"Mexha": Γιορτές με αύρα μεξικάνικης fiesta

Mexha

Το "Mexha" είναι ο λόγος που ερχόμαστε στο Μαρούσι κάθε φορά που θέλουμε να χαρούμε μεξικάνικες νοστιμιές και πολύ καλά κοκτέιλ στον όμορφο χώρο του δημοφιλούς αυτού gastrobar που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Στο απολύτως ινσταγκραμικό και fun ποπ περιβάλλον που αγαπά το fusion, το "Mexha" μας έχει μυήσει σε μια μεξικάνικη κουζίνα που αγαπά το fusion, δεν μένει στα κλασικά και κάνει σοβαρή προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Φέτος, κάνοντας ακόμη πιο ταξιδιάρικα και αλέγκρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μας, ο δημιουργικός σεφ του μαγαζιού Μιχάλης Παπαγεωργίου προτείνει ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν των γιορτών, προσκαλώντας μας να περάσουμε τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου σε ατμόσφαιρα μεξικάνικης fiesta. 

Mexha

Έτσι, το ξεχωριστό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€ 65 κατ’άτομο) ξεκινά με τραγανή κροκέτα που κρύβει στην καρδιά της υπέροχο chili con carne, πικάντικη σούπα κολοκύθας με λάδι τσίλι αλλά και μια πλούσια πράσινη σαλάτα  με σύκο, καρύδια και βινεγκρέτ γλυκού κρασιού. Ακολουθούν υπέροχα tacos με μελωμένο χταπόδι και μάνγκο chutney, και η γευστική πανδαισία κορυφώνεται με  σιγομαγειρεμένο χοιρινό mixiote με λαχανικά και τυρί, καθώς και εξωτικές γαρίδες με αβοκάντο, λάιμ, λαχανικά και άγριο ρύζι, λίγο πριν το γλυκό φινάλε με κρέμα catalana και φρούτα του δάσους. 

Mexha

Εξαιρετικές προτάσεις επιφυλάσσει βεβαίως και το μενού για την Παραμονή της  Πρωτοχρονιάς (€ 70 κατ’άτομο), όπου θα ξεκινήσουμε με μεξικάνικα flautas με μοσχάρι barbacoa, βελουτέ σούπα καλαμποκιού με αρωματικά κρουτόν και πράσινη σαλάτα με ρόδι, καρύδια και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους. Ενδιάμεσα θα χαρούμε tostadas μοσχαριού μαγειρεμένου σε μπίρα IPA και αμέσως μετά θα περάσουμε στο βαρύ πυροβολικό της βραδιάς που θα είναι η υπέροχη παέγια θαλασσινών και η τραγανή porchetta με πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους θα μας γλυκάνει δροσερά και πρωτότυπα. 

Και τις δύο βραδιές, στο "Mexha" θα μας υποδεχτούν εορταστικά με σπέσιαλ χριστουγεννιάτικη Margarita και Sangria roja. Επιπλέον, την Παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει live με την Αναστασία Βελισσαρίου, ενώ οι Scarlet Nights feat. Rossy Blue θα φροντίσουν ώστε η τελευταία βραδιά του χρόνου να μας μείνει πραγματικά αξέχαστη. 

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 2160017188

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.