Το all day restaurant-bar του τελευταίου ορόφου του κομψού ξενοδοχείου "Neoma", στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι μια ανάσα δροσιάς στην καλοκαιρινή Αθήνα. Το μίνιμαλ και καλαίσθητο περιβάλλον του, με φόντο το λεκανοπέδιο και ιστορικά μνημεία της πρωτεύουσας, η μπάρα και οι καλοφτιαγμένες γαστρονομικές προτάσεις, αποτελούν σίγουρα επαρκείς λόγους για να ενταχθεί στη λίστα με τις επιλογές της εποχής που θα κάνουν την παραμονή στην πόλη πιο ενδιαφέρουσα.
Στο μενού εντοπίζουμε πιάτα γνώριμα, φτιαγμένα από φρέσκα υλικά, εμπλουτισμένα με σύγχρονες νότες και διεθνή αέρα σε αρκετά από αυτά, με σύγχρονο προφίλ και καλαίσθητη παρουσίαση. Στο μενού θα βρείτε ζυμαρικά όπως το paccheri Bollognese με μπεσαμέλ γραβιέρας, κριθαρότο με γαρίδες, bisque και coulis ούζο αλλά και risotto "γεμιστά" με φέτα σε μια δημιουργική σύζευξη Ελλάδας-Ιταλίας. Προτεραιότητα όμως θα δώσετε σε ορεκτικά όπως τα σουτζουκάκια tartare, φτιαγμένα από μοσχάρι ωρίμανσης με chutney τομάτα, κύμινο σε τραγανή λαδόπιτα, μικροκαμωμένα κασιώτικα ντολμαδάκια, δαντελωτό carpaccio χταπόδι και αφράτα bao bun με κοτόπουλο ή γαρίδα.
Για κυρίως, οι καρνιβόροι θα επιλέγετε κάποια από τις κοπές μέρας που σερβίρουν με πατάτες και bearnaise καμένου βουτύρου ή το secreto iberico που συνοδεύεται από λευκή barbeque ενώ οι πιο παραδοσιακοί μάλλον θα καταλήξετε στον μουσακά, το κεμπάπ με χειροποίητες πίτες με προζύμι και πικάντικο chutney τομάτας ή το αρωματικό ψάρι ημέρας με χόρτα εποχής και κρέμα αυγολέμονο. Θα ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα βάσκικο cheesecake, ένα τιραμισού ή μια namelaka σοκολάτα ενώ τον επίλογο της βραδιάς γράφει η μπάρα με κοκτέιλ όπως το Neoma’s Sunset με tequila Blanco 100% blue agave, το Sevillana Mandarin με London dry gin, μανταρίνι, πορτοκάλι και λάιμ ή το Salty Skin με λικέρ μαστίχας, λυκό κρασί, αλάτι και λεμόνι.
Μουσών 13, 11741 Αθήνα, 213 0883945, info@neomahotel.com, Facebook, Instagram