Στον αφρό των ημερών με τη σαμπάνια Deutz

Απευθείας από το Aÿ στο ποτήρι σου, μία θαυμάσια πρόταση από και για «αυτούς που ξέρουν».

Σαμπάνια Deutz

Προφανώς, γνωρίζεις πως η Champagne είναι μία από τις διασημότερες και πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές στον κόσμο. Ένας προορισμός για οινόφιλους και οινοπερίεργους αλλά και για όλους όσους επιθυμούν απλά να αποδράσουν στη γαλλική ύπαιθρο για να χαλαρώσουν, συνήθως με ένα αφρισμένο ποτήρι στο χέρι. Ακριβώς εκεί, βρίσκεται και το Aÿ, μία μικρή κωμόπολη περίπου 3.500 κατοίκων που είναι ωστόσο το μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα 'χωριά' της Champagne. Και, φυσικά, διαθέτει τεράστια ιστορία όσον αφορά τα οινικά δρώμενα. Περιτριγυρισμένο από αμέτρητα εκτάρια αμπελιών, το Aÿ αποτελεί μεταξύ άλλων το σπίτι της σαμπάνιας Deutz, που για 185 χρόνια στέκει στην καρδιά του ως περήφανος διαγενεακός φύλακας μίας εξαιρετικής οινοποιητικής κληρονομιάς.

Μία σαμπάνια για "αυτούς που ξέρουν"

Από τα πρώτα μέλη της αρχαίας και υψηλού κύρους "Syndicat des Grandes Marques", δημιουργεί σαμπάνιες με φινέτσα, βάθος και πολυπλοκότητα, συνεχίζοντας την ιστορία των Pierre-Hubert Geldermannn και William Deutz, δύο εμπόρων κρασιού από το Aix La Chapelle.

Σαμπάνια Deutz 9

Σαμπάνια Deutz 2

Αντλώντας κορυφαία 'πρώτη ύλη' από τα ιστορικά crus της Καμπανίας -με την πλειοψηφία τους να είναι καταχωρημένα ως 'Grand Cru' ή 'Premier Cru'- η Deutz επενδύει στην άριστη τεχνογνωσία και το αδάμαστο οινοποιητικό legacy, διατηρώντας και εξελίσσοντας όλα εκείνα που έχουν καθιερώσει τις σαμπάνιες της ως ιδανικές για "αυτούς που ξέρουν".

Βαθιά κάτω από τη γη, στα κελάρια της Deutz, τα κρασιά παίρνουν τη θέση τους για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικό προορισμό την παλαίωση.Τρυπωμένα υπό το γεμάτο ασβεστόλιθο έδαφος, τα κελάρια εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για οινική ξεκούραση καθώς για την ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων και πολύπλοκων αρωμάτων αυτού που βρίσκεται εντός κάθε ενός μπουκαλιού.

Σαμπάνια Deutz 1

Και ο χρόνος περνά και η Deutz φροντίζει να προμηθεύει το σύμπαν της απόλαυσης με σαμπάνιες που έχουν μοναδική προσωπικότητα, οινοποιημένες με πάθος και σε απόλυτη συνοχή με τη συνεχή αναζήτηση υψηλής ποιότητας και αριστείας που εκφράζει το brand. Ακριβώς τέτοιες συναντάς σε όλο το εύρος της γκάμας, από τη δημοφιλή Deutz Brut Classic έως τη θρυλική Amour de Deutz.

Πιθανότατα, ένα ταξίδι στο Aÿ και τη βορειοανατολική Γαλλία να μη βρίσκεται στα πλάνα σου τις προσεχείς γιορτές αλλά σίγουρα χωρά σε αυτές ο μάλλον πιο επιφανής εκπρόσωπος της εν λόγω γεωγραφικής περιοχές και να πλαισιώσει με μπουρμπουλήθρες την περίσταση. 

Θα βρεις λοιπόν την Deutz σε επιλεγμένες κάβες και στα ράφια τους. Αν ο σκοπός σου δεν είναι η κατ΄οίκον απόλαυση, μάθε πως πιθανότατα θα τη συναντήσεις στο αγαπημένο σου μπαρ ή εστιατόριο

Τι πίνουμε

> DEUTZ BRUT CLASSIC: Η ωρίμανση των ζυμών της χαρίζει έντονο χρυσαφί χρώμα. Μύτη όπου κυριαρχούν αρώματα από άνθη, αμυγδαλωτά, ψημένο ψωμί και ώριμα φρούτα (αχλάδι, μήλο). Η φρεσκάδα του Chardonnay και η δύναμη του Pinot Noir δημιουργούν μία σαμπάνια γεμάτη και ταυτόχρονα κομψή, φινετσάτη με μεταξένια υφή και έντονο φρουτώδες τελείωμα. Συνοδεύει απεριτίφ, φρούτα και επιδόρπια, εκλεκτά πιάτα με ψάρι, πουλερικά και λευκά κρέατα.

Σαμπάνια Deutz 6

> DEUTZ BRUT ROSE: Ένα φίνο κρασί που θυμίζει φρούτα του καλοκαιριού. Από το παιχνίδισμα των ροζ αποχρώσεων απελευθερώνονται λεπτές λαμπερές φυσαλίδες που δένουν με αρώματα από κεράσι, βατόμουρο, ρόδι και φραγκοστάφυλο. Ελαφριά οξύτητα με νότες από φρέσκες φράουλες και βατόμουρα.

> AMOUR DE DEUTZ: Εμπνευσμένη από το χαριτωμένο Χερουβίμ από όπου προέρχεται και το όνομά της, η Amour de Deutz είναι μια σπάνια σαμπάνια. Γεννημένη από το ειδύλλιο των grand crus της ποικιλίας Chardonnay και γαλουχημένη στον παράδεισο της φυσικής κιμωλίας, καμαρώνει για την σκανταλιάρικη γοητεία της νεανικής της φρεσκάδας που μαλακώνει σταδιακά καθώς ωριμάζει με τα χρόνια και αποκαλύπτει την πεμπτουσία των σταφυλιών σε μια αρμονική έκφανση όλων των αισθήσεων. Συνοδεύει τέλεια εκλεκτά πιάτα με αστακό και λαβράκι.

Σαμπάνια Deutz 3

> AMOUR DE DEUTZ ROSE: Χρώμα λαμπερό με χρυσές και ροζ ανταύγειες. Ντελικάτα αρώματα από άγρια μούρα και κόκκινα φραγκοστάφυλα με νότες βανίλιας. Γεύση γεμάτη, εκλεπτυσμένη και πολύπλοκη, με μεγάλη ισορροπία μεταξύ των έντονων αρωμάτων και της λεπτής δομής. Αναδεικνύονται νότες από φράουλες, κασίς και μπαχαρικά σε αρμονία με νότες γλυκισμάτων. Ιδανικό για απεριτίφ. Συνοδεύει φινετσάτα πιάτα.

Σαμπάνια Deutz 5

Απολαύστε Υπεύθυνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.