
Low budget κινέζικο στη Νέα Ερυθραία, που δίνει μια easy, καθημερινή λύση για να καλύψεις την όρεξή σου για wok food.

Δεν θα μάθετε να μιλάτε ή να γράφετε κινέζικα τρώγοντας στο «Cookart», όμως θα έχετε την ευκαιρία να τσιμπήσετε σε πολύ φτηνές τιμές ένα φαγητό που θέλει να παρουσιάσει την κινέζικη κουζίνα προσαρμοσμένη στον δυτικό ουρανίσκο. Και είναι εμφανές αυτό, λ.χ., στο τηγανητό ρύζι ή στα noodles με λαχανικά που εμφανίζονται απέριττα, λευκά, χωρίς τις γευστικές εντάσεις που συνηθίζονται στην κλασική κινέζικη κουζίνα (π.χ. σόγια σος, σησαμέλαιο κ.λπ.).
Αυτό έχει και τα καλά του, διότι σου δίνει την ευκαιρία να ντύσεις το «σώμα» του φαγητού σου με τη γεύση της σάλτσας του κύριου πιάτου χωρίς παράσιτα. σαν να έχεις ως βάση μια λίγο πιο δουλεμένη γεύση από το ρύζι του ατμού και να την κεντάς. Έτσι, μπορείς να ευχαριστηθείς το συμπαθητικό πικάντικο κοτόπουλο με κρεμμύδια ή τη νοστιμιά ενός oyster beef. Υπάρχουν όμως και πράγματα αρκετά μέτρια, όπως το γλυκόξινο χοιρινό (ενδιαφέρουσα σάλτσα, βαρύ κρέας) ή τα spring rolls και οι τηγανητές γαρίδες που βαραίνουν από το λάδι του τηγανιού. Παρότι έχω δοκιμάσει πάπιες Πεκίνου πολύ καλύτερες, ανάμεσα στα στεγνά κομματάκια του κρέατος, υπάρχουν κάποια –κυρίως αυτά με πέτσα και λίγο κρέας– που είναι καλά. Στα σίγουρα, πάντως, σας προτείνω τα αχνιστά ντάμπλινγκ θαλασσινών· ήταν το πιο κινέζικο έδεσμα που δοκίμασα στο «Cookart». Σαφώς πιο western, τα wonton με τυρί είναι αέρινα. Η μικρή του σάλα με το πατάρι είναι μοντέρνα, με «ταμπλό» από λουλουδιαστές ταπετσαρίες κρεμασμένα στους τοίχους.
Up: Οι χαμηλές του τιμές και η cosy ατμόσφαιρα. Down: Δεν είναι όλα τα πιάτα επιτυχημένα.