Ανεβήκαμε στην κορυφή του Πύργου Απόλλων και αισθανθήκαμε "Deos"

Η πιο συναρπαστική νέα άφιξη στην πόλη προκαλεί γνήσια αισθήματα δέους από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Deos

Πολλά χρόνια είχε ο ουρανός της Αθήνας να υποδεχτεί μια νέα άφιξη τόσο συναρπαστική όσο το "Deos" που άναψε μόλις τα φώτα του στην κορυφή του Πύργου Απόλλων, δίπλα στη στάση μετρό Πανόρμου. Το άκρως εντυπωσιακό all day εστιατόριο και μπαρ ξεδιπλώνει τη δράση του στον 24ο και τον 25ο όροφο του εμβληματικού αυτού αρχιτεκτονήματος των Αθηνών που αποτελεί ταυτότοχρονα και το υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας, και υφαίνει ένα πλούσιο σενάριο απόλαυσης από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ που αποκαλύπτεται μέσα από τα πολλά και διαφορετικά του πρόσωπα. 

Deos

Υπεύθυνος γι’αυτά είναι ο γνωστός interior designer Στράτος Χιωτέλης, ο οποίος έπλασε μια πολυεπίπεδη σκηνογραφία που παντρεύει τα έντονα στοιχεία κομψού μαξιμαλισμού με τα ζεστά χρώματα και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, και αναδεικνύει βεβαίως στο έπακρο τη συναρπαστική θέα 360˚ που χαίρεσαι από όποιο σημείο του "Deos" επιλέξεις να επισκεφτείς για την έξοδό σου. Ως προς τη γευστική διάσταση της εμπειρίας, ο βραβευμένος executive chef Γιάννης Στανίτσας έχει επιμεληθεί μια μοντέρνα γαστρονομική πρόταση που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα γεύσεων, ξεκινώντας από το πρωινό, το brunch και το μεσημεριανό που σερβίρονται στο χώρο του all-day restaurant. 

Deos

Καθώς η ώρα περνά, τα φώτα στο dinner restaurant ανάβουν και οι μοντέρνες γεύσεις συναρπάζουν: πρωτότυπα ωμά από το raw bar, prime κοπές για τους λάτρεις του κρέατος, αλλά και πιάτα υπέροχα σαν τα λουκουμαδάκια γαρίδας με πουρέ γλυκοκρέμμυδου, το κατσικίσιο τυρί με φιστίκι Αιγίνης και καραμελωμένη πιπερόριζα, και την τερίνα αρνιού με φρέσκα βότανα, τηγανιτό τραχανά και σάλτσα λεβάντας που εκφράζουν τη φαντασία του σεφ και δημιουργούν έναν καινούργιο γαστρονομικό πόλο έλξης στην πόλη.

render

Ακριβώς από πάνω, το καινοτόμο concept συνεχίζεται με την όαση δροσιάς που δημιουργεί η rooftop πισίνα, έτσι όπως πλαισιώνεται από υψηλής ποιότητας daybeds, κομψές ομπρέλες και βεβαίως το ανάλογο σέρβις που αξίζει να απολαύσετε κατόπιν κράτησης λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας. Την πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα του "Deos" συμπληρώνει από την μαγική ώρα του sunset και μετά, ένα ιδαίτερα κομψό open air cocktail bar, όπου ο διακεκριμένος bar manager Λάμπρος Λιόνας προτείνει δημιουργικά signature cocktail με θέα στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο πανόραμα της πόλης. 

Deos

Περισσότερες πληροφορίες

Deos

Λουίζης Ριανκούρ 64, Πύργος Απόλλων, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τη ομάδα του chef pâtissier extraordinaire Γιώργου Πλατινού.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.

Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Πώς ο Dario Cecchini έγινε ο πιο δημοφιλής χασάπης του κόσμου

Προσωπικότητα σκαμπρόζα, αβίαστα χαρισματική. Μορφή της γαστρονομίας τεράστια. Ο πατριάρχης για κάθε macellaio. Εστιάτορας περίφημος και meta-χασάπης πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος του πρώτου συνθετικού.

Οι ταβέρνες των Αθηνών

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φουρνιστά καλούδια στο "Πεϊνιρλί Ονομαστός"

Ο φούρνος στο Νέο Κόσμο, που καθημερινά ψήνει σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο καλούδια όπως πεϊνιρλί, πίτσες και ποικιλία από λιχούδικα αρτοσκευάσματα, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το ραντάρ της Ναταλίας Δραγούμη.