"Amaya Itameshi Cuisine": Συνάντηση Ιταλίας-Ιαπωνίας στο Μικρολίμανο

Το αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερου συγκερασμού αγκυροβόλησε πρόσφατα στο Μικρολίμανο σε έναν χώρο που διακοσμητικά και γαστρονομικά ισορροπούν αντιπροσωπευτικά στοιχεία από την Ιταλία και την Ιαπωνία.

Amaya

"Amaya" στα ιαπωνικά είναι η "νυχτερινή βροχή" και στην πoλύ προσεγμένη αυτή άφιξη στο Μικρολίμανο, ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος επιμελείται ένα μενού με "itameshi" -υβρίδιο των δύο ειδών κουζίνας- γευστικό προσανατολισμό και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μια νόστιμη σύμπραξη.

Στα τραπέζια της εντυπωσιακής σάλας που σχεδίασε η Toom Tram, Ελληνίδα βιετναμέζικης καταγωγής, αριβάρουν ορεκτικά όπως black flatbread με sashimi τόνου και γάμπαρη tartare με ταραμά από αυγοτάραχο ξιφία, που δίνουν γευστική πάσα σε πιάτα βαθιάς νοστιμιάς όπως η περίφημη cacio e pepe al tartufo και φρέσκα ελληνικά ψάρια ημέρας που ψήνονται ντελικάτα.

Amaya

Από τα ζυμαρικά, η "black carbonara", με φρέσκο χειροποίητο linguine με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκό miso, αυγό ποσέ και πούδρα nori είναι επιλογή με έντονο γευστικό προφίλ, ενώ στα κυρίως, το κοτόπουλο yakitori μαριναρισμένο σε γάλα καρύδας και lemongrass δίνει τη σκυτάλη στο iberico με chutney ανανά, ψητή γλυκοπατάτα με μέλι και wasabi και την χυμώδη striploin tagliata με yuzu truffle sauce. Από τις γλυκές επιλογές δεν λείπει το εμβληματικό tiramisu, σε εκδοχή με crumble σοκολάτας, κρέμα kahlua και παγωτό espresso. Ένα εξαιρετικό μενού value for money που συνδυάζει ανατρεπτικές επιλογές με comfort διάθεση.

Η λίστα των κρασιών ξεπερνά τις 100 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ από την 9μετρη μεγαλοπρεπή μπάρα τους, σήμα κατατεθέν της σάλας, περνούν κοκτέιλ με λεπτές ιταλικές και ιαπωνικές πινελιές. Διαθέτουν επίσης πριβέ χώρο για επαγγελματικές και ιδιωτικές συναντήσεις και ανεξάρτητο μεγάλο κήπο, ενώ δίπλα από το κατάστημα υπάρχει ιδιωτικό parking.

www.amaya.com.gr | Instragram: amaya_itameshi_cuisine | Facebook: Amaya Itameshi Cuisine

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.