Τα δύο εμβληματικά ψαρο-φαγικά spot "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" σαλπάρουν και φέτος με γεύσεις καλοκαιρινές και άκρως ελληνικές καθώς ο consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνης Ηλιάδης στο "ταξίδι" αυτό, μαζί με τον Έλληνα ψαρά, συνταξιδεύει και στηρίζει αδιάκοπα και τον Έλληνα παραγωγό, από τον οποίο παραλαμβάνουν απευθείας στην πόρτα τους, καθημερινά φρέσκα λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, φρούτα και αλάτι.
Σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα, με κομψά τραπέζια σε λευκό και γαλάζιο και όλο το καλοκαίρι απλωμένο στα πιάτα μας, βάλτε ένα ποτήρι ούζο και ξεκινάμε... με αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με τομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη. Πολύχρωμα τοματίνια από οροπέδιο Λασιθίου με αγχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών.
Από τα κυρίως εμπιστευτείτε τον ουρανίσκο σας στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, χειροποίητες λαδόπιτες με γλυκιά πάπρικά και λευκό ταραμά ή σ’ ένα πιάτο με μπακαλιάρο Σαρωνικού ημέρας Μπιάνκο. Είναι μια πεντανόστιμη κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή με πατάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμόνι.
Σε κάθε περίπτωση, και στα δύο εστιατόρια σάς περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει ο ψαράς κάθε μέρα και με το μότο τους που είναι γραμμένο και στον τοίχο να εγγυάται τη φρεσκάδα: "Τα αμέσως πιο φρέσκα... κολυμπάνε στην θάλασσα".
Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368
Facebook: Taxidevontas/