Vinoterra

Ένα μοντέρνο wine restaurant, βασισμένο σε μια εξαιρετική αδελφή κάβα, όπου το πίνειν και το τρώγειν έχουν ασυνήθιστη ποιότητα. Οι τιμές του θα ενθουσιάσουν τους wine lovers.

Vinoterra

Ένα μοντέρνο wine restaurant, βασισμένο σε μια εξαιρετική αδελφή κάβα, όπου το πίνειν και το τρώγειν έχουν ασυνήθιστη ποιότητα. Οι τιμές του θα ενθουσιάσουν τους wine lovers.

Vinoterra - εικόνα 1

Το «Vinotera», όπως θα καταλαβαίνετε ίσως και από το όνομά του, δεν είναι συνηθισμένο εστιατόριο. Συνδέεται άμεσα με την καλύτερη κάβα του Ηρακλείου –και μία από τις top των Αθηνών–, κερδίζοντας έτσι με το σπαθί του τον τίτλο «wine restaurant». Η πολιτική των τιμών στο σερβίρισμα των κρασιών δεν έχει προηγούμενο στην πόλη. Αν και στην καθημερινή λειτουργία μπορεί να σου φαίνεται περίπλοκο να διαλέγεις ανάμεσα σε χίλια και βάλε κρασιά, ο wine lover μπορεί να διαλέξει και να πιει ό,τι θέλει!

Τα κρασιά με λιανική τιμή πώλησης έως € 50 επιβαρύνονται μ’ ένα κόστος σερβιρίσματος μόλις 10%, ενώ στα ακριβότερα προστίθεται ένα 30%. Πρακτικά, ο σομελιέ του ρεστοράν, ο Αποστόλης, προτείνει κρασιά που ταιριάζουν με το φαγητό σας, είτε σε ποτήρι είτε σε μπουκάλι, όντας πάντα έτοιμος να ανοίξει τη φιάλη που εσείς διαλέγετε από το ρεπερτόριο της ομώνυμης αδελφής κάβας. Και τα προτείνει με κέφι, περιγράφοντάς τα αναλυτικά για να διαλέξετε.

Το εστιατόριο είναι ουσιαστικά καινούργιο, αλλά –παρά τα μικροπροβλήματα της πρώτης περιόδου– η κουζίνα δείχνει καλό δυναμικό και πολύ ωραίες ιδέες. Εκτός από τα στάνταρ πιάτα του καταλόγου, εμφανίζονται και προτάσεις ημέρας, γραμμένες με όμορφα γράμματα στο μαυροπίνακα στην «πλάτη» του μαγαζιού. Από αυτές δοκίμασα κρουστά ρεβίθια μαγειρεμένα με μπόλικο κρεμμύδι, που τους δίνει ζωηρή, ελαφρά ξινόγλυκη γεύση, με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο και καπνιστό τυρί Βερμίου ως ταιριαστή συνοδεία. Πολύ επιτυχημένες είναι οι κροκέτες παστού μπακαλιάρου, σαν ωραίος αλμυρός λουκουμάς, μαζί με μια κρέμα από παντζάρι.

Στα ζυμαρικά δίνει βάρος το μενού. Νόστιμα γκαρκανέλι με κόκκινο ραγού μοσχαριού (λίγο σκληρό), αλλά ακόμη ωραιότερη πάστα με μανιτάρια και λάδι τρούφας, το καλύτερο από τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Το φιλέτο συνοδεύεται από ωραίο πουρέ με βότανα του βουνού· το λαβράκι με πουρέ σελινόριζας είναι καλή ιδέα, αλλά απέτυχαν να του δώσουν την τραγανή πέτσα που ήθελαν· η παντσέτα με τα κυδώνια, ωραία συνταγή, θα κέρδιζε αν το κρέας έβγαινε πιο μελωμένο.Το «Vinotera» είναι ένα όμορφο, μοντέρνο ρεστοράν, με μεγάλη μπάρα για όσους θέλουν να απολαύσουν μόνο το κρασί τους – ο κόσμος που το γεμίζει κινείται ανάμεσα σε 30-40something. Ο φωτισμός του είναι προσεγμένος και ατμοσφαιρικός. Το «Vinotera» έχει ιδέα που τη στηρίζει.

(+) Οι εξαιρετικές τιμές και το σέρβις του κρασιού. (-) Ξεφεύγουν σε ακρίβεια κάποια μαγειρέματα. Ιnfo

VINOTERA Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ηράκλειο, 2102717554. Έως 1 π.μ. Και μεσημ. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Vinoterra Resto & Cava

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.