Στο "Λατομείο" γινόμαστε όλοι μια παρέα

Το μεζεδοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο του "Terra Petra" στην Πετρούπολη αγαπά τη ζωντανή μουσική, το τσίπουρο και τους καλοφτιαγμένους μεζέδες.

Λατομείο

Ο πολυχώρος "Terra Petra" είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή διασκέδαση για την αισθητική και την πολυεπίπεδη προσφορά εμπειρίας εξόδου για κάθε ώρα της μέρας. Το μεζεδοπωλείο που λειτουργεί ξανά από τον Ιούνιο του 2020 στο ισόγειο είναι στέκι για χαλαρά τσιμπολογήματα και ωραίες μουσικές που συνοδεύουν τις τσιπουροποσίες της παρέας. 

Λατομείο

Λατομείο

Με όνομα εμπνευσμένο από το παρελθόν της τοποθεσίας, το "Λατομείο", διατηρεί μεν τα κλασικά χαρακτηριστικά της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του, έχει διαμορφωθεί όμως στη λογική του concept που φιλοξενεί με στυλ που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ταβέρνα στην εξοχή. Κρατήστε θέση στα λευκά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, παραγγείλετε νόστιμους μεζέδες και τσουγκρίστε τα ποτήρια σιγομουρμουρίζοντας σουξέ της εποχής που παίζουν στα ηχεία ή συχνά και ζωντανά σε ειδικές μουσικές βραδιές  που συχνά-πυκνά διοργανώνουν. Τι άλλο θέλεις για να περάσεις όμορφα; 

Λατομείο

Τι τρώμε όμως εδώ; Οι κλασικές αξίες των εθνικών μας γεύσεων έχουν την τιμητική τους οπότε θα ξεκινήσετε με μαστιχωτό ψητό ταλαγάνι με καρέ μαριναρισμένης ντομάτας και φυσικά από το τραπέζι δεν θα λείψει μια τηγανιά τραγανές πατάτες και τζατζίκι. Θα συνεχίσετε με παστρουρμαδοπιτάκια και σκιουφιχτά με πορτσίνι, γραβιέρα και προσούτο, τα οποία θα δώσουν εξαιρετική πάσα σε κρεατοφαγικά πιάτα όπως η ζουμερή χοιρινή τηγανιά και ο μεζές για τους… μπεκρήδες της παρέας. Το mix κοντοσούβλι ή μια πληθωρική ποικιλία κρεατικών θα καλύψουν όλα τα γούστα και ταιριάζουν πολύ με μπύρα και αποστάγματα όπως ούζο ή τσίπουρο. 

terrapetra.gr, 2163000777

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.