Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking - εικόνα 1

Shogun

Κοτόπουλο με κρέμα κάρι και άρωμα καρύδας, ψητό χοιρινό με σάλτσα BBQ και άλλα πιάτα εμπνευσμένα από την πολυνησιακή κουζίνα «συγκατοικούν» με το sushi αλλά και τις ιδιαίτερες επιλογές σε κοκτέιλ στο στιλάτο εστιατόριο του «Theoxenia Palace» στην Κηφισιά. Όσο για τη διακόσμηση που τα… περιβάλλει, προτιμάται η μοντερνιτέ του δυτικού κόσμου.

Aioli

Σαλιγκάρια Bourguignon, ταλιάτα, κανόλι παρμεζάνας, παπαρδέλες με ραγού άγριων μανιταριών, κοτόπουλο με σάλτσα σταφυλιού και λιαστής ντομάτας… Όλα μυρίζουν Μεσόγειο στο κουκλίστικο, cosy «Aioli» της Γλυφάδας, ένα χώρο που κρατάει σταθερή πορεία εδώ και χρόνια και όπου, λόγω γευστικής αντίληψης

και περιποίησης, αξίζει να πας και να ξαναπάς.

Δεκαεπτά

Από το ελληνικό μεσημεριανό μενού ψηφίζουμε κόκορα σουβλάκι με μαστέλο Χίου και λαχανικά ή μοσχαρίσιο φιλέτο με σος από άγρια μανιτάρια Γρεβενών. Από το πιο διεθνές βραδινό, rib eye με αρωματικό αλάτι ή νουαζέτα αγριογούρουνου με σμέουρα και δεντρολίβανο. Όλα δείχνουν ότι το πλέον κλασικό εστιατόριο του κέντρου προσέχει φέτος ακόμη πιο πολύ τις γεύσεις του.

Something’s cooking - εικόνα 2

Sesto Senso

Στο μεσογειακής αντίληψης εστιατόριο του Χαλανδρίου ο σεφ Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει διάφορα νέα πιάτα για τη σεζόν που ξεκινά: σπιτικές πίτες ημέρας, φιλέτο κοτόπουλο που γεμίζεται με προσούτο, ανθότυρο, σπανάκι και λιαστή ντομάτα ή ψαρονέφρι σε Chardonnay με πατατούλες εκραζέ. Αν είστε chocaholic (πολύ πιθανό)φήστε χώρο για το υγρό κέικ σοκολάτας.

Il Doppio

Η περιποιημένη ιταλική ταβέρνα των Εξαρχείων (θα τη βρεις δίπλα στο «Διπλό») πρόσθεσε στο εκτενές κατά τ’ άλλα μενού της vitello tonnato (μοσχαρίσιες φέτες με σάλτσα τόνου), ριζότο με σπαράγγια και καραβίδα μαγειρεμένο σε κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί και μοσχαρίσια φιλετάκια σοτέ με ντομάτα, κρεμμυδάκια και σκόρδο, ελιές, κάππαρη και ρίγανη – με το βλέμμα στη Μεσόγειο δηλαδή.

Κύλησε ο Τέντζερης

Ωραία μαγειρεύουν στα Βριλήσσια. Πέρα από τα μόνιμα του καταλόγου, θα βρείτε κάθε μέρα και τρία μαγειρευτά, εγώ όμως θα επιστήσω την προσοχή σας στην κατηγορία «γεύσεις Ελλάδας»: ζυγούρι-γαμοπίλαφο (Κρήτη), αρνάκι κλέφτικο (Τρίκαλα), χοιρινό μπούτι στη γάστρα (Ξάνθη), χοιρινό με πλιγούρι και κόλιαντρο (Κύπρος), κοτόπουλο μπουρδουνιώτικο (Λακωνία) και άλλα τοπικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεκαεπτά (17)

Λυκαβηττού 2 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ανεβήκαμε στις Άλπεις για τις vegan γεύσεις της Αγγελικής Χαραμή

Δοκιμάσαμε χορτοφαγικές μεταγραφές ελληνικών και μη γεύσεων σε haute cuisine ιδίωμα, από την ταλαντούχα σεφ που γνωρίσαμε στη Μύκονο, όμως καμαρώνουμε πια στους Δολομίτες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/01/2025

Αθηναϊκή Ταράτσα

Το καλοκαιρινό σουξέ του αλέγρου εστιατορίου και μπαρ ανοικτής θέασης συνεχίζεται και στη χειμωνιάτικη εκδοχή του. Ατμόσφαιρα, γεύσεις και κοκτέιλ ταμάμ για τις γιορτινές εξόδους και βόλτες στην καρδιά της πόλης.

Οι σεφ που τολμούν να αποκωδικοποιήσουν τη μαγειρική γλώσσα του βουνού

Τι γεύση έχει το βουνό; Από το Νότιο Τιρόλο και το Μπέργκαμο έως τα ινδικά Ιμαλάια και τη Νέα Ζηλανδία, τολμηροί σεφ με οικολογικές ανησυχίες ελίσσονται σε αχαρτογράφητες ανηφορικές διαδρομές, αποκωδικοποιώντας την ιδιωματική ορεινή μαγειρική διάλεκτο.

Γιορτές με θέα θάλασσα: ένα προσωπικό top 4 στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τέσσερις στάσεις στην γιορτινή, λαμπερή και πάντα εστέτ Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2024

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 72 αφίξεις που άνοιξαν και ξεχώρισαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Happy New Breakfast: Τα πρωινά και τα brunch της Πρωτοχρονιάς

Πού θα φας το πρώτο γεύμα της νέας χρονιάς.

Night out με τη Ναταλία Δραγούμη στο πειραιώτικο "Yaboo"

Το νεοαφιχθέν ολοήμερο πόστο της Ακτής Κονδύλη έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης και για πολύ καλούς λόγους αφού εδώ η παράδοση και ο μοντερνισμός δίνουν νόστιμα ραντεβού.