Βαρβάκειος Αγορά: Διήμερη Σαρακοστιανή γιορτή στα Hasapika με τα πιο φρέσκα & νόστιμα ψάρια της πόλης

Παραμονή & ανήμερα Καθαράς Δευτέρας πάμε στη Βαρβάκειο για σούσι & ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Hasapika Καθαρά Δευτέρα

Χρόνια τώρα όταν η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, οι Αθηναίοι ξέρουν ακριβώς πού να κατευθυνθούν για να προμηθευτούν τις πιο φρέσκες ψαριές στην πόλη. Μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας η ιχθυαγορά στη Βαρβάκειο Αγορά γεμίζει με κόσμο που αναζητά τα πιο φρέσκα θαλασσινά και ψάρια που "να σπαρταράνε" για το σαρακοστιανό τραπέζι. Ψάρια κάθε μεγέθους και κάθε τύπου, γαρίδες, χταπόδια, αλλά και μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες βόνγκολε και πολλά, πολλά ακόμα φιγουράρουν στις ψαριέρες της Αγοράς, περιμένοντας τους επισκέπτες να επιλέξουν αυτά που θα τους "γυαλίσουν" στο μάτι. 

Φέτος, υπάρχει ένας ακόμα λόγος να επισκεφθούμε τη Βαρβάκειο Αγορά εκείνες τις ημέρες. Παράλληλα με τα σαρακοστιανά ψώνια επιβάλλεται και μια βόλτα στα αντιφατικά Hasapika Central Market στη στοά της Αριστογείτονος στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου παραμονή και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας θα στήσουν από νωρίς το πρωί μια διήμερη γιορτή με μουσική, χορό, αλλά φυσικά και εκλεκτές γεύσεις. Τα Hasapika Central Market είναι ένα εναλλακτικό, διαδραστικό, open kitchen εστιατόριο που σερβίρει κορυφαία ψαροφαγία σε κάθε μορφή: από το κλασικό ψήσιμο στα κάρβουνα έως τις πιο ευφάνταστες ωμές δημιουργίες. Είναι με λίγα λόγια ψαροταβέρνα, σουσάδικο, bao bun bar, ceviche bar, είναι τα πάντα γύρω από τα ψάρια.

Hasapika Καθαρά Δευτέρα
Για να κλείσετε τραπέζι ή να βρείτε τα Hasapika στον χάρτη, πατήστε εδώ

Την Κυριακή λοιπόν στις 17 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα οι πάγκοι, οι ψησταριές, τα τηγάνια και οι κατσαρόλες στα Hasapika θα πάρουν "φωτιά" ετοιμάζοντας τα πιο νόστιμα πιάτα φυσικά με φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά που θα έχουν προμηθευτεί από την ίδια την αγορά. 

Από τη μία ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Δαούτης θα ετοιμάζει με μεγάλη μαεστρία σαγανάκια, τηγανιές και πληθωρικές μακαρονάδες θαλασσινών, ενώ ένα κιόσκι πιο κει θα ετοιμάζονται τα ψητά πάνω στα κάρβουνα: φιλεταρισμένα ή ολόκληρα ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια και άλλα διαμάντια των καϊκιών. 

Hasapika Καθαρά Δευτέρα
Τηγανιές που μυρίζουν "θάλασσα" και άλλους λαχταριστούς μεζέδες θα βρούμε στα Hasapika παραμονή και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Για να κλείσετε τραπέζι ή να βρείτε τα Hasapika στον χάρτη, πατήστε εδώ.

Λίγο πιο δίπλα η εξαιρετική chef Josephine Desepeda θα ετοιμάζει τις ωμές παρασκευές και τα σούσι. Μπροστά στα μάτια των περαστικών η Joshephine φτιάχνει με απόλυτη συγκέντρωση και μεγάλη δεξιοτεχνία τα πιο νόστιμα και αυθεντικά nigiri, sashimi και ρολάκια της πόλης. 

