Στο "School Pizza Bar" για "μαθήματα" ιταλικής κουζίνας

Το ολοήμερο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με το ιταλικό ταμπεραμέντο είναι χαλαρό, νόστιμο και cool, ό,τι πρέπει δηλαδή για μια στάση πριν ή μετά τη θεατρική μας έξοδο.

School Pizza Bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το "School Pizza Bar” είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια του κέντρου για αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Η καρδιά της πόλης χτυπά στα κεντρικά οπότε, αφού πολύ κοντά μεταξύ πολλών άλλων βρίσκονται και αρκετά θέατρα, οφείλετε με την έξοδό σας για φαγητό και ποτό να είστε όσο επιλεκτικοί είστε με την παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Χαλαρό, comfort, με ωραίες μουσικές να παίζουν στα ηχεία και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει μέσω της διακόσμησης στα ανέμελα σχολικά χρόνια, αυτό το πόστο αξίζει να βρίσκεται σταθερά στην bucket list της pre (ή after) theater βόλτας σας. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τσουγκρίζοντας και κουβεντιάζοντας για τις προσδοκίες ή εντυπώσεις της θεατρικής σας εξόδου μπορείτε να επιλέξετε από μια πλούσια γκάμα από ορεκτικά, ζυμαρικά, risotti, πίτσα και κυρίως πιάτα. Ξεκινώντας, θα δοκιμάσετε τις ιταλικές πολπέτες, κεφτεδάκια δηλαδή φτιαγμένα από κιμά black angus, πικάντικη σάλτσα αλλά και σάλτσα γιαουρτιού να "σπάει” την αψάδα, το μοσχαρίσιο carpaccio και τα γεμιστά μανιτάρια με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και τρούφα. Αν ουσιαστικά δεν προχωρήσετε σε sharing πιάτα, κυρίως και πίτσα και έρθετε εδώ για κάτι ελαφρύ που θα συνοδεύσει το κρασί σας, τα παραπάνω και τα crostini (με μοτσαρέλα, σολομό ή προσούτο) είναι ό,τι πρέπει. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δίνουν ωστόσο ωραία πάσα στο ωραία χυλωμένο risotto με μανιτάρια και τα ravioli με nduja και burrata και ζυμαρικά όπως τις ταλιατέλες με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές, την καρμπονάρα που σερβίρουν με λινγκουίνι και την comfort Bolognese με ριγκατόνι. Οι "δυνατοί παίχτες” θα ποντάρουν στο αργεντίνικο rib eye από black angus και την ταλιάτα ενώ στις πίτσες, που είναι αρκετά μεγάλο κεφάλαιο, ξεχωρίζουν η "bianca”, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola και ρόκα, η "salcisia” με μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμυδάκι, χειροποίητο λουκάνικο, καπνιστή scarmoza και πάστα μαύρης τρούφας. Μπουκιά και συχώριο!

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.