Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

Symposio Βαρβάκειος

Στην Αρχαία Ελλάδα, τα συμπόσια ήταν γιορτές φαγοποσίας που συγκέντρωναν φίλους κι αγνώστους γύρω από κρατήρες (αγγεία) με κρασί και δίσκους με τραγήματα (μεζέδες), για να απολαύσουν, να κουβεντιάσουν και να γλεντήσουν, όσο γύρω τους περιφέρονταν χορεύτριες, ακροβάτες και μουσικοί. Στη σύγχρονη εποχή, το Σymposio είναι το project που, τραβώντας την ευθεία γραμμή που συνδέει το παρελθόν με το παρόν της πόλης, χαράσσει την πορεία που θα μεταφέρει τη Βαρβάκειο στο μέλλον.

Είναι το ανατρεπτικό event που, με τη γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος για σκηνικό, έρχεται να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης, βάζοντας τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να χορεύουν με αρπίστριες και street food κιόσκια να σκορπούν μυρωδιές πλάι σε καρότσια με παγωτό και χώρους με εκθέσεις ζωγραφικής. Είναι, με λίγα λόγια, μια εμπειρία σύγχρονης Διονυσιακής γιορτής, που προσεγγίζει πολύπλευρα την διασκέδαση, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, τη μουσική, την κουλτούρα και τον χορό.

Symposio Βαρβάκειος

Έργα τέχνης, live performances και multi culture food pairing, είναι μερικά μονάχα απ’ όσα πρόκειται να ζήσουμε στο επόμενο Σymposio, αυτήν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Πρόκειται το δεύτερο κατά σειρά Σymposio, μετά από μια πρώτη… speakeasy διοργάνωση στα τέλη Οκτωβρίου, που εξαπλώθηκε από στόμα σε στόμα: περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες γέμισαν τη Βαρβάκειο με την ηλεκτρισμένη ενέργεια που πιθανότατα είδατε στο timeline σας, αν δεν ήσασταν ήδη κι εσείς εκεί μαζί μας…

Ξεκινώντας από νωρίς (οι "πόρτες" ανοίγουν στη 1 μ.μ.) το Σymposio της Κυριακής 27 Νοεμβρίου βάζει μπρος με γεύση και τέχνη, που περιλαμβάνει παιδική ζωγραφική κι εκθέσεις, αλλά και live performances από καλλιτέχνες όπως η τζαζίστρια Τίνα Αλεξοπούλου, η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση και η αρπίστρια Λίνα Ροδοπούλου, ενώ τα κιόσκια του φαγητού θα σερβίρουν τη γεύση της Δημοτικής Αγοράς σε αναπάντεχες εκδοχές.

Symposio Βαρβάκειος

Από φρέσκα ζυμαρικά και αφράτα bao bans με γαρίδα ή μπακαλιάρο, ταιριασμένα με ελληνικό βιολογικό κρασί, μέχρι στρείδια συνδυασμένα με vodka και χαβιάρι –ναι, χαβιάρι!- συνοδεία σαμπάνιας, τα γευστικά spots του Σymposio θα αναδείξουν τη φρεσκάδα της εκλεκτής πρώτης ύλης που αποτελεί την καρδιά της Βαρβακείου, ενώ για τους λάτρεις των καθαρά ελληνικών γεύσεων, θα υπάρχει stand με μαρινάτο χταπόδι σε καλαμάκι και φυσικά street πατσάς σε κούπα.

Σούσι, tempuras, hot dogs και σουβλάκια θα συμπληρώνουν την παλέτα, γεμίζοντάς μας με αρκετή ενέργεια για… τη δεύτερη φάση του συμποσίου: εκείνη όπου στα decks θα ανέβουν μερικοί από τους καλύτερους DJs της εθνικής σκηνής. Ο Γιάννης Μητσοκάπας, ο Da Mike, ο Major Spirit, ο Alex Kosh κι ο Sgouros.F είναι το περιζήλευτο lineup για το Σymposio της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, όμως η μουσική πρόταση δεν σταματά εκεί. Το Σymposio έλκεται από την μαγεία των αντιθέσεων: Αγαπά τον μοντέρνο ήχο της house και techno σκηνής, αλλά τον προσεγγίζει ανατρεπτικά, δημιουργώντας μια δική του, μοναδική μουσική ταυτότητα.

Symposio Βαρβάκειος

Εάν σε ενδιαφέρει να ακούσεις μουσικές, να μπλεχτείς με το πλήθος, να χορέψεις, να φλερτάρεις, αλλά και να γευτείς τη νέα εμπειρία της πόλης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου άσε τα βήματά σου να σε οδηγήσουν στην ιστορική Βαρβάκειο. Ζήσε πρώτος μια μοναδική φεστιβαλική εμπειρία που, να είσαι σίγουρος, θα γίνει θεσμός.

*μέρος των εσόδων και των αμοιβών των καλλιτεχνών θα διατεθεί στο σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια