Γιορτή Μπαξεβάνη

Γλυκιά, φιλόξενη θέρμη. εκφραστική, new wave ελληνική κουζίνα. και τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα σου κάνει χαλαρωτικό μασάζ.

Γιορτή Μπαξεβάνη

Γλυκιά, φιλόξενη θέρμη. εκφραστική, new wave ελληνική κουζίνα. και τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα σου κάνει χαλαρωτικό μασάζ.

Γιορτή Μπαξεβάνη - εικόνα 1

Η «Γιορτή Μπαξεβάνη» είναι από πολλές πλευρές ένα μέρος χαρισματικό. Πρώτα απ’ όλα για τη μοναδική της τοποθεσία – βρίσκεται στο δάσος Δαφνίου, περικυκλωμένη από δέντρα. Ύστερα, υπάρχει μια τόσο ζεστή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο μαγαζί την Κυριακή το μεσημέρι, που σε παροτρύνει να το κάνεις στέκι σου. Έχει μια ιδιότυπη, χαρούμενη σπιτική αύρα το ντεκόρ με τις λουλουδάτες κουρτίνες και τα πολύχρωμα φωτάκια… Διαφορετική μεν, αλλά χωρίς να της λείπει καθόλου η θέρμη, είναι κι η σάλα της «βιβλιοθήκης» με τα πιο «καλά» καθίσματα. Ακούς το θετικό βουητό ανθρώπων, που είναι μοιρασμένοι σε μεγάλες παρέες και καλοπερνάνε και συ νιώθεις όμορφα. Κι ακόμα περισσότερο όταν ο Γιάννης Μπαξεβάνης σερβίρει την εξελιγμένη, βαθύτατης νοστιμιάς ελληνική κουζίνα του.

Τα ψωμιά του (χωριάτικο και χαρουπιού) είναι για φίλημα, και θα θέλαμε να τα αγοράσουμε για το σπίτι. Ο δημοφιλής ντολμάς παίρνει εδώ άλλο δρόμο, αφού σερβίρεται με μια πολύ εκφραστική κυμινάτη σάλτσα, ενώ μια σαλάτα με φινόκιο απογειώνεται χάρη στα υπέροχα ψητά αμύγδαλα που περιέχει. Το διαμάντι, πάντως, είναι το χαλούμι σερβιρισμένο με μια εξαιρετική μαρμελάδα σύκου που της πάει πολύ το φρεσκοτριμμένο πιπέρι (άλλη μια ντελικατέσεν που θα θέλαμε να αγοράσουμε).

Οι συνταγές του Μπαξεβάνη είναι πολύ πρωτότυπες. Το ζουμερό κουνέλι «βάφεται» με μια πυκνή σάλτσα περγαμόντου και συνδυάζεται ωραία με πουρέ γλυκοπατάτας. Στις γεμιστές, αποξηραμένες μελιτζάνες την παράσταση κλέβει η εξαιρετική πιπεριά Φλωρίνης, δίπλα τους γεμισμένη με μυρωδάτο κιμά (πιάτο από μόνη της). Τα al dente ρεβίθια ταιριάζουν απίστευτα με τα χόρτα που ψήνονται μαζί τους στο πήλινο. Οι παπαρδέλες είναι μεγάλη ζημιά έτσι όπως ρουφάνε τη νοστιμάδα του χωριάτικου κόκορα που συντροφεύουν.

Και τα γλυκίσματα αντάξια του φαγητού: δυνατό σουφλέ σοκολάτας, ωραιότατη σοκο-μούς με μπανάνα.

Up: Η απίστευτη θετική αύρα του μέρους, η εξαιρετική τοποθεσία του και η εκφραστική πρωτοτυπία των γεύσεων. Down: Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά αλά Μπαξεβάνης δεν πρέπει να λείπει από ένα μενού που εστιάζει στο κρέας.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή

Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.