Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis - εικόνα 1

Ο «Arsenis» είναι μια κλασική ταβέρνα με εξίσου κλασικό, παλιομοδίτικο ντεκόρ. Με το που κάθεσαι στη σάλα έχεις την αίσθηση του αναλλοίωτου στο χρόνο, του οικογενειακού, αν και είναι πιθανό, μια που ο χώρος έχει ήδη κλείσει δεκαπέντε χρόνια ιστορίας, από παιδί να έχεις αλλάξει στρατόπεδο και να ’χεις γίνει γονιός... Με φόντο το τουβλάκι και τις τοιχογραφίες –ανάμε­σά τους και μια με το Ποντικονήσι, καθώς ο ιδιοκτήτης Αρσένης Ίσερης είναι Κερκυραίος στην καταγωγή–, παίρνεις στα χέρια τον κατάλογο για να βρεις, εκτός από κάποια φιλέτα (πιπεράτο, αλά κρεμ, με σος μαδέρα κ.ά.), εκείνες τις γεύσεις ταβέρνας στις οποίες αρέσει σε πολλούς από εμάς να επιστρέφουμε.

Το ψωμί, ψητό με λαδορίγανη, φέρνει εξαρχής κάτι το καθησυχαστικό. Ακολουθούν καλοδουλεμένη μελιτζανοσαλάτα (€ 4,80), μαμαδίστικα κεφτεδάκια (€ 6), τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια (€ 4) και πατάτες κομμένες στο χέρι (€ 2,80). Οι κολοκυθοκεφτέδες, πάντως, λόγω του δυόσμου (που στην περίπτωσή μας παράπεσε), ήταν στο όριο του πικρού και οι άγριοι ζωχοί (€ 4) ήρθαν παραβρασμένοι. Στη συνέχεια, όμως, κατέφθασαν μια μοσχαρίσια μπριζόλα (€ 13) καλοψημένη μεν, κατά το γνωστό Greek style, αλλά ζουμερή και νόστιμη, κι ένα σουβλάκι από ψαρονέφρι (€ 12) εξίσου καλό, με το γνωστό συνοδευτικό τρίπτυχο ντομάτα-πίτα-κρεμμύδι να κρατάει τα κρεατοπαράδοτα. Το τέλος αντίστοιχο, με κρεμ καραμελέ. Και το καλύτερο όλων το γεγονός ότι εδώ, από Κυριακή έως Πέμπτη, με € 15 το άτομο μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις –πλην των φιλέτων που λέγαμε νωρίτερα–, με την τιμή να περιλαμβάνει και χύμα κρασί.

Up: H περιποιητική (και οικογενειακή) διάθεση. Οι τιμές, με μενού ή άνευ αυτού. Down: Ένα ρετουσάρισμα δεν θα ήταν κακό. Κι εκείνα τα φώτα νέον στην επιγραφή χρειάζονται;

Περισσότερες πληροφορίες

Arsenis

Ζησιμοπούλου 19, Αμφιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.