Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ»

Απλό, καθημερινό φαγητό, σύγχρονο, λιτό ντεκόρ και νορμάλ τιμές. Συνοπτικά μια user-friendly συνταγή σε δύο κατευθύνσεις, στεριάς και θάλασσας.

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ»

Απλό, καθημερινό φαγητό, σύγχρονο, λιτό ντεκόρ και νορμάλ τιμές. Συνοπτικά μια user-friendly συνταγή σε δύο κατευθύνσεις, στεριάς και θάλασσας.

Μπριζολάκια.gr

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ» - εικόνα 1

Λιτό λευκό και γκρι τριγύρω και τραπέζι εικονογραφημένο: τα τραπεζομάντιλα σε στιλ «πειραγμένου» χαρτιού κρεοπωλείου δημιουργούν τους κατάλληλους συνειρμούς για τα τρυφερά χοιρινά μπριζολάκια (€ 7) –ένεκα του ονόματος– και το συκώτι, μια ιδέα ροζ στο εσωτερικό, μαλακό και νόστιμο (€ 6,50). Έπεται μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (€ 24 το κιλό), φουλ του κρέατος με βαλέδες rare ψησίματος, για όσους θέλουν νουάρ μόνο στο σινεμά. Μόνο το μπιφτέκι (€ 6,50), χωρίς να το λες κακό, το βρήκα λίγο μουντό γευστικά, χωρίς ιδιαίτερη ζωντάνια. Πάντως, τα ορεκτικά που προηγήθηκαν –μελιτζανοσαλάτα με ωραία υφή και λίγη πιπεριά να σπινθηρίζει κόκκινα (€ 4), σκορδάτο γαλοτύρι (€ 3,50), τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι– ήταν όλα περιποιημένα. Το ίδιο και το φινάλε, με την παραδοσιακή… στοργή μιας old fashioned κρέμας του Ασημακόπουλου πασπαλισμένης με κανέλα (€ 3,50) και το κλασικό παγωτό καϊμάκι από τη Χαρά (€ 4) με γλυκό βύσσινο. αθηναϊκή ζαχαροπλαστική ιστορία αγκαζέ με τεντούρα κερασμένη. Το ότι ο κατάλογος αποδίδει τα εύσημα στους παραγωγούς δεν μπορείς παρά να το εκτιμήσεις. Μαθαίνεις και από πού κρατάει η σκούφια του λαδιού και των τυριών, του κρασιού και του τσίπουρου. Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη, 2108813121. Και μεσημέρι. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. € 15-18.

Ούτε Λέπι

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ» - εικόνα 2

Στη διπλανή παρέα αριβάρει αστακομακαρονάδα-γίγας. ειδική παραγγελία. Εμείς, σε αναγνωριστική προσέγγιση, ξεκινάμε με βραστά βλίτα (€ 5), στικ τηγανητού κολοκυθιού (€ 4,50) και ψητό χταπόδι (€ 10). Τα μεν κολοκύθια κρατάνε λίγο λάδι παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε και το χταπόδι τους είναι λίγο σκληρούτσικο. Στις κουτσομούρες, τώρα (€ 48 το κιλό), το τηγάνι τα πάει περίφημα. Και η τσιπούρα ψήνεται ικανοποιητικά (€ 35, ιχθυοτροφείου, αν και μπορεί να πετύχετε στη βιτρίνα που βρίσκεται έξω, σε πλήρη θέα, κι «ελευθέρας βοσκής», μαζί με την ψαριά της ημέρας). Το λάδι και οι ελιές, από τη Μάνη, είναι οικογενειακή υπόθεση, το ίδιο και η ρόκα και τα αμπελόφυλλα που έρχονται από το κτήμα τους στο Πόρτο Ράφτη. Όσο για το ντεκόρ, βαμμένα μπεζ τραπεζοκαθίσματα, sine qua non της μοντέρνας ταβέρνας, συνδυάζονται εδώ με λευκή πέτρα, κομψά πλεκτά φωτιστικά, γιρλάντες από ξύλινα σημαιάκια, φανάρια και διακοσμητικά κλαδιά. Χαριτωμένα τα ψάρια-κουκλάκια στα αριστερά της πόρτας της κουζίνας. Ψαρική παραστατική… Αγ. Βαρβάρας 146, Άγιος Δημήτριος, 2109823526. Σάβ.-Κυρ. και μεσημέρι. Κλειστά Δευτ. € 20-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπριζολάκια.gr

Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.