"Mexha": Γιορτές με αύρα μεξικάνικης fiesta

Mexha

Το "Mexha" είναι ο λόγος που ερχόμαστε στο Μαρούσι κάθε φορά που θέλουμε να χαρούμε μεξικάνικες νοστιμιές και πολύ καλά κοκτέιλ στον όμορφο χώρο του δημοφιλούς αυτού gastrobar που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Στο απολύτως ινσταγκραμικό και fun ποπ περιβάλλον που αγαπά το fusion, το "Mexha" μας έχει μυήσει σε μια μεξικάνικη κουζίνα που αγαπά το fusion, δεν μένει στα κλασικά και κάνει σοβαρή προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Φέτος, κάνοντας ακόμη πιο ταξιδιάρικα και αλέγκρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μας, ο δημιουργικός σεφ του μαγαζιού Μιχάλης Παπαγεωργίου προτείνει ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν των γιορτών, προσκαλώντας μας να περάσουμε τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου σε ατμόσφαιρα μεξικάνικης fiesta. 

Mexha

Έτσι, το ξεχωριστό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€ 65 κατ’άτομο) ξεκινά με τραγανή κροκέτα που κρύβει στην καρδιά της υπέροχο chili con carne, πικάντικη σούπα κολοκύθας με λάδι τσίλι αλλά και μια πλούσια πράσινη σαλάτα  με σύκο, καρύδια και βινεγκρέτ γλυκού κρασιού. Ακολουθούν υπέροχα tacos με μελωμένο χταπόδι και μάνγκο chutney, και η γευστική πανδαισία κορυφώνεται με  σιγομαγειρεμένο χοιρινό mixiote με λαχανικά και τυρί, καθώς και εξωτικές γαρίδες με αβοκάντο, λάιμ, λαχανικά και άγριο ρύζι, λίγο πριν το γλυκό φινάλε με κρέμα catalana και φρούτα του δάσους. 

Mexha

Εξαιρετικές προτάσεις επιφυλάσσει βεβαίως και το μενού για την Παραμονή της  Πρωτοχρονιάς (€ 70 κατ’άτομο), όπου θα ξεκινήσουμε με μεξικάνικα flautas με μοσχάρι barbacoa, βελουτέ σούπα καλαμποκιού με αρωματικά κρουτόν και πράσινη σαλάτα με ρόδι, καρύδια και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους. Ενδιάμεσα θα χαρούμε tostadas μοσχαριού μαγειρεμένου σε μπίρα IPA και αμέσως μετά θα περάσουμε στο βαρύ πυροβολικό της βραδιάς που θα είναι η υπέροχη παέγια θαλασσινών και η τραγανή porchetta με πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους θα μας γλυκάνει δροσερά και πρωτότυπα. 

Και τις δύο βραδιές, στο "Mexha" θα μας υποδεχτούν εορταστικά με σπέσιαλ χριστουγεννιάτικη Margarita και Sangria roja. Επιπλέον, την Παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει live με την Αναστασία Βελισσαρίου, ενώ οι Scarlet Nights feat. Rossy Blue θα φροντίσουν ώστε η τελευταία βραδιά του χρόνου να μας μείνει πραγματικά αξέχαστη. 

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 2160017188

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
07/08/2024

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.

Ceviche, φυσικά κρασιά και tuna steak στα κάρβουνα: Το wine bistro "Salina" είναι από μόνο του λόγος για εκδρομή στο Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς.

Tο "Pepe Rosso" στο Λουτράκι φέρνει την Ιταλία στο τραπέζι μας με την ομορφότερη θέα στον Κορινθιακό

Το φιλόξενο spot στην παραλία του Λουτρακίου έχει γίνει στέκι για αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες, risotti, πίτσες και όχι μόνο. Σκέφτεσαι ιδανικότερο συνδυασμό για γευστική κοντινή απόδραση;

Οι κορυφαίες γαστροδιευθύνσεις στη Ζάκυνθο: το νησί της πολπέτας, της φριτούρας και της αλιάδας έχει κάτι για όλους!

Η γαστρονομική άνθιση στο φιόρο του Λεβάντε καλά κρατεί, κι αυτά τα εστιατόρια είναι τα ιδανικότερα σημεία για να τη γευτείτε.