Η φιλοσοφία είναι η εξής : φιλικά, προσβάσιμα κρασιά, που θα τα εκτμήσουμε από την πρώτη κιόλας γουλιά, χωρίς να απαιτείται πολλή σκέψη. Η Μaison Castel προσφέρει αυτό ακριβώς, φέρνοντας στο ποτήρι μας την πολυτέλεια των γαλλικών κρασιών, και συγκεκριμένα αυτών του Bordeaux, της Προβηγκίας, της κοιλάδας του Ροδανού και του Λίγηρα και της Βουργουνδίας. Με ετικέτες κατάλληλες για vegans, ο καθένας από εμάς θα βρει το αγαπημένο του κρασί για τις αναστάσιμες και πασχαλινές στιγμές.
Για τη μαγειρίτσα
Μεγάλο Σάββατο και δε βλέπουμε την ώρα για τη μαγειρίτσα μετά τις χαρμόσυνες καμπάνες της Ανάστασης. Απαιτητικό πιάτο, με έντονες γεύσεις και πλούσια υφή, μπόλικα μυρωδικά κι αυγολέμονο. Την ισορροπία στον ουρανίσκο μας θα φέρει το Touraine Sauvignon Blanc από το Λίγηρα, αρωματικό, με ανθικές και φρουτώδεις νότες, που θα μας χαρίσει τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε. Από την άλλη, η διαφορετική έκφραση του Sauvignon Blanc από την περιοχή του Bordeaux είναι αυτό που ψάχνουν όσοι θα προτιμήσουν μια χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας, με λαχανικά. Τον κομψό αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού συμπληρώνει η ορυκτότητα, δίνοντας μια μακρά επίγευση.
Για τα ορεκτικά
Ανήμερα του Πάσχα οι ετοιμασίες είναι πολλές. Όση ώρα σουβλίζουμε το αρνί ή δίνουμε ρεσιτάλ στην κουζίνα φτιάχοντας τα πρώτα μεζεδάκια, παίρνουμε λίγο χρόνο να απολαύσουμε το Cuvée Rosée, ένα δροσιστικό ροζέ αφρώδες κρασί που θα μας ξεδιψάσει με τις ζωηρές αλλά κομψές του φυσαλίδες και τις γεύσεις από κόκκινα φρούτα. Κι όταν σερβιριστούν οι σαλάτες, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών και τσουγκρίσουμε τα αυγά, θα συνεχίσουμε με ένα ροζέ από την κοιλάδα του Λίγηρα, το Rosé d'Anjou. Φρουτώδες και ντελικάτο, συνοδεύει εξαιρετικά τα πρώτα τσιμπολογήματα, διατηρώντας την τυπικότητα με μια μοντέρνα πινελιά.
Για τον οβελία
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Ο λαχταριστός οβελίας λιώνει στο στόμα και αποζητά ένα πλούσιο, γεμάτο και με καλό όγκο κρασί, που θα αγκαλιάσει την πληθωρικότητα του κρέατος. Το Bordeaux Merlot από το φημισμένο Μπορντό, έχει όλο το πακέτο, με νότες από μαύρα φρούτα και μπαχαρικά που θα αντισταθμίσουν τη λιπαρότητα. Κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη κόκκινη παλέτα, το Cotes de Provence είναι ένα ροζέ με προωπικότητα, σκιαγραφώντας το terroir της Προβηγκίας. Ντελικάτο, με νύξεις από κόκκινα μούρα κι εσπεριδοειδή, θα μας μυήσει στην άνοιξη.
Καλές γιορτές!
boutzounis.gr | I.G: @boutzounis_wines