Hasapika Καθαρά Δευτέρα
Η Josephine Desepeda θα είναι εκεί για να ετοιμάσε σούσι για όσους θέλουν να ζήσουν την Καθαρά Δευτέρα τους εναλλακτικά. Για να κλείσετε τραπέζι ή να βρείτε τα Hasapika στον χάρτη, πατήστε εδώ.

Επίσης, στα Hasapika αξίζει να δοκιμάσετε και το ceviche, αλλά και ακραία bao buns με τραγανή γαρίδα tempura, αλλά και τις εθιστικά νόστιμες χειροποίητες ταραμοσαλάτες τους.

Hasapika Καθαρά Δευτέρα
Η ταραμοσαλάτα με παντζάρι ταιριάζει τέλεια με τα ψητά ψάρια και θαλασσινά. Για να κλείσετε τραπέζι ή να βρείτε τα Hasapika στον χάρτη, πατήστε εδώ.

Για όσους δεν προλάβουν να κλείσουν τραπέζι στα Hasapika, θα μπορούν να πάρουν  από τα streetfood kiosks γύρω από τo εστιατόριο, διάφορους λαχταριστούς και πολύ ιδιαίτερους θαλασσινούς μεζέδες. Το δικό του open kitchen στους πάγκους της αγοράς θα στήσει και ο εξαιρετικός βραβευμένος σεφ Γιώργος Καταράς, ο οποίος θα σερβίρει θαλασσινά στο χέρι. Ο Καταράς έχει εργαστεί συνεργαστεί με μερικά από τα πιο κορυφαία ευρωπαϊκά εστιατόρια, όπως το τριάστερο "Geranium" στην Κοπεγχάγη και το μονάστερο "RIJKS" στο Άμστερνταμ πριν ανοίξει το δικό του, ονόματι "Vanderveen", που σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας κατάφερε να πάρει ένα αστέρι Michelin για την ανώτερη ποιότητα και την πρωτοποριακή προσέγγιση της κουζίνας του. 

Hasapika Καθαρά Δευτέρα
Ο Γιώργος Καταράς έχει ετοιμάσει διάφορους θαλασσινούς μεζέδες με ένα ιδιαίτερο twist. Για να κλείσετε τραπέζι ή να βρείτε τα Hasapika στον χάρτη, πατήστε εδώ.

Και όλα αυτά μπορούμε να τα συνοδεύσουμε εκτός από το κλασικό αγαπημένο κρασάκι, ούζο και τσίπουρο, που είναι ιδανικά για να αναδείξουν τις νόστιμες γεύσεις των θαλασσινών, και με απίστευτες μαργαρίτες, για τις οποίες φημίζονται τα Hasapika

Hasapika Καθαρά Δευτέρα
Για να κλείσετε τραπέζι ή να βρείτε τα Hasapika στον χάρτη, πατήστε εδώ.

Φέτος λοιπόν, για την Καθαρά Δευτέρα -και όχι μόνο- επιστρέφουμε στο "στομάχι της Αθήνας", εκεί που από παλιά χτυπάει πιο δυνατά ο παλμός της πόλης. Επιστρέφουμε στη Βαρβάκειο για να γιορτάσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο: συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, τις τοπικές γεύσεις με τις διεθνείς, σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή που θα δώσει άλλη "γεύση” στην Καθαρά Δευτέρα μας. 

Παραμονή και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, 17 και 18 Μαρτίου
Κυριακή: από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ
Καθαρά Δευτέρα: από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα
Για να κλείσετε τραπέζι ή να βρείτε τα Hasapika στον χάρτη, πατήστε εδώ

*Πολύ κοντά στη Βαρβάκειο Αγορά υπάρχει δημοτικό υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Σωκράτους (5 ευρώ οι 4 ώρες και 10 ευρώ για όλη την ημέρα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.