένη γαρίδα όπως επίσης τουρσιά αγγούρι, κουνουπίδι και λάχανο αλλά και αντζούγιες είναι πεντανόστιμοι μεζέδες παρέα με ούζο. Χτένια, κυδώνια, γυαλιστερές και μύδια φυσικά δεν λείπουν από το τραπέζι. Χταποδάκι ξιδάτο ή ψητό στα κάρβουνα όπως επίσης και μία σαρδέλα παστή ολοκληρώνουν το μωσαϊκό και μαζί με Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο και Μπλε "δένουν” άψογα. Κεφτέδες λαχανικών, ντολμαδάκια ή ακόμα και μία αθερινόπιτα, άκρως μυτιληνιός μεζές, μπαίνουν αδιαμφισβήτητα στην ατζέντα.

Ούζο Βαρβαγιάννη

Για όσους δεν αγαπούν τον ταραμά, άνετα μπορούν να αντικαταστήσουν με την μελιτζανοσαλάτα. Λακέρδα και άλλα αλίπαστα αγαπούν ιδιαιτέρως το ούζο. Καλαμάρι και σουπιά στα κάρβουνα ή τηγανητό γαβράκι πάνε γάντι.  Για τους λάτρεις του καρπάτσιο οι επιλογές φυσικά ποικίλες. Το καρπάτσιο λαβράκι με κρίταμο και σέλερι  "ταράζει” τις αισθήσεις όπως επίσης και το καρπάτσιο μπαρμπουνιού, χταποδιού και σφυρίδας. Μία σαλάτα με παντζάρι, λάδι αρωματισμένο με σκόρδο, κρίταμο και καβουρδισμένο μαύρο σουσάμι θα δώσει πινελιά υψηλής γεύσης. Με το Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων όλες αυτές οι επιλογές θα αποκτήσουν το νόημα που τους αξίζει.

Ιδιαίτερα αγαπημένα πιάτα έχουν αναδειχθεί ο καπνιστός σολωμός ή η καπνιστή πέστροφα που αποτελούν ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο για την Σαρακοστή όπως επίσης και το αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Και σε αυτή την περίπτωση η συντροφιά με Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη είναι η απόλυτη.

To Ούζο Βαρβαγιάννη μέσα από 4 εκδοχές!

Στη Λέσβο εκεί όπου σμίγει η Δύση και η Ανατολή με το πολιτισμικό στοιχείο να πρωταγωνιστεί, η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη επιλέγει προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά από την ελληνική γη και συνεχίζει την παράδοση και την δέσμευση της στην ποιότητα που αποτελούν τον πυλώνα της εταιρείας. Εκεί που η ιστορία και η άρτια γεύση αναμειγνύονται, το Ούζο Βαρβαγιάννη είναι πάντα έτοιμο να χαρίσει απλόχερα μεγάλες απολαύσεις.

Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο: Με 42% αλκοόλ αποτελεί το πιο  ελαφρύ και απαλό ούζο της οικογένειας Βαρβαγιάννη, απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών της γης του νησιού. Με πλούσιο άρωμα και τηρώντας με σεβασμό τις παραδοσιακές τεχνικές απόσταξης, η οικογένεια Βαρβαγιάννη δημιούργησε το 1997 ένα νέο, απαλό ούζο, από αυστηρά επιλεγμένα αγνά υλικά και το μοναδικό νερό του Πλωμαρίου.

Oύζο Βαρβαγιάννη Μπλε: Με 46% αλκοόλ, είναι το κλασικό, κομψό, διαχρονικό Ούζο της οικογένειας το οποίο χαρακτηρίζεται αυστηρό αλλά και πλούσιο με μια έντονη θαλασσινή αύρα.Το άρωμα του γλυκάνισου και των αρωματικών φυτών δίνουν στο ούζο ευχάριστη και γεμάτη γεύση. Έξι γενιές της οικογένειες δημιουργούν το συγκεκριμένο ούζο όπου απαιτεί την 100% απόσταξη του ούζου και με την οικογενειακή συνταγή να ήρθε απευθείας από την Οδησσό της Ρωσίας το 1860 από τον Ευστάθιο Βαρβαγιάννη.

Ούζο Βαρβαγιάννη

Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων: Με 47% αλκοόλ, είναι ένα εκλεκτό απόσταγμα γλυκάνισου με εξαιρετική γεύση για τους αφοσιωμένους λάτρεις του ούζου. Το 1950 μια νέα γεύση αποστάχθηκε, ειδικά φτιαγμένη για τους λάτρεις του Ούζου Βαρβαγιάννη. Είναι ένα παραδοσιακό απεριτίφ που παράγεται στους 47% Vol. Το κυρίαρχο άρωμα του γλυκάνισου στο Ούζο Εύζων θυμίζει τον αγρό της ελληνικής φύσης ενώ η ρωμαλέα γεύση του φέρνει στο νου την αγνή και άγρια φύση των θαλασσινών.

Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη: Με 48% αλκοόλ είναι έντονο, πλούσιο και βελούδινο με έτος δημιουργίας το 1962. Προϊόν πολλαπλών αποστάξεων που απαιτεί υψηλής ποιότητας γευστικά ταιριάσματα. Χαρακτηριστική είναι η μεστή γεύση και τα μοναδικά αρώματα σ’ ένα μπουκάλι ούζο εμπνευσμένο από την κλασική ελληνική ομορφιά με την απέριττη απαλότητα του διαχρονικού να αποτελεί το σήμα κατατεθέν.

Πως σερβίρουμε το Ούζο!

Αν είστε λάτρης του να πίνεται το ούζο σκέτο, καλό είναι να έχετε φροντίσει να είναι παγωμένο με σκοπό να μειώσετε την επιθετική αλκοολική του φυσιογνωμία. Στη περίπτωση που απολαμβάνετε με πάγο και νερό, καλό είναι να σερβίρετε στο ποτήρι πρώτα το ούζο, έπειτα να συνεχίσετε με το παγωμένο νερό και τέλος να προχωρήσετε στη προσθήκη με τα παγάκια. Αυτό συμβαίνει ώστε το απόσταγμα να περάσει  αρμονικά από την μία θερμοκρασία στην άλλη.

Όσον αφορά το γαλάκτωμα αυτό δημιουργείται μετά την προσθήκη νερού και οφείλεται στο αιθέριο έλαιο του γλυκανίσου. Όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα, τόσο πιο γαλακτώδες είναι το αποτέλεσμα. Σερβίρουμε είτε στα λεγόμενα "κανονάκια" δηλαδή τα σωληνωτά ποτήρια με χονδρό πάτο που το καθένα χωράει 3-4 γουλιές ούζου είτε στα κλασσικά ποτήρια ούζου για μεγαλύτερη απόλαυση. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.