Γράμμα από ένα κρασί που ανοίγει νέες γευστικές σελίδες

Το Λευκό Γραμμα Boutari συνοδεύει το ιδανικό γευστικό ταίρι στο εστιατόριο "Mαύρο Πρόβατο" στο Παγκράτι.

Mαύρο Πρόβατο

To κρασί είναι η επιτομή μίας ιστορίας και μίας φιλοσοφίας. Έτσι και το Λευκό Γράμμα Boutari στρώνει το γευστικό έδαφος για το ξεκίνημα μίας νέας ιστορίας, μιας ιστορίας που γράφει νέες σελίδες στις γαστρονομικές εξόδους μας στην πόλη.

Λευκό Γράμμα

Αυτή η ετικέτα με τον έντονο αρωματικό της χαρακτήρα στέλνει γράμμα και μας καλεί να την απολαύσουμε σε ένα γαστρονομικό στέκι όπου η αυθεντικότητα έχει τον πρώτο λόγο. Στο "Mαύρο Πρόβατο" στο Παγκράτι με μία κουζίνα άκρως δημιουργική και με πίστη και εμμονή στις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, το "Λευκό Γραμμα" φιλοξενείται στο τραπέζι μας και παντρεύεται με ένα πιάτο που του πάει γάντι.

Mαύρο Πρόβατο

Η επίσκεψη στο εστιατόριο "Μαύρο Πρόβατο" μοιάζει με επίσκεψη σε φίλους: η απλότητα των ελληνικών προϊόντων, οι δουλεμένες τεχνικές, η εποχικότητα των πιάτων του που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του αλλά και τα καλοφτιαγμένα πιάτα έρχονται να επισφραγίζουν μία εξίσου ξεχωριστή οινική συνθήκη.

Mαύρο Πρόβατο

Το Λευκό Γράμμα είναι ένα blend που τα έχει όλα! Οι τρείς ποικιλίες από τις οποίες δημιουργήθηκε προσφέρουν η καθεμία και κάτι το διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα το συνολικό, το ισορροπημένο και το αρμονικό. Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά ενορχηστρώνουν στο ποτήρι σου ένα κρασί με ένα λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα με την αρωματική ένταση να δίνει την ένταση που αποζητάς τη μέρα ή τη νύχτα σου. Με αρώματα που κυριαρχούν όπως το λεμόνι, τα εσπεριδοειδή αλλά και τις έντονες νότες ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο τελείωμα κάνει αίσθηση όπου μαζί με την τραγανή οξύτητα και την φυσική ορυκτότητα δημιουργούν την απόλυτη φρεσκάδα.

Λευκό Γράμμα

Και επειδή το συγκεκριμένο κρασί αγαπά ιδιαιτέρως τα ζυμαρικά και τα ριζότι, τα αρώματα, τη βοτανικότητα, τους πικάντικους χυμούς και τελικά την φρεσκάδα που αποπνέει μία συνταγή, επιλέγουμε να το βάλουμε δίπλα σε ένα signature dish του Chef Σωκράτη Σιταρίδη από το εστιατόριο "Μαύρο Πρόβατο", το Ριζότο "γεμιστά" με καπνιστή φέτα, παναρισμένη με crumble παντζάρι και αρωματικό λάδι. Η οξύτητα κι η ορυκτότητα του Ασύρτικου ισορροπεί αυτή της φέτας, το Sauvignon Blanc συμπληρώνει το βοτανικό χαρακτήρα του πιάτου και η Μαλαγουζιά δένει όλα τα αρώματα.

Τόσο τα υλικά του πιάτου όσο και οι ποικιλίες του κρασιού έρχονται να κουμπώσουν άριστα με το Λευκό Γράμμα σαν να είναι κομμάτια από την ίδια ιστορία. Μία σύζευξη που προσδίδει στο ξεκίνημα του γεύματος μας την πιο ντελικάτη ιδέα μιας νέας αρχής. Γιατί το Λευκό Γραμμα έχει φτιαχτεί για να γράψει νέες σελίδες στις προσωπικές γαστρονομικές μας συναντήσεις!

Site: www.boutari.gr
FB: @boutariwines
Instagram: @boutariwines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.