Προσιτά, vegan, φιλικά, τα κρασιά της Boutzounis Fine Wines μάς φτιάχνουν το Πασχαλινό τραπέζι

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και στην αναζήτηση των κρασιών που θα πλαισιώσουν τα ανοιξιάτικα τραπέζια, ανακαλύψαμε αυτά της Maison Castel.

Πάσχα

Η φιλοσοφία είναι η εξής : φιλικά, προσβάσιμα κρασιά, που θα τα εκτμήσουμε από την πρώτη κιόλας γουλιά, χωρίς να απαιτείται πολλή σκέψη. Η Μaison Castel προσφέρει αυτό ακριβώς, φέρνοντας στο ποτήρι μας την πολυτέλεια των γαλλικών κρασιών, και συγκεκριμένα αυτών του Bordeaux, της Προβηγκίας, της κοιλάδας του Ροδανού και του Λίγηρα και της Βουργουνδίας. Με ετικέτες κατάλληλες για vegans, ο καθένας από εμάς θα βρει το αγαπημένο του κρασί για τις αναστάσιμες και πασχαλινές στιγμές.

Boutzounis

Για τη μαγειρίτσα

Μεγάλο Σάββατο και δε βλέπουμε την ώρα για τη μαγειρίτσα μετά τις χαρμόσυνες καμπάνες της Ανάστασης. Απαιτητικό πιάτο, με έντονες γεύσεις και πλούσια υφή, μπόλικα μυρωδικά κι αυγολέμονο. Την ισορροπία στον ουρανίσκο μας θα φέρει το Touraine Sauvignon Blanc από το Λίγηρα, αρωματικό, με ανθικές και φρουτώδεις νότες, που θα μας χαρίσει τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε. Από την άλλη, η διαφορετική έκφραση του Sauvignon Blanc από την περιοχή του Bordeaux είναι αυτό που ψάχνουν όσοι θα προτιμήσουν μια χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας, με λαχανικά. Τον κομψό αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού συμπληρώνει η ορυκτότητα, δίνοντας μια μακρά επίγευση.

Boutzounis

Για τα ορεκτικά 

Ανήμερα του Πάσχα οι ετοιμασίες είναι πολλές. Όση ώρα σουβλίζουμε το αρνί ή δίνουμε ρεσιτάλ στην κουζίνα φτιάχοντας τα πρώτα μεζεδάκια, παίρνουμε λίγο χρόνο να απολαύσουμε το Cuvée Rosée, ένα δροσιστικό ροζέ αφρώδες κρασί που θα μας ξεδιψάσει με τις ζωηρές αλλά κομψές του φυσαλίδες και τις γεύσεις από κόκκινα φρούτα. Κι όταν σερβιριστούν οι σαλάτες, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών και τσουγκρίσουμε τα αυγά, θα συνεχίσουμε με ένα ροζέ από την κοιλάδα του Λίγηρα, το Rosé d'Anjou. Φρουτώδες και ντελικάτο, συνοδεύει εξαιρετικά τα πρώτα τσιμπολογήματα, διατηρώντας την τυπικότητα με μια μοντέρνα πινελιά.

Boutzounis

Για τον οβελία

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Ο λαχταριστός οβελίας λιώνει στο στόμα και αποζητά ένα πλούσιο, γεμάτο και με καλό όγκο κρασί, που θα αγκαλιάσει την πληθωρικότητα του κρέατος. Το Bordeaux Merlot από το φημισμένο Μπορντό, έχει όλο το πακέτο, με νότες από μαύρα φρούτα και μπαχαρικά που θα αντισταθμίσουν τη λιπαρότητα. Κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη κόκκινη παλέτα, το Cotes de Provence είναι ένα ροζέ με προωπικότητα, σκιαγραφώντας το terroir της Προβηγκίας. Ντελικάτο, με νύξεις από κόκκινα μούρα κι εσπεριδοειδή, θα μας μυήσει στην άνοιξη.  

Καλές γιορτές!

boutzounis.gr | I.G: @boutzounis_wines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.