Black Duck

Jazz μουσικές, cosy περιβάλλον, ευγενείς περιποιητές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις μεν, αλλά το φαγητό...

Black Duck

Jazz μουσικές, cosy περιβάλλον, ευγενείς περιποιητές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις μεν, αλλά το φαγητό...

Black Duck - εικόνα 1

Το «Black Duck», το καινούργιο εστιατόριο που άνοιξε στη Χρήστου Λαδά, σχεδόν δίπλα στο Kosta Boda, έχει όλα τα καλά. Και ωραία μασκότ, αυτό τον υπέροχο πάπιο με το μαύρο σμόκιν και την απίθανη φάτσα, και ωραίο χώρο –τον έχω προσέξει αρκετές φορές περνώντας απέξω–, και πολύ ευγενικό προσωπικό – καιρό είχα να δω τόσο ευγενείς και αποτελεσματικούς περιποιητές. Εντόπισα, ωστόσο, κι ένα πρόβλημα: δεν έχουν μπορέσει να φέρουν το εστιατόριο σε ισορροπία με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Ναι, δραστηριότητες. Διότι το «Black Duck» δεν είναι ένα απλό εστιατόριο, ούτε ένα απλό cafe. Είναι cafe στο μπροστινό του κομμάτι, πιο πίσω κρύβει ένα μικρό, cosy μπαράκι, ενώ διοργανώνουν εκθέσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Το εστιατόριο βρίσκεται στον επάνω όροφο. Λιτό και μοντέρνο, μ’ ένα μικρό μενού με προσιτά πιάτα που έχουν ελληνικά στοιχεία και αρμόζουν στον all day χαρακτήρα του. Όλα καλά μέχρις εδώ και ομολογώ ότι για όλους αυτούς τους λόγους αγωνιούσα να το επισκεφθώ. Ωστόσο, την ημέρα που πήγα ο χώρος του εστιατορίου ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος κλεισμένος από το τραπέζι ενός συλλόγου. Έτσι, εκεί που έχεις βγει να φας σ’ ένα cosy εστιατόριο, βρίσκεσαι σ’ έναν μικρό χώρο με δυο τρία τραπέζια των δέκα ατόμων που δικαίως –την εκδήλωσή τους κάνουν– φωνάζουν και γελούν. Αφού, λοιπόν, είδα τους απέναντι να αποχωρούν πριν ξεκινήσουν καν να τρώνε, εμείς ζητήσαμε να μας μεταφέρουν στο ισόγειο, κάτι που έκαναν πρόθυμα και χωρίς πρόβλημα.

Όσον αφορά το φαγητό τώρα. Η πράσινη σαλάτα με ντοματίνια και ανθότυρο ήταν ακριβώς αυτό. καμία επέμβαση που να προσθέτει μια νοστιμιά. Οι πιπεριές Φλωρίνης, από την άλλη, γεμισμένες και ψημένες με κοπανιστή Μυκόνου, ήταν γευστικότατες. Το ριζότο μανιταριών ήταν μια κολλημένη, συμπαγής μπάλα ρυζιού και οι παπαρδέλες με ραγού άγριων μανιταριών και φρέσκο τυρί ήταν μέτριες, μια και τους έλειπαν η φρεσκάδα και η σπιρτάδα στη γεύση. Ίσως να έφταιγε και το γεγονός ότι όταν έφτασε το πιάτο, είχε ήδη μισοκρυώσει. Το φιλέτο με σος Μαυροδάφνης, τέλος, ήταν ζουμερό, μαλακό και σωστά ψημένο – κόκκινο όπως το ζητήσαμε. Νόστιμο και το γλυκό του φινάλε: η μαρέγκα με κρέμα και λιωμένη σοκολάτα από πάνω.

Up: Ο υπέροχος χώρος, ζεστός και φιλόξενος, που έλειπε από το κέντρο. Down: Οι αστοχίες της κουζίνας.

Περισσότερες πληροφορίες

Black Duck

Χρ. Λαδά 9Α, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Καΐρειον", το επόμενο γαστρο-χιτ του αθηναϊκού κέντρου

Κάπου ανάμεσα στο feelgood καφενείο και τη γαστρο-ταβέρνα, το "Καΐρειον" στρέφει τη γευστική προσοχή στην πιο παλιά στοά της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/01/2025

Τα food trends του 2025: Πώς, τι και γιατί θα τρώμε φέτος

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι θα βγει από την οικουμενική κατσαρόλα τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω τάσεις που, πιθανότατα, θα σερβιριστούν πολύ σύντομα.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2024: To "φυτώριο" των σεφ του μέλλοντος

Ο περιφερειακός τελικός (Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου) του παγκόσμιου διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy, πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για την ανάδειξη φερέλπιδων σεφ -έως 30 ετών- του διεθνούς γαστρονομικού τερέν, πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μια ακόμα χρονιά.

Κάθε Τετάρτη, το Wild Poppies σε ταξιδεύει σε μία χώρα της Ασίας

Το bar restaurant της οδού Σταδίου σου δίνει έξτρα αφορμές για να το επισκεφθείς αυτόν το χειμώνα.

Ανεβήκαμε στις Άλπεις για τις vegan γεύσεις της Αγγελικής Χαραμή

Δοκιμάσαμε χορτοφαγικές μεταγραφές ελληνικών και μη γεύσεων σε haute cuisine ιδίωμα, από την ταλαντούχα σεφ που γνωρίσαμε στη Μύκονο, όμως καμαρώνουμε πια στους Δολομίτες.