Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση με δικό της, ξεκάθαρο γευστικό στίγμα.

Πρίγκιπας Εξάρχεια

Ήδη από το 2017 τα σουβλάκια με ονομασία προέλευσης αλλά και οι υπόλοιπες προχωρημένες βορειοελλαδίτικες γευστικές αναφορές έχουν καταστήσει τον "Πρίγκιπα" ένα σημαντικό σποτ για το εθνικό street food στην πόλη και μία από τις πιο ιδιαίτερες εκδοχές του. Η εξέλιξή του όμως είναι τέτοια που πλέον το πάλαι ποτέ "προχώ" σουβλατζίδικο των Εξαρχείων έχει μεγαλώσει, διατηρώντας ατόφιο το DNA των γεύσεών του. Από το περασμένο καλοκαίρι, ο "Πρίγκιπας" έχει επεκτείνει τον χώρο των 'ανακτόρων' του, προσφέροντας περισσότερη άνεση στον επισκέπτη. Μαζί με το φροντισμένο εσωτερικό του όμως, μεγεθύνεται και η γενικότερη εμπειρία εδώ, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η καθημερινή παρουσία DJ που παίζει σε ελεύθερο ύφος από βινύλια.

Πρίγκιπας Εξάρχεια 2

Πρίγκιπας Εξάρχεια 3

Πρίγκιπας Εξάρχεια 1

Η αλλαγή του χώρου έφερε μαζί της και μία λίστα ελληνικών κρασιών, με ξεκάθαρο focus στα natural wines. Αυτή τη στιγμή βρίσκεις στον "Πρίγκιπα" περίπου 50 ετικέτες, σε μία οινική στροφή που ταιριάζει απολύτως στο γενικότερο ύφος και αγκαλιάζει μία τάση που έχει αγαπηθεί από το κοινό. Στο επισκέψιμο κελάρι μάλιστα, υπάρχει και ένα μεγάλο τραπέζι για πολυπληθείς παρέες.

Πρίγκιπας Εξάρχεια 8

Στο μενού του, συνυπάρχουν παλιά και νέα γευστικά φαβορί, με κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες: Συκώτι μοσχαρίσιο, βουβάλι, μαύρος χοίρος και προβατίνα, όλα σε καλαμάκι, μπιφτέκι βουβαλιού και προβατίνας, τα best sellers κεμπάπ αλλά και επιλογές από το νερό όπως το χέλι ή η πέστροφα παραμένουν διαχρονικά σουξέ.

Πρίγκιπας Εξάρχεια 9

Πρίγκιπας Εξάρχεια 10

Πλάι τους, προτάσεις για το vegetarian και vegan κοινό -αλλά και ιδανικές για τη συγκεκριμένη περίοδο- όπως οι φακές με μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και μελιτζάνα, το ψημένο ψωμί με άιβαρ και τα φασόλια γίγαντες Πρεσπών με καρότο και σέλινο, που μάλιστα μπορούν να σερβιριστούν και εντός τυλιχτού.  

Σύντομα, θα βρίσκεις εδώ και κοπές προβατίνας, αρνιού, βουβαλίσιου κρέατος καθώς και κρέας της βραχυκερατικής φυλής, κάτι που αυτόματα μεταφράζεται σε μία πιο premium προσέγγιση και, τελικά, σε ένα μενού για άρχοντες. Ή πιο ορθά, για πρίγκιπες.

Πρίγκιπας Εξάρχεια 5

Ο "Πρίγκιπας" εξακολουθεί να είναι πάντοτε ένας σταθερά καλός after theatre προορισμός, όχι μόνο για τους θεατές αλλά και για τους συντελεστές των τριγύρω  παραστάσεων, που συχνά συνυπάρχουν εντός του - γεγονός που δημιουργεί μία πολύ όμορφη, οικεία και ξεχωριστή κατάσταση. Και πάντοτε, διαφορετικά νόστιμος.

Να πέσει το βίντεο:


Info

Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, τηλ. 211 4050070
prigkipas.gr
FB: Πρίγκιπας Streetfood Εξάρχεια
IG: @prigkipas.exarcheia

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρίγκιπας

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια