Μαυρομάτης

Σ’ αυτήν την καταπράσινη αυλή, η γενναιοδωρία δίνει χρώμα, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται τολμηρά και η κουζίνα είναι νόστιμη.

Μαυρομάτης

Σ’ αυτήν την καταπράσινη αυλή, η γενναιοδωρία δίνει χρώμα, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται τολμηρά και η κουζίνα είναι νόστιμη.

Μαυρομάτης - εικόνα 1

Είναι εντυπωσιακή αυτή η τεράστια μουριά που δεσπόζει στην αυλή του «Μαυρομάτη» στην Αγία Παρασκευή. Τα κλαδιά της απλώνονται δημιουργώντας έναν τεράστιο κύκλο σκιάς το μεσημέρι και μια πηγή πράσινης δροσιάς και φυσικής αίσθησης μέρα-νύχτα. Αυτή δίνει τον τόνο στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού, που συμπληρώνεται ταιριαστά από το κεραμιδί τούβλο στην όψη του κτιρίου και στην είσοδο. Η διαρρύθμιση των τραπεζιών πριμοδοτεί τις μεγάλες παρέες, δίνοντας σκυτάλη στην επιγραφή ότι το μαγαζί φιλοξενεί ευχαρίστως συνεστιάσεις. Τρώγοντας ένα βράδυ στην ωραία αυλή του «Μαυρομάτη» πήρα μια πρώτη δόση από την τολμηρή κίνηση που πρόκειται να εφαρμόσει στις αρχές Οκτωβρίου: ένα πληθωρικό μενού με € 13,50 το άτομο, πολλά ορεκτικά, μια πιατέλα με ψητά, γλυκό και κρασί. Nα ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί ριζοσπαστικά η ψυχολογία της κρίσης.

Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι κλεισμένα σε τραγανό, αφράτο κουρκούτι. οι τυροκροκέτες έχουν γεύση γραμμένη. το τζατζίκι έρχεται μυρωδάτο, την τυροκαυτερή όμως θα την ήθελα πιο πικάντικη. η ντοματοσαλάτα πλούσια, γευστική, και περιποιημένη. οι πατάτες φρέσκες και προσεκτικά τηγανισμένες. Το όνομα ο «Μαυρομάτης» το απέκτησε για το κοτόπουλο παϊδάκι. Όντως, τα νόστιμα αυτά κοψίδια νικάνε στα σημεία και τα αρνίσια παϊδάκια (πιο βαριά), και τα λουκάνικα. Το μαγαζί έχει όμως και ωραία μαγειρευτά που αξίζει να τα τιμήσεις ακόμη και εις βάρος της σχάρας. Έχει χέρι ελαφρύ ο μάγειρας κι οι γεύσεις του αναδίδουν όμορφα αρώματα. Οι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο έχουν σπιτική νοστιμιά και ο κοκκινιστός κόκορας έχει μια ωραία, ελαφριά, λαδερή σάλτσα που ταιριάζει πολύ με τις τηγανητές πατάτες της γαρνιτούρας.

(+) Η αίσθηση γαλαντομίας του μαγαζιού. η καταπράσινη αυλή. (-) Το σέρβις χρειάζεται κι άλλο κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαυρομάτης

Επτανήσου 4, Αγία Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.