Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Pizza Sapienza by Daniele Casson

Δημιουργώντας το concept πίσω από την καλύτερη πίτσα στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό, κατάφερε να φιγουράρει στο νο4 των καλύτερων του είδους στον κόσμο (50 Top Pizza World 2023). Ο Executive Chef Daniele Cason ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ιαπωνίας την signature πίτσα του και εγκαταστάθηκε στο εστιατόριο "Pizza Sapienza" του ολοκαίνουργιου "Mandarin Oriental, Costa Navarino", βάζοντας σε αυτό το "ταπεινό" street food 5 γαστρονομικά αστέρια. Και μας μιλάει για αυτό. 

Daniele Casson

Προερχόμενος από το Mandarin Oriental του Τόκιο, ποια κριτήρια σας οδήγησαν στη δημιουργία του βραβευμένου concept και του εστιατορίου "Pizza Sapienza" στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino" στη Μεσσηνία;

Η έμπνευση για τη δημιουργία του εστιατορίου Pizza Sapienza προήλθε από την επιτυχία του pizza bar στο Τόκιο και την αγάπη μου για την πίτσα "alla pala” - γεννήθηκα στη Ρώμη άλλωστε και μεγάλωσα τρώγοντας τον συγκεκριμένο τύπο πίτσας. Με βαθιές ρίζες στον χρόνο αυτό το μοναδικό στιλ πίτσας γνώρισε μεγάλη δημοφιλία στη Ρώμη τη δεκαετία του 80. Παραδοσιακά ψήνεται σε ορθογώνια ταψιά ή απευθείας σε πέτρινο ξυλόφουρνο και η "Roman Style” πίτσα είναι ένα μοναδικό προϊόν διάσημο πλέον σε όλη την Ιταλία. Είναι πολύ διαφορετική από την κλασική ναπολιτάνικη πίτσα, η ζύμη της είναι πολύ ενυδατωμένη και μακράς ζύμωσης και το αργό ψήσιμο δίνει μια καταπληκτική τραγανή βάση. Την αγάπη μου για τη πίτσα ήθελα με πολύ χαρά να την μοιραστώ με τους επισκέπτες του "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Daniele Casson

Πώς κατέληξε η ιδέα του πιο comfort αλλά "ταπεινού" street food, της πίτσας, να συμπεριληφθεί στην βεντάλια των εστιατορίων ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων; 

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, η πίτσα, ως street food, έχει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί σε υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες, διατηρώντας την αυθεντικότητά της. Το μυστικό βρίσκεται στην προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, όπως τα καλύτερα άλευρα στον κόσμο αλλά και στην δημιουργία των συνταγών με τα υψηλότερα επίπεδα δεξιοτεχνίας.

Pizza Sapienza by Daniele Casson

Κατά τη γνώμη σας, πού συναντώνται η ελληνική και η ιταλική κουζίνα; Έχει επηρεαστεί το μενού της Pizza Sapienza από την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα;

Τόσο η ελληνική όσο και η ιταλική κουζίνα αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της μεσογειακής διατροφής και θα ήθελα πολύ να ενσωματώσω περισσότερα ελληνικά υλικά στις συνταγές μου αλλά και να γνωρίσω μερικούς Έλληνες τεχνίτες στο μέλλον. Είμαι μεγάλος λάτρης των φρέσκων και τοπικών υλικών και πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρέχουμε κορυφαία ποιότητα και να αποκτούμε το κοινό μας.

Ο Executive Chef Daniele Cason θα επισκεφθεί το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" για μια αποκλειστική εκδήλωση στις 20-28 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο των Starry Nights Events. O διακεκριμένος μάστερ της ιταλικής κουζίνας, επιστρέφει στο "Pizza Sapienza by Daniele Cason" για να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
07/08/2024

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.

Ceviche, φυσικά κρασιά και tuna steak στα κάρβουνα: Το wine bistro "Salina" είναι από μόνο του λόγος για εκδρομή στο Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς.

Tο "Pepe Rosso" στο Λουτράκι φέρνει την Ιταλία στο τραπέζι μας με την ομορφότερη θέα στον Κορινθιακό

Το φιλόξενο spot στην παραλία του Λουτρακίου έχει γίνει στέκι για αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες, risotti, πίτσες και όχι μόνο. Σκέφτεσαι ιδανικότερο συνδυασμό για γευστική κοντινή απόδραση;

Οι κορυφαίες γαστροδιευθύνσεις στη Ζάκυνθο: το νησί της πολπέτας, της φριτούρας και της αλιάδας έχει κάτι για όλους!

Η γαστρονομική άνθιση στο φιόρο του Λεβάντε καλά κρατεί, κι αυτά τα εστιατόρια είναι τα ιδανικότερα σημεία για να τη γευτείτε.