Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Μοναδικές μακαρονάδες στο Tony Bonanno

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στον Πειραιά, για μαφιόζικες μακαρονάδες σε Little Italy σκηνικό.

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Σαν βγαλμένο από ταινία του Σκορσέζε, το "Tony Bonnano" είναι μια Μικρή Ιταλία στο απόκεντρο του Μικρολίμανου, με το αυθεντικό της σκηνικό να μας μεταφέρει από τη γειτονιά του Ναυτικού Ομίλου κατευθείαν σ’ εκείνες του Δον Βίτο Κορλεόνε. Μικρή ψηλοτάβανη σάλα, με ξύλινα τραπέζια σκεπασμένα με μικρά πλακάκια κάτω απ’ το χοντρό λευκό τραπεζομάντιλο και ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, θέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Σουξέ απ’ το μουσικό παλμαρέ των ιταλοαμερικανών του '70 ντύνουν το ηχητικό background του κινηματογραφικού καρέ, και πληθωρικές μακαρονάδες βγαίνουν από την κουζίνα, για να δώσουν γεύση στο χωροχρονικό ταξίδι που ετοιμάζει κάθε βράδι το "Tony Bonnano".

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Φρέσκα μακαρόνια σωστά βρασμένα, με σάλτσες βασισμένες στο συνταγολόγιο της Σικελίας, συνθέτουν εδώ το κύριο θέμα. 'Όμως, σαλάτες, ριζότι, κρεατικά, αλλά και πιάτα με ψάρι και θαλασσινά ολοκληρώνουν την γαστρονομική εμπειρία. Λατρεμένα πιάτα αποτελούν τα βραχάκια πατάτας με τη φλούδα, τα φρέσκα νιόκι με σπανάκι, αλλά και οι παπαρδέλες με λουκάνικο και μανιτάρια. Δεν θα μπορούσε κανείς να κρύψει ότι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μαγαζί, ενώ η wine list είναι μια άλλη, ξεχωριστή γευστική βεντάλια, με επιλογές από Ιταλία και Ελλάδα να σιγοντάρουν την απόλαυση. 

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.