Πλησιάζοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, το εστιατόριο "Λεύκες" συνεχίζει να χαράσσει σταθερά τη δική του διαδρομή με κουζίνα νόστιμη που συνεχώς εξελίσσεται. Η κατάφυτη αυλή που από την είσοδο σε κάνει να ξεχνάς ότι η Γαλατσίου είναι ακριβώς δίπλα, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες εντός και εκτός της σάλας, με την προσωπική αισθητική του σεφ ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα και τα βαθιά νόστιμα πιάτα με καθαρές γεύσεις και προσωπικότητα είναι μερικοί από τους (βασικούς) λόγους που βαστά στο χρόνο και έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες.
Οι "Λεύκες" αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις και την τέχνη και στα χρόνια που ο Ντούμας βρίσκεται στο πηδάλιο, φροντίζει συνεχώς να φρεσκάρει το προφίλ του μαγαζιού με πινελιές ανανεωτικές στην κουζίνα και το χώρο διατηρώντας την εμπειρία χαλαρή και ευχάριστη. Το μάτι στην αυλή χορταίνει από το φυσικό στοιχείο ενώ σε διάφορες γωνιές, περιμένοντας τα πρώτα πιάτα, θα εντοπίσετε "ψαγμένα" αντικείμενα από τις περιηγήσεις του ιδιοκτήτη.
Οι μαγειρικές ανησυχίες του σεφ εκφράζονται σε ένα μενού αποτελούμενο από πιάτα άλλοτε βαθιά παραδοσιακά άλλοτε μπολιασμένα με μοντέρνες πινελιές και διεθνή στοιχεία. Motto του εξάλλου όταν περιγράφει τις "Λεύκες" είναι ότι εδώ "η παράδοση ντύνεται με τα ρούχα της εξέλιξης" ενώ διατηρεί αδιαπραγμάτευτα τις μερίδες του χορταστικές και τις σερβίρει στη λογική του μοιράσματος, αφού στόχος του εξαρχής ήταν να δημιουργήσει ένα στέκι της παρέας. Ξεκινήστε μερακλίδικα βουτώντας τις χειροποίητες πιτούλες στο τζατζίκι με ρέβα, τσιμπολογήστε στη συνέχεια το ψευστοσαγανάκι με φέτα πανέ, τις ζουμερές σεφταλιές και τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου ενώ από κρεατικά προτείνουμε να μην αφήσετε στην άκρη και το τρυφερό κατσικάκι που σιγομαγειρεύουν στη γάστρα. Οι μακαρονάδες θα προτιμήσετε τα σκιουφιχτά με πέστο δυόσμου και τσιγαριαστό αρνί ή το κριθαράκι με μπουκιές από μοσχάρι, σάλτσα ψητού και πεκορίνο. Όσο για τα τσουγκρίσματα, διαθέτουν μια μικρή λίστα κρασιών με προτάσεις που θα βρείτε κολλημένες πάνω σε ένα... μπουκάλι.