Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.
Ο «Arsenis» είναι μια κλασική ταβέρνα με εξίσου κλασικό, παλιομοδίτικο ντεκόρ. Με το που κάθεσαι στη σάλα έχεις την αίσθηση του αναλλοίωτου στο χρόνο, του οικογενειακού, αν και είναι πιθανό, μια που ο χώρος έχει ήδη κλείσει δεκαπέντε χρόνια ιστορίας, από παιδί να έχεις αλλάξει στρατόπεδο και να ’χεις γίνει γονιός... Με φόντο το τουβλάκι και τις τοιχογραφίες –ανάμεσά τους και μια με το Ποντικονήσι, καθώς ο ιδιοκτήτης Αρσένης Ίσερης είναι Κερκυραίος στην καταγωγή–, παίρνεις στα χέρια τον κατάλογο για να βρεις, εκτός από κάποια φιλέτα (πιπεράτο, αλά κρεμ, με σος μαδέρα κ.ά.), εκείνες τις γεύσεις ταβέρνας στις οποίες αρέσει σε πολλούς από εμάς να επιστρέφουμε.
Το ψωμί, ψητό με λαδορίγανη, φέρνει εξαρχής κάτι το καθησυχαστικό. Ακολουθούν καλοδουλεμένη μελιτζανοσαλάτα (€ 4,80), μαμαδίστικα κεφτεδάκια (€ 6), τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια (€ 4) και πατάτες κομμένες στο χέρι (€ 2,80). Οι κολοκυθοκεφτέδες, πάντως, λόγω του δυόσμου (που στην περίπτωσή μας παράπεσε), ήταν στο όριο του πικρού και οι άγριοι ζωχοί (€ 4) ήρθαν παραβρασμένοι. Στη συνέχεια, όμως, κατέφθασαν μια μοσχαρίσια μπριζόλα (€ 13) καλοψημένη μεν, κατά το γνωστό Greek style, αλλά ζουμερή και νόστιμη, κι ένα σουβλάκι από ψαρονέφρι (€ 12) εξίσου καλό, με το γνωστό συνοδευτικό τρίπτυχο ντομάτα-πίτα-κρεμμύδι να κρατάει τα κρεατοπαράδοτα. Το τέλος αντίστοιχο, με κρεμ καραμελέ. Και το καλύτερο όλων το γεγονός ότι εδώ, από Κυριακή έως Πέμπτη, με € 15 το άτομο μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις –πλην των φιλέτων που λέγαμε νωρίτερα–, με την τιμή να περιλαμβάνει και χύμα κρασί.
Up: H περιποιητική (και οικογενειακή) διάθεση. Οι τιμές, με μενού ή άνευ αυτού. Down: Ένα ρετουσάρισμα δεν θα ήταν κακό. Κι εκείνα τα φώτα νέον στην επιγραφή χρειάζονται;