"Amaya" στα ιαπωνικά είναι η "νυχτερινή βροχή" και στην πoλύ προσεγμένη αυτή άφιξη στο Μικρολίμανο, ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος επιμελείται ένα μενού με "itameshi" -υβρίδιο των δύο ειδών κουζίνας- γευστικό προσανατολισμό και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μια νόστιμη σύμπραξη.
Στα τραπέζια της εντυπωσιακής σάλας που σχεδίασε η Toom Tram, Ελληνίδα βιετναμέζικης καταγωγής, αριβάρουν ορεκτικά όπως black flatbread με sashimi τόνου και γάμπαρη tartare με ταραμά από αυγοτάραχο ξιφία, που δίνουν γευστική πάσα σε πιάτα βαθιάς νοστιμιάς όπως η περίφημη cacio e pepe al tartufo και φρέσκα ελληνικά ψάρια ημέρας που ψήνονται ντελικάτα.
Από τα ζυμαρικά, η "black carbonara", με φρέσκο χειροποίητο linguine με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκό miso, αυγό ποσέ και πούδρα nori είναι επιλογή με έντονο γευστικό προφίλ, ενώ στα κυρίως, το κοτόπουλο yakitori μαριναρισμένο σε γάλα καρύδας και lemongrass δίνει τη σκυτάλη στο iberico με chutney ανανά, ψητή γλυκοπατάτα με μέλι και wasabi και την χυμώδη striploin tagliata με yuzu truffle sauce. Από τις γλυκές επιλογές δεν λείπει το εμβληματικό tiramisu, σε εκδοχή με crumble σοκολάτας, κρέμα kahlua και παγωτό espresso. Ένα εξαιρετικό μενού value for money που συνδυάζει ανατρεπτικές επιλογές με comfort διάθεση.
Η λίστα των κρασιών ξεπερνά τις 100 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ από την 9μετρη μεγαλοπρεπή μπάρα τους, σήμα κατατεθέν της σάλας, περνούν κοκτέιλ με λεπτές ιταλικές και ιαπωνικές πινελιές. Διαθέτουν επίσης πριβέ χώρο για επαγγελματικές και ιδιωτικές συναντήσεις και ανεξάρτητο μεγάλο κήπο, ενώ δίπλα από το κατάστημα υπάρχει ιδιωτικό parking.
www.amaya.com.gr | Instragram: amaya_itameshi_cuisine | Facebook: Amaya Itameshi Cuisine