Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Ιταλικά cibi και aperitivi στο "Dry Café & Spuntino"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του στέκι στο Κολωνάκι για να γευτούμε τα μοναδικά Ιταλικά του πιάτα.

Dry Café & Spuntino

'Ενα από τα πιο μονάκριβα στέκια του Κολωνακίου, με ιστορία που μετρά μιάμιση δεκαετία, το "Dry – Café & Spuntino" είναι το αγαπημένο μας ραντεβού για ιταλικό φαγητό και aperitivo, με τον όμορφο, φινετσάτο χώρο του να μετατρέπεται σε γευστικό καταφύγιο στο κέντρο της πόλης κάθε φορά που οι ορέξεις μας μάς τραβούν προς τις γεύσεις της γειτονικής χώρας. Ο αυθεντικός χαρακτήρας του το έχει κάνει φαβορί στην crème de la crème του κολωνακιώτικου κοινού, που συγκεντρώνεται καθημερινά στα μικρά τραπεζάκια του πεζοδρομίου. Οι φίνες γεύσεις του, όμως, είναι ο πραγματικός λόγος που το spot αυτό έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

Dry Café & Spuntino στο Κολωνάκι

Σύνθημα για έναρξη δίνουν οι φινετσάτες μπρουσκέτες – σε συνδυασμό με πλούσια γκοργκοντζόλα με ντελικάτη μαρμελάδα σύκο και αέρινο προσούτο, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες, όπως η κινόα με μαύρο ρύζι, φακές μπελούγκα, ντοματίνια και dressing ρόδι-τζίντζερ. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιταλικές πίτσες σαν την τρουφάτη με μανιτάρια, μασκαρπόνε και παρμεζάνα, αλλά και τα ζουμερά κρεατικά και ψαρικά, όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα με baby πατάτες, το ψητό κοτόπουλο με μαύρο ρύζι και ο σολομός σχάρας με ψητά λαχανικά και αγιολί.

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
07/08/2024

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.

Ceviche, φυσικά κρασιά και tuna steak στα κάρβουνα: Το wine bistro "Salina" είναι από μόνο του λόγος για εκδρομή στο Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς.

Tο "Pepe Rosso" στο Λουτράκι φέρνει την Ιταλία στο τραπέζι μας με την ομορφότερη θέα στον Κορινθιακό

Το φιλόξενο spot στην παραλία του Λουτρακίου έχει γίνει στέκι για αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες, risotti, πίτσες και όχι μόνο. Σκέφτεσαι ιδανικότερο συνδυασμό για γευστική κοντινή απόδραση;

Οι κορυφαίες γαστροδιευθύνσεις στη Ζάκυνθο: το νησί της πολπέτας, της φριτούρας και της αλιάδας έχει κάτι για όλους!

Η γαστρονομική άνθιση στο φιόρο του Λεβάντε καλά κρατεί, κι αυτά τα εστιατόρια είναι τα ιδανικότερα σημεία για να τη γευτείτε.