Κάππαρη

Αν είστε κι εσείς μόνιμοι κάτοικοι αθηναϊκής πολυκατοικίας και τείνετε να ξεχάσετε την ύπαρξη σπιτιών με κεραμοσκεπή, θα το χαρείτε αυτό το μικρό… φευγιό: η «Κάππαρη», παρότι άρτι αφιχθείσα στα Πετράλωνα, έχει ένα (σε λογική δόση) «πάμε σαν άλλοτε», με τραπεζοκαθίσματα βαμμένα ζαχαρί, τριγυρισμένα από κάποια δέντρα, κυπαρισσί παραθυρόφυλλα, φαναράκια και μεταλλικές γλάστρες στα περβάζια.

Κάππαρη

Αν είστε κι εσείς μόνιμοι κάτοικοι αθηναϊκής πολυκατοικίας και τείνετε να ξεχάσετε την ύπαρξη σπιτιών με κεραμοσκεπή, θα το χαρείτε αυτό το μικρό… φευγιό: η «Κάππαρη», παρότι άρτι αφιχθείσα στα Πετράλωνα, έχει ένα (σε λογική δόση) «πάμε σαν άλλοτε», με τραπεζοκαθίσματα βαμμένα ζαχαρί, τριγυρισμένα από κάποια δέντρα, κυπαρισσί παραθυρόφυλλα, φαναράκια και μεταλλικές γλάστρες στα περβάζια. Τα χάζευα δοκιμάζοντας συμπαθητικά κεφτεδάκια σαγανάκι (€ 7,50) με ωραία, spicy ντοματένια σάλτσα, με όση φέτα χρειάζεται, μαστέλο που ψήνεται στη σχάρα (€ 7,50) και σερβίρεται με λαδολέμονο και πιτούλες και μια λιτή σαλάτα με ρόκα, ξινομυζήθρα, ντομάτα και σπασμένο παξιμάδι (€ 7) η οποία, δροσεροκρατσανιστή, λειτουργεί ορεκτικότατα.

Ελληνική συνήθεια που θυμάσαι από τα μικράτα σου και τη συνεχίζεις απόλυτα φυσικά, το ωραίο με τις ταβέρνες είναι ότι δε χρειάζονται… βαρύγδουπη οργάνωση. μόνο διάθεση για έξω. Κι ότι, δημοκρατικότατα, πιάνουν όλη την γκάμα του κοινού: νεαρόκοσμο και μεγαλύτερους, ζευγάρια και φίλους. Αρκεί να σας πω ότι στο τραπέζι πίσω μας αντάλλασσαν απόψεις περί Sonia Rykiel και Azzedine Alia (sooo «Sex and the City») τρώγοντας –αντί για σούσι– μοσχαράκι κοκκινιστό. Εμείς πάλι, αντί για τους μεγάλους designers τούτου του πλανήτη, συζητούσαμε περί της γενικής ανάγκης για φαγητό λογικά κοστολογημένο, την ώρα που ήρθε στο τραπέζι ο μουσακάς, ο οποίος είχε ωραία μπεσαμέλ, παρότι ο κιμάς δεν ήταν τόσο πετυχημένος, και το κεμπάπ γιαουρτλού (€ 9), μερακλίδικο, μια μείξη από αρνί, μοσχάρι και χοιρινό, με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες – σαν να τις έκοψε η γιαγιά σου. Ένα γατί πιτσιρίκι τριγύριζε στα πόδια μας, μέρος της σκηνογραφίας «γειτονιάς» – χρειαζούμενης αυτόν τον καιρό της επιστροφής στην πόλη.

UP: Το προσεγμένο σύνολο. Η ποικιλία σε γεύσεις: εκτός από κρεατικά και μαγειρευτά, έχει και θαλασσινά - μέχρι και γαριδομακαρονάδα. DOWN: Το σέρβις είναι λίγο απρόσωπο, αν και εξαιρετικά γρήγορο.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάππαρη

Δωριέων 36, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.