Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis - εικόνα 1

Μπορεί η Αθήνα να μην είναι, όπως η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη, επτάλοφος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι της λείπουν τα βουνά και οι λόφοι. Παρόλα αυτά, τη θέα οι Αθηναίοι την απολαμβάνουν συνήθως από ταράτσες ή εστιατόρια σκαρφαλωμένα σε ψηλά κτίρια. Όταν όμως καθίσεις στο «Apolis», στο λόφο του Αγίου Δημητρίου της Πετρούπολης, και δεις το εύρος της θέας από την Πάρνηθα μέχρι τη Σαλαμίνα, καταλαβαίνεις τι έχανες μέχρι τώρα. Άσε που ο καλαίσθητος μοντερνισμός, με χιλιόμετρα τζαμωτού και στιλάτο, αφαιρετικό πνεύμα, σε φτιάχνει να έρχεσαι στο «Apolis» γι’ αυτόν τον πολύ… μητροπολιτικό συνδυασμό ατμόσφαιρας και θέας.

Με την επιμέλεια του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, το «Apolis» έχει ανανεώσει πλήρως την κουζίνα του, υιοθετώντας έναν ουσιαστικό, φιλικά γκουρμέ μοντερνισμό. Είναι πολύ καλά τα τραγανά ρολάκια με μετσοβόνε, που ηλεκτρίζεται από το κοντράστ του πορτοκαλιού. Το καρπάτσιο ξεχωρίζει παίρνοντας έξτρα γεύση από τη βινεγκρέτ καρυδιού. Το ωραίο χταποδάκι αποκτά άλλον αέρα χάρη στο εξαιρετικό γλυκόξινο κολοκυθάκι – κι υπάρχουν ακόμα πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην κουζίνα. Η Ελλάδα δίνει ωραίες ιδέες για μοντέρνους νεωτερισμούς. Οι γαρίδες σαγανάκι, λ.χ., γίνονται πολύ πετυχημένη σάλτσα για τα ωραία, χοντρουλά και φρέσκα σπαγκέτι. Τα άψογα καλαμαράκια κάθονται σ’ ένα ωραιότατο λεμονάτο ριζότο. Το ζουμερό κοκοράκι στη σχάρα, με την τραγανή του πέτσα, έχει ως συνοδεία ένα σούπερ αρωματικό κριθαράκι με καυκαυλήθρες και μυρώνια. Στο άψογα ψημένο λαβράκι γράφει ωραία η σάλτσα μάραθου. Το λεμονάτο αρνάκι έχει δίπλα του ένα νοστιμότατο φρικασέ δεμένο με… καρότο. Τα μοσχαρίσια μάγουλα με σάλτσα από Αγιωργίτικο και πουρέ πατάτας είναι ένα πληθωρικό πιάτο που θα εκτιμηθεί δεόντως όταν κάνει κρύο. Από τα καλοφτιαγμένα γλυκά του ξεχώρισα τον ασυνήθιστο, αρμονικό συνδυασμό μους γιαουρτιού με αφρό καφέ, το τρυφερό, καραμελωμένο μήλο και τα καρέ της σοκολάτας με πορτοκάλι.

Up: Τα λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο νέο μενού και φυσικά η ασυναγώνιστη θέα. Down: Το μπιφτέκι καλό μεν, αλλά συμβατικό σε σχέση με τα υπόλοιπα πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Apolis

Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.