Οι "Λεύκες" στο Γαλάτσι είναι αξία διαχρονική

Χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον και γεύσεις σαν καθησυχαστικό χάδι στον ουρανίσκο δίνουν τον τόνο στο διαχρονικό στέκι του Γαλατσίου.

Λεύκες © Λεωνίδας Τούμπανος

Πλησιάζοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, το εστιατόριο "Λεύκες" συνεχίζει να χαράσσει σταθερά τη δική του διαδρομή με κουζίνα νόστιμη που συνεχώς εξελίσσεται. Η κατάφυτη αυλή που από την είσοδο σε κάνει να ξεχνάς ότι η Γαλατσίου είναι ακριβώς δίπλα, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες εντός και εκτός της σάλας, με την προσωπική αισθητική του σεφ ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα και τα βαθιά νόστιμα πιάτα με καθαρές γεύσεις και προσωπικότητα είναι μερικοί από τους (βασικούς) λόγους που βαστά στο χρόνο και έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες. 

Λεύκες
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι "Λεύκες" αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις και την τέχνη και στα χρόνια που ο Ντούμας βρίσκεται στο πηδάλιο, φροντίζει συνεχώς να φρεσκάρει το προφίλ του μαγαζιού με πινελιές ανανεωτικές στην κουζίνα και το χώρο διατηρώντας την εμπειρία χαλαρή και ευχάριστη. Το μάτι στην αυλή χορταίνει από το φυσικό στοιχείο ενώ σε διάφορες γωνιές, περιμένοντας τα πρώτα πιάτα, θα εντοπίσετε "ψαγμένα" αντικείμενα από τις περιηγήσεις του ιδιοκτήτη. 

Λεύκες

Οι μαγειρικές ανησυχίες του σεφ εκφράζονται σε ένα μενού αποτελούμενο από πιάτα άλλοτε βαθιά παραδοσιακά άλλοτε μπολιασμένα με μοντέρνες πινελιές και διεθνή στοιχεία. Motto του εξάλλου όταν περιγράφει τις "Λεύκες" είναι ότι εδώ "η παράδοση ντύνεται με τα ρούχα της εξέλιξης" ενώ διατηρεί αδιαπραγμάτευτα τις μερίδες του χορταστικές και τις σερβίρει στη λογική του μοιράσματος, αφού στόχος του εξαρχής ήταν να δημιουργήσει ένα στέκι της παρέας. Ξεκινήστε μερακλίδικα βουτώντας τις χειροποίητες πιτούλες στο τζατζίκι με ρέβα, τσιμπολογήστε στη συνέχεια το ψευστοσαγανάκι με φέτα πανέ, τις ζουμερές σεφταλιές και τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου ενώ από κρεατικά προτείνουμε να μην αφήσετε στην άκρη και το τρυφερό κατσικάκι που σιγομαγειρεύουν στη γάστρα. Οι μακαρονάδες θα προτιμήσετε τα σκιουφιχτά με πέστο δυόσμου και τσιγαριαστό αρνί ή το κριθαράκι με μπουκιές από μοσχάρι, σάλτσα ψητού και πεκορίνο. Όσο για τα τσουγκρίσματα, διαθέτουν μια μικρή λίστα κρασιών με προτάσεις που θα βρείτε κολλημένες πάνω σε ένα... μπουκάλι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2024

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.

Στην Αθηναϊκή Ταράτσα και για πρωινό

Μία από τις δημοφιλέστερες αφίξεις της σεζόν παρουσιάζει το νέο της, παραδοσιακό ελληνικό, πρωινό.