Μαθαίνουμε… Ιταλικά με το Lurisia: Αυθεντικά κλασικά στο Vittoria Gatti

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στη Γλυφάδα, για αυθεντική bolognese και Ιταλική κουζίνα με προσωπικότητα.

Vittoria Gatti

Με τη μακρά οικογενειακή παράδοση σε επιτυχημένα εστιατόρια να πηγαίνει αρκετά πίσω, στη δεκαετία του '90 (τότε που ο πατέρας, Γιάννης Παπακώστας, είχε "αναστατώσει" το Κολωνάκι των ‘90s με το θρυλικό "Casa di Pasta), ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του, Φάνης και Θανάσης, έχουν αφήσει στίγμα στην αθηναϊκή εστίαση με σειρά επιτυχημένων γευστικών projects σε όλη την πόλη. Ναυαρχίδα τους, όμως, παραμένει το "Vittoria Gatti", μια σύγχρονη ιταλική brasserie στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου ο Γιώργος μοιράζεται την κουζίνα με τον Σάββα Λαζαρίδη.

Vittoria Gatti Vitello Tonnato

Οι δυο τους συνυπογράφουν ένα μενού που αντλεί έμπνευση από αυθεντικά ιταλικά στοιχεία, για να προτείνει πιάτα που φέρνουν τη γεύση της ιταλικής φινέτσας στο σύγχρονο μεσογειακό σκηνικό. Για παράδειγμα, το Vitello Tonnato, αλλά και τα Arancini al Pomodoro έχουν πια αμέτρητους φανατικούς θαυμαστές. Αντίστοιχο αριθμό θαυμαστών έχουν αποκτήσει και τα gniochi ala norma με καπνιστή μελιτζάνα και χταπόδι, που φτιάχνονται επί τόπου και δίνουν έμφαση στη μεσογειακή φρεσκάδα. Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτελούν τα agnolotti, γεμιστά με μοσχάρι, ricotta και οι papardele Bolognese με την αυθεντική μπολονέζικη συνταγή του ραγού. Ήξερες, όμως, ότι το αλεύρι που φτάνει στη Γλυφάδα αποκλειστικά για το "Vittoria Gatti", προέρχεται από παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης; Το μοναδικό αυτό ζυμάρι γίνεται η βάση για τις φρέσκες πίτσες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο με ελιά και σκεπάζονται με εκλεκτά toppings, όπως η caprese με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια κονφί, μοτσαρέλα και στρατσιατέλα. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, αποτελεί επίσης, η Mortadella με κρέμα παρμεζάνας, πέστο φυστικιού, μορταδέλα και η Bianca Nera με πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα fior di latte και φρέσκια τριμμένη τρούφα. 

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.