Έρχεται 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition

Συμπληρώνοντας την πρώτη δεκαετία επιτυχούς διοργάνωσης, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ φέρνει στο προσκήνιο για μια ακόμα χρονιά την αφρόκρεμα της ελληνικής παραγωγής.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Συνώνυμη πλέον με την ανάδειξη των καλύτερων ελληνικών προϊόντων, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition, η έκθεση που τιμά τον Έλληνα παραγωγό, γιορτάζει τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας της με μια επετειακή διοργάνωση από τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου. Πρωταγωνιστές του τριημέρου, οι περισσότεροι από 400 παραγωγοί premium προϊόντων που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2000 προϊόντων υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει από εκλεκτά κρασιά, προϊόντα ζυθοποιίας, μελισσοκομικά, τυροκομικά, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλούς ακόμη γαστρονομικούς θησαυρούς.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η ελληνική γαστρονομία θα έχει -ως είθισται- τον πρώτο λόγο ωστόσο δεν θα λείψουν και οι συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας  τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Το "παρών" θα δώσουν εκπρόσωποι από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, το Ντουμπάι, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα και η Κύπρος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square προσφέροντας ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

'Όλη η Ελλάδα σε γευσιγνωσίες, σεμινάρια και βραβεία ποιότητας

Την έκθεση θα συμπληρώσει σειρά από ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από επαγγελματικά σεμινάρια και γευσιγνωσίες μέχρι βραβεύσεις ελληνικών προϊόντων. Τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops "Food Expert Stories" θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου για όλες τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και πρακτικές ενώ ο Chef Κώστας Μπουγιούρης θα υποδεχτεί διακεκριμένους συναδέλφους του στην ενότητα "Μαγειρεύουμε Ελλάδα".

9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Για πρώτη φορά, στον χώρο των εκθέσεων τροφίμων, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Ο olive oil expert και σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιόλαδου κος Γιάννης Καρβέλας αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, πλεονεκτήματα και ελαττώματα, γευστικές επιγεύσεις και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Το κρασί θα έχει επίσης την τιμητική του με τον sommelier Χρήστο Σιώμο που αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του καλού κρασιού, στην πλατεία γευσιγνωσίας "Wine Walk”. Θα εξηγήσει επίσης τις διαφορετικές ποικιλίες, οξύτητες, γευστικές επιγεύσεις και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα καλό κρασί.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η έκθεση θα υποδεχτεί επίσης πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία φέτος είναι η τιμώμενη ελληνική περιφέρεια. Θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες της έκθεσης τοπικές γεύσεις μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι chef της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές με τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ξύδι, χυμούς, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και τα κρασιά της περιοχής χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των παραγωγών/εκθετών. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα τους.

Τέλος, θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, που αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.

 expotrof.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.