Όταν οι πιο απολαυστικές εκδοχές της ιταλιάνικης παράδοσης συναντούν λαχταριστές προτάσεις τσιμπολογήματος σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τότε έχουμε πάρει θέση στις άνετες φερφορζέ καρέκλες του Vitello. Η βέρα ιταλική trattoria του Φαλήρου βάζει τα γιορτινά της στην cozy σάλα και το θαυμάσια διαμορφωμένο αίθριο και μας καλεί να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με έξοχα antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και την εμβληματική πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης.
Τιμώντας απόλυτα τη ρωμαϊκή καταγωγή του, ο ταλαντούχος σεφ Giorgio Spanakis έχει αναλάβει τα γευστικά ηνία, φέρνοντας στο πιάτο ενδιαφέρουσες επιλογές που όχι μόνο "μιλούν" άπταιστα ιταλικά, αλλά έχουν κάτι να πουν! Ασφαλώς δεν παραλείπουμε ποτέ να εξερευνήσουμε τους νόστιμους ορίζοντες που ανοίγονται από τα πληθωρικά cannelloni fritti με καπνιστή μπεσαμέλ, σάλτσα amatriciana και ζεστή σάλτσα τυριού pecorino, όπως επίσης και από το αριστοτεχνικό vitello tonnato που τιμά επάξια το όνομά του.
Με το πνεύμα των γιορτών να του πηγαίνει πολύ, το Vitello μας βάζει σε festive mood με δύο δημιουργικά και άκρως ιταλικά μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με φαντασία δίνει ένα γαστρονομικό twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με φινετσάτα antipasti της τάξης του bollito di carne, μιας αιθέριας τερίνας με οσομπούκο και κοκοράκι για να φτάσουμε στην κορύφωση με φραγκόκοτα γεμιστή με λουκάνικο Τοσκάνης, κάστανα, κουκουνάρι με γλυκόξινα κρεμμυδάκια και αχλάδια γλασέ.
Ωστόσο, και η Πρωτοχρονιά αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή με το έναυσμα να δίνει η ιωδιούχα μπισκ καραβίδας με vongole και βουβαλίσια ricotta ώστε να ακολουθήσει το άρτια ψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία vitello all’ Antica καθώς και το ριζότο παντζαριού με τρούφα, μανιτάρια του δάσους και μους γλυκιάς gorgonzola. Καθώς οι γιορτές είναι ταυτισμένες με τις γλυκιές γεύσεις θαλπωρής το φινάλε δεν μπορεί να μην είναι παρά απολαυστικό με αέρινο mont blanc με κάστανα και μια υπεροσοκολατένια la Duchessa Festiva με εσπεριδοειδή και φρούτα του δάσους.