Στον ιστορικό "Βασίλαινα" με το Around the Table της Mastercard

Το πάντα σικ εστιατόριο του Κέντρου είναι το ιδανικό περιβάλλον να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από γεύσεις που σχεδιάστηκαν ειδικά για το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός της Mastercard.

Βασίλαινας

Τι είναι αυτό που δίνει γεύση στις γιορτές; Πολλά πράγματα και διαφορετικά για τον καθένα ίσως, αλλά και ένα που, σίγουρα, είναι κοινό για όλους: η χαρά του να μαζευόμαστε γύρω από ένα όμορφο τραπέζι, στολισμένο με εκλεκτές γεύσεις, φτιαγμένες μία - μία ειδικά για εμάς. Μια σειρά από τέτοια τραπέζια στήνει για τις φετινές γιορτές η Mastercard, μέσα από το Around the Table, το μεγάλο γαστρονομικό event που κορυφώνεται το Δεκέμβριο, δίνοντάς μας ακόμη περισσότερες, πεντανόστιμες αφορμές να συναντηθούμε με τους αγαπημένους μας, γύρω από τα τραπέζια των γιορτών.

MasterCard Around the Table

Τραπέζια, μάλιστα, ειδικά σχεδιασμένα για τους κατόχους καρτών Mastercard®, μέσα από tailor made πιάτα και μενού σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε κάποιους μεγάλους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, που συμμετέχουν στο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός, αντλώντας έμπνευση από ένα απ’ τα σημαντικότερα εστιατορικά ρεύματα της εποχής: αυτό του Zero Food Waste. Έτσι, δεν απολαμβάνουμε απλώς σπουδαίες καλοφαγικές εμπειρίες, αλλά πιάτα που συνθέτουν μια περίτεχνη γαστρονομική διαδρομή χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα εκλεκτά υλικά τους και δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο!

MasterCard Around the Table

Αυτό ακριβώς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στο ιστορικό εστιατόριο "Βασίλαινας", το πάντα σικάτο καλοφαγικό στέκι της πλατείας Μαδρίτης στα Ιλίσια, όπου η γαστρονομική φινέτσα πάει χέρι - χέρι με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και την εκλεπτυσμένη φιλοξενία.

Με ιστορία που μετρά περισσότερα από 100 χρόνια στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, ο "Βασίλαινας" συμπυκνώνει στην κομψή του σάλα ένα ακαταμάχητο πακέτο ατμόσφαιρας και γεύσης, που ταιριάζει γάντι στο mood των ημερών. Οι λευκοί κισσηρόλιθοι των τοίχων, η επιβλητική γυάλινη walk-in κάβα, τα αμέτρητα κρεμάμενα μπουκάλια της οροφής και ασφαλώς η κομψή φιγούρα του "Hilton", που εισβάλει από τις τζαμαρίες, συνθέτουν ένα σκηνικό σχεδόν κινηματογραφικό, αλλά και άκρως αθηναϊκό.

Τη θερμή αστική αύρα του χώρου πλουτίζουν οι μυρωδιές μοντέρνας θαλασσοφαγίας που ξεγλιστρούν από την κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Μάνου Γαρνέλη, ο οποίος υπογράφει και το ειδικό μενού του Around the Table. Ένα μενού όπου η εξαιρετική πρώτη ύλη κρατά ρόλο πρωταγωνιστή, κι εκφράζεται μέσα από πιάτα όπως η signature ταραμοσαλάτα με τη βελούδινη υφή και την ευγενική ιωδιούχα υπογραφή, ή η ψαρόσουπα με σαφράν και κεφάλι φρέσκιας σφυρίδας, που ξεδιπλώνει συναρπαστικό γευστικό βάθος σε κάθε κουταλιά – δυο πιάτα που άνοιξαν όχι μόνο το τραπέζι μας, αλλά και την όρεξή μας για μια σπουδαία γαστρονομική εμπειρία.

Σούπερ γευστικό μυστικό στη σούπα που δοκιμάσαμε, ήταν η ένταση που της είχε προσθέσει ο ζωμός από τα κόκκαλα του σπαρταριστού φαγκριού που απολαύσαμε αμέσως μετά, σε αέρινο ταρτάρ με ξινόμιλο, φύκια wakame και τσίλι. Τα σπάνιας φρεσκάδας μπαρμπουνάκια, των οποίων τα αυγά χαρήκαμε στην ταραμοσαλάτα, ήταν το κλου του σαβόρο που έφτασε στο τραπέζι μας λίγο μετά, ενώ τη σφυρίδα που απολαύσαμε στη σούπα, συναντήσαμε ξανά στο αμέσως επόμενο στάδιο, με το φιλέτο της να έχει περάσει τόσο - όσο απ’ τη σχάρα, για να μας έρθει ζουμερό και τρυφερό ως πρωταγωνιστής στο πρώτο κυρίως: ένα απολαυστικής γευστικής αβρότητας φρικασέ με αφρό αυγολέμονου, που έστρωσε το δρόμο για το φινάλε του γευστικού μας ταξιδιού. Ένα συγκινητικής comfort στρογγυλάδας γιουβετσάκι, υπέροχα μελωμένο, που είχε για αστέρι του ένα φιλέτο μοσχίδας από τη Νάξο, και άξιο υπασπιστή το τυρί Σαν Μιχάλη από τη Σάμο να δίνει πικάντικο βάθος στη μπουκιά.

Μπολιασμένη με την ιστορία ενός αιώνα, η εστιατορική εμπειρία του Βασίλαινα είναι μόνο μία απ’ όσες μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε μέσα από το Around the table, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Mastercard. Κάντε την κράτησή σας μέσα από την πλατφόρμα priceless.com/aroundthetable σε αυτό, ή σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο της επιλογής σας, και γευτείτε την εμπειρία ενός ξεχωριστού τραπεζιού, εύκολα και γρήγορα. Μια εμπειρία που είναι, πολύ απλά, ανεκτίμητη!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια