Με τη μακρά οικογενειακή παράδοση σε επιτυχημένα εστιατόρια να πηγαίνει αρκετά πίσω, στη δεκαετία του '90 (τότε που ο πατέρας, Γιάννης Παπακώστας, είχε "αναστατώσει" το Κολωνάκι των ‘90s με το θρυλικό "Casa di Pasta), ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του, Φάνης και Θανάσης, έχουν αφήσει στίγμα στην αθηναϊκή εστίαση με σειρά επιτυχημένων γευστικών projects σε όλη την πόλη. Ναυαρχίδα τους, όμως, παραμένει το "Vittoria Gatti", μια σύγχρονη ιταλική brasserie στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου ο Γιώργος μοιράζεται την κουζίνα με τον Σάββα Λαζαρίδη.
Οι δυο τους συνυπογράφουν ένα μενού που αντλεί έμπνευση από αυθεντικά ιταλικά στοιχεία, για να προτείνει πιάτα που φέρνουν τη γεύση της ιταλικής φινέτσας στο σύγχρονο μεσογειακό σκηνικό. Για παράδειγμα, το Vitello Tonnato, αλλά και τα Arancini al Pomodoro έχουν πια αμέτρητους φανατικούς θαυμαστές. Αντίστοιχο αριθμό θαυμαστών έχουν αποκτήσει και τα gniochi ala norma με καπνιστή μελιτζάνα και χταπόδι, που φτιάχνονται επί τόπου και δίνουν έμφαση στη μεσογειακή φρεσκάδα. Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτελούν τα agnolotti, γεμιστά με μοσχάρι, ricotta και οι papardele Bolognese με την αυθεντική μπολονέζικη συνταγή του ραγού. Ήξερες, όμως, ότι το αλεύρι που φτάνει στη Γλυφάδα αποκλειστικά για το "Vittoria Gatti", προέρχεται από παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης; Το μοναδικό αυτό ζυμάρι γίνεται η βάση για τις φρέσκες πίτσες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο με ελιά και σκεπάζονται με εκλεκτά toppings, όπως η caprese με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια κονφί, μοτσαρέλα και στρατσιατέλα. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, αποτελεί επίσης, η Mortadella με κρέμα παρμεζάνας, πέστο φυστικιού, μορταδέλα και η Bianca Nera με πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα fior di latte και φρέσκια τριμμένη τρούφα.
Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά.
Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας!