Στον ιστορικό "Βασίλαινα" με το Around the Table της Mastercard

Το πάντα σικ εστιατόριο του Κέντρου είναι το ιδανικό περιβάλλον να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από γεύσεις που σχεδιάστηκαν ειδικά για το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός της Mastercard.

Βασίλαινας

Τι είναι αυτό που δίνει γεύση στις γιορτές; Πολλά πράγματα και διαφορετικά για τον καθένα ίσως, αλλά και ένα που, σίγουρα, είναι κοινό για όλους: η χαρά του να μαζευόμαστε γύρω από ένα όμορφο τραπέζι, στολισμένο με εκλεκτές γεύσεις, φτιαγμένες μία - μία ειδικά για εμάς. Μια σειρά από τέτοια τραπέζια στήνει για τις φετινές γιορτές η Mastercard, μέσα από το Around the Table, το μεγάλο γαστρονομικό event που κορυφώνεται το Δεκέμβριο, δίνοντάς μας ακόμη περισσότερες, πεντανόστιμες αφορμές να συναντηθούμε με τους αγαπημένους μας, γύρω από τα τραπέζια των γιορτών.

MasterCard Around the Table

Τραπέζια, μάλιστα, ειδικά σχεδιασμένα για τους κατόχους καρτών Mastercard®, μέσα από tailor made πιάτα και μενού σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε κάποιους μεγάλους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, που συμμετέχουν στο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός, αντλώντας έμπνευση από ένα απ’ τα σημαντικότερα εστιατορικά ρεύματα της εποχής: αυτό του Zero Food Waste. Έτσι, δεν απολαμβάνουμε απλώς σπουδαίες καλοφαγικές εμπειρίες, αλλά πιάτα που συνθέτουν μια περίτεχνη γαστρονομική διαδρομή χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα εκλεκτά υλικά τους και δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο!

MasterCard Around the Table

Αυτό ακριβώς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στο ιστορικό εστιατόριο "Βασίλαινας", το πάντα σικάτο καλοφαγικό στέκι της πλατείας Μαδρίτης στα Ιλίσια, όπου η γαστρονομική φινέτσα πάει χέρι - χέρι με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και την εκλεπτυσμένη φιλοξενία.

Με ιστορία που μετρά περισσότερα από 100 χρόνια στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, ο "Βασίλαινας" συμπυκνώνει στην κομψή του σάλα ένα ακαταμάχητο πακέτο ατμόσφαιρας και γεύσης, που ταιριάζει γάντι στο mood των ημερών. Οι λευκοί κισσηρόλιθοι των τοίχων, η επιβλητική γυάλινη walk-in κάβα, τα αμέτρητα κρεμάμενα μπουκάλια της οροφής και ασφαλώς η κομψή φιγούρα του "Hilton", που εισβάλει από τις τζαμαρίες, συνθέτουν ένα σκηνικό σχεδόν κινηματογραφικό, αλλά και άκρως αθηναϊκό.

Τη θερμή αστική αύρα του χώρου πλουτίζουν οι μυρωδιές μοντέρνας θαλασσοφαγίας που ξεγλιστρούν από την κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Μάνου Γαρνέλη, ο οποίος υπογράφει και το ειδικό μενού του Around the Table. Ένα μενού όπου η εξαιρετική πρώτη ύλη κρατά ρόλο πρωταγωνιστή, κι εκφράζεται μέσα από πιάτα όπως η signature ταραμοσαλάτα με τη βελούδινη υφή και την ευγενική ιωδιούχα υπογραφή, ή η ψαρόσουπα με σαφράν και κεφάλι φρέσκιας σφυρίδας, που ξεδιπλώνει συναρπαστικό γευστικό βάθος σε κάθε κουταλιά – δυο πιάτα που άνοιξαν όχι μόνο το τραπέζι μας, αλλά και την όρεξή μας για μια σπουδαία γαστρονομική εμπειρία.

Σούπερ γευστικό μυστικό στη σούπα που δοκιμάσαμε, ήταν η ένταση που της είχε προσθέσει ο ζωμός από τα κόκκαλα του σπαρταριστού φαγκριού που απολαύσαμε αμέσως μετά, σε αέρινο ταρτάρ με ξινόμιλο, φύκια wakame και τσίλι. Τα σπάνιας φρεσκάδας μπαρμπουνάκια, των οποίων τα αυγά χαρήκαμε στην ταραμοσαλάτα, ήταν το κλου του σαβόρο που έφτασε στο τραπέζι μας λίγο μετά, ενώ τη σφυρίδα που απολαύσαμε στη σούπα, συναντήσαμε ξανά στο αμέσως επόμενο στάδιο, με το φιλέτο της να έχει περάσει τόσο - όσο απ’ τη σχάρα, για να μας έρθει ζουμερό και τρυφερό ως πρωταγωνιστής στο πρώτο κυρίως: ένα απολαυστικής γευστικής αβρότητας φρικασέ με αφρό αυγολέμονου, που έστρωσε το δρόμο για το φινάλε του γευστικού μας ταξιδιού. Ένα συγκινητικής comfort στρογγυλάδας γιουβετσάκι, υπέροχα μελωμένο, που είχε για αστέρι του ένα φιλέτο μοσχίδας από τη Νάξο, και άξιο υπασπιστή το τυρί Σαν Μιχάλη από τη Σάμο να δίνει πικάντικο βάθος στη μπουκιά.

Μπολιασμένη με την ιστορία ενός αιώνα, η εστιατορική εμπειρία του Βασίλαινα είναι μόνο μία απ’ όσες μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε μέσα από το Around the table, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Mastercard. Κάντε την κράτησή σας μέσα από την πλατφόρμα priceless.com/aroundthetable σε αυτό, ή σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο της επιλογής σας, και γευτείτε την εμπειρία ενός ξεχωριστού τραπεζιού, εύκολα και γρήγορα. Μια εμπειρία που είναι, πολύ απλά, ανεκτίμητη!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.