Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Ιταλικά cibi και aperitivi στο "Dry Café & Spuntino"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του στέκι στο Κολωνάκι για να γευτούμε τα μοναδικά Ιταλικά του πιάτα.

Dry Café & Spuntino

'Ενα από τα πιο μονάκριβα στέκια του Κολωνακίου, με ιστορία που μετρά μιάμιση δεκαετία, το "Dry – Café & Spuntino" είναι το αγαπημένο μας ραντεβού για ιταλικό φαγητό και aperitivo, με τον όμορφο, φινετσάτο χώρο του να μετατρέπεται σε γευστικό καταφύγιο στο κέντρο της πόλης κάθε φορά που οι ορέξεις μας μάς τραβούν προς τις γεύσεις της γειτονικής χώρας. Ο αυθεντικός χαρακτήρας του το έχει κάνει φαβορί στην crème de la crème του κολωνακιώτικου κοινού, που συγκεντρώνεται καθημερινά στα μικρά τραπεζάκια του πεζοδρομίου. Οι φίνες γεύσεις του, όμως, είναι ο πραγματικός λόγος που το spot αυτό έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

Dry Café & Spuntino στο Κολωνάκι

Σύνθημα για έναρξη δίνουν οι φινετσάτες μπρουσκέτες – σε συνδυασμό με πλούσια γκοργκοντζόλα με ντελικάτη μαρμελάδα σύκο και αέρινο προσούτο, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες, όπως η κινόα με μαύρο ρύζι, φακές μπελούγκα, ντοματίνια και dressing ρόδι-τζίντζερ. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιταλικές πίτσες σαν την τρουφάτη με μανιτάρια, μασκαρπόνε και παρμεζάνα, αλλά και τα ζουμερά κρεατικά και ψαρικά, όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα με baby πατάτες, το ψητό κοτόπουλο με μαύρο ρύζι και ο σολομός σχάρας με ψητά λαχανικά και αγιολί.

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.