Προσιτά, vegan, φιλικά, τα κρασιά της Boutzounis Fine Wines μάς φτιάχνουν το Πασχαλινό τραπέζι

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και στην αναζήτηση των κρασιών που θα πλαισιώσουν τα ανοιξιάτικα τραπέζια, ανακαλύψαμε αυτά της Maison Castel.

Πάσχα

Η φιλοσοφία είναι η εξής : φιλικά, προσβάσιμα κρασιά, που θα τα εκτμήσουμε από την πρώτη κιόλας γουλιά, χωρίς να απαιτείται πολλή σκέψη. Η Μaison Castel προσφέρει αυτό ακριβώς, φέρνοντας στο ποτήρι μας την πολυτέλεια των γαλλικών κρασιών, και συγκεκριμένα αυτών του Bordeaux, της Προβηγκίας, της κοιλάδας του Ροδανού και του Λίγηρα και της Βουργουνδίας. Με ετικέτες κατάλληλες για vegans, ο καθένας από εμάς θα βρει το αγαπημένο του κρασί για τις αναστάσιμες και πασχαλινές στιγμές.

Boutzounis

Για τη μαγειρίτσα

Μεγάλο Σάββατο και δε βλέπουμε την ώρα για τη μαγειρίτσα μετά τις χαρμόσυνες καμπάνες της Ανάστασης. Απαιτητικό πιάτο, με έντονες γεύσεις και πλούσια υφή, μπόλικα μυρωδικά κι αυγολέμονο. Την ισορροπία στον ουρανίσκο μας θα φέρει το Touraine Sauvignon Blanc από το Λίγηρα, αρωματικό, με ανθικές και φρουτώδεις νότες, που θα μας χαρίσει τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε. Από την άλλη, η διαφορετική έκφραση του Sauvignon Blanc από την περιοχή του Bordeaux είναι αυτό που ψάχνουν όσοι θα προτιμήσουν μια χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας, με λαχανικά. Τον κομψό αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού συμπληρώνει η ορυκτότητα, δίνοντας μια μακρά επίγευση.

Boutzounis

Για τα ορεκτικά 

Ανήμερα του Πάσχα οι ετοιμασίες είναι πολλές. Όση ώρα σουβλίζουμε το αρνί ή δίνουμε ρεσιτάλ στην κουζίνα φτιάχοντας τα πρώτα μεζεδάκια, παίρνουμε λίγο χρόνο να απολαύσουμε το Cuvée Rosée, ένα δροσιστικό ροζέ αφρώδες κρασί που θα μας ξεδιψάσει με τις ζωηρές αλλά κομψές του φυσαλίδες και τις γεύσεις από κόκκινα φρούτα. Κι όταν σερβιριστούν οι σαλάτες, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών και τσουγκρίσουμε τα αυγά, θα συνεχίσουμε με ένα ροζέ από την κοιλάδα του Λίγηρα, το Rosé d'Anjou. Φρουτώδες και ντελικάτο, συνοδεύει εξαιρετικά τα πρώτα τσιμπολογήματα, διατηρώντας την τυπικότητα με μια μοντέρνα πινελιά.

Boutzounis

Για τον οβελία

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Ο λαχταριστός οβελίας λιώνει στο στόμα και αποζητά ένα πλούσιο, γεμάτο και με καλό όγκο κρασί, που θα αγκαλιάσει την πληθωρικότητα του κρέατος. Το Bordeaux Merlot από το φημισμένο Μπορντό, έχει όλο το πακέτο, με νότες από μαύρα φρούτα και μπαχαρικά που θα αντισταθμίσουν τη λιπαρότητα. Κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη κόκκινη παλέτα, το Cotes de Provence είναι ένα ροζέ με προωπικότητα, σκιαγραφώντας το terroir της Προβηγκίας. Ντελικάτο, με νύξεις από κόκκινα μούρα κι εσπεριδοειδή, θα μας μυήσει στην άνοιξη.  

Καλές γιορτές!

boutzounis.gr | I.G: @boutzounis_wines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.