Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Η θαλασσινή ανανέωση δίνει χρώμα στο καλοκαιρινό μενού του δημοφιλούς, όμορφου μεζεδοπωλείου-αλυσίδα. Το δοκιμάσαμε στο Χαλάνδρι, αμέσως μόλις βγήκε στον αέρα, και αναμεταδίδουμε.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Η θαλασσινή ανανέωση δίνει χρώμα στο καλοκαιρινό μενού του δημοφιλούς, όμορφου μεζεδοπωλείου-αλυσίδα. Το δοκιμάσαμε στο Χαλάνδρι, αμέσως μόλις βγήκε στον αέρα, και αναμεταδίδουμε.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας - εικόνα 1

Από την εποχή που ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθήνα, αυτό το μεζεδοπωλείο ειδικεύτηκε περισσότερο στο κρέας. Φέτος, η θάλασσα παίζει τόσο πολύ στο μενού του για πρώτη φορά. Την τσιπούρα στο τηγάνι με κρούστα πορτοκαλιού δεν την πρόλαβα, οπότε πήγα κατευθείαν στα τραγανά θαλασσινά στη λαδόκολλα. Ωραίο πιάτο, πρώτον διότι το τηγάνισμα γαλέου, καλαμαριού και μικρής γαρίδας είναι πολύ dry, δεύτερον διότι σερβίρονται όμορφα μέσα σε μια «βάρκα» από λαδόχαρτο και τρίτον επειδή συνδυάζονται με τηγανητές πατάτες σ’ ένα γαλανόλευκο fish & chips με ελαφριά σκορδαλιά. Αν μάλιστα το σερβίρισμά τους ήταν πιο ανοιχτό, με περισσότερες πατάτες και τα είδη των θαλασσινών να ξεχωρίζουν, θα έγραφε καλύτερα. Μου αρέσει που εδώ τα μύδια τα προσέχουν, έτσι ώστε να μένουν ζουμερά, αλά Σαλονίκ, και να βγάζουν τη γεύση τους. Το μυδοπίλαφο είναι ελαφρύ και μυρωδάτο, αλλά χρειάζεται κάτι ακόμη για να δέσει μέσα του η γεύση των μυδιών. Απ’ την άλλη, το γιουβέτσι θαλασσινών με γαρίδες, καλαμάρι, φρέσκια ντομάτα και κριθαράκι που κρατάει κάπως έχει πιο μεστή γεύση. Στις καινούργιες προτάσεις συγκαταλέγεται και η «δροσερή» σαλάτα με τον πετυχημένο τολμηρό συνδυασμό πορτοκαλιού, φράουλας και ακτινίδιου με πράσινα σαλατικά και σος γιαουρτιού. Αντιθέτως, το σιρόπι βαλσάμικο βρέθηκε εκτός κλίματος στο καταϊφάκι με χαλούμι και δυόσμο.

Ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» του Χαλανδρίου που επισκεφτήκαμε είναι ένα πολύ όμορφο μαγαζί. Η μονοκατοικία με την ελληνο-ποπ διακόσμηση που φτιάχνει «ταπετσαρία» με μεγεθυσμένες φωτογραφίες ελληνικών old fashioned προϊόντων δίνει το στίγμα. Τώρα όμως τρως έξω στην καταπράσινη αυλή, σ’ ένα δυσεύρετο σκηνικό. το παμπάλαιο παλιό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου με τη μικρή του πλατεία ακριβώς απέναντι, κάνει την πόλη χωριό.

Up: Η ολοζώντανη αυλή γεμάτη κόσμο. Το νοστιμότατο χωριάτικο ψωμί. Down: Μιας κι έγινε στροφή στα θαλασσινά, αξίζει οι συνταγές να διαφοροποιηθούν περισσότερο.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.