Amalour

Για πρώτη χρονιά το υδραίικο μαγαζί ανοίγει τον υπέροχο κήπο του και ανανεώνει πολύ νόστιμα την κουζίνα του. Eίναι από αυτούς τους χώρους που σε σπρώχνουν να γίνεις υπαστυνόμος Μπέκας, όχι για να εξιχνιάσεις κάποιο έγκλημα, αλλά για να ανακαλύψεις κι άλλα διαμαντάκια σαν το κτίριο που το στεγάζει στην Αθήνα.

Amalour

Για πρώτη χρονιά το υδραίικο μαγαζί ανοίγει τον υπέροχο κήπο του και ανανεώνει πολύ νόστιμα την κουζίνα του.

Amalour - εικόνα 1

Το «Amalour» είναι από αυτούς τους χώρους που σε σπρώχνουν να γίνεις υπαστυνόμος Μπέκας, όχι για να εξιχνιάσεις κάποιο έγκλημα, αλλά για να ανακαλύψεις κι άλλα διαμαντάκια σαν το κτίριο που το στεγάζει στην Αθήνα. Είναι ένα μοναδικό στο στιλ του προπολεμικό κτίριο, που συνδυάζει με ασυνήθιστο τρόπο art deco και νεοκλασικά στοιχεία, επιστεγασμένα με μια απίθανη ξύλινη στέγη. Έχει διατηρηθεί άψογα, χάρη στο μεράκι της γνωστής χρηματιστηριακής οικογένειας Δεβλέτογλου στην οποία ανήκει. Πέρυσι, που είχα επισκεφθεί το υδραίικης καταγωγής μαγαζί, είχα λατρέψει τον κήπο του, όμως δεν φιλοξενούσε ούτε κόσμο ούτε τραπέζια. Φέτος, λοιπόν, τον ανοίγει για πρώτη φορά. Το πυκνό πράσινο σε περικυκλώνει. Αλλού δημιουργεί γωνιές-φωλιές για τετ-α-τετ, για φαγητό ή για ποτό, κι εκεί η αύρα του κήπου είναι πιο άμεση. Στον κύριο χώρο του ρεστοράν έχει στηθεί βαθμιδωτό δάπεδο από λευκό ξύλο, το οποίο συνεχίζεται με το ίδιο υλικό και υψώνει μια ιδιότυπη «βιβλιοθήκη». στις προθήκες της δεν υπάρχουν βιβλία, αλλά κεριά, γλαστράκια, καθρέφτες και λάμπες που απλώνουν εντελώς συμβολικά μια αίσθηση σπιτικής οικειότητας.

Ο νέος σεφ Σωτήρης Κουκουνάρης έχει κάνει καλή δουλειά. Από το περσινό μενού κρατάει τα συμπαθέστατα, λιλιπούτεια, κασιώτικα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο. Εκείνος προσθέτει ελληνικό σούσι. ωραία η ιδέα να τυλίξει το ρύζι με σπανάκι αντί για φύκι, αλλά κάτι χρειάζεται –λίγο λεμόνι ίσως ή το κλασικό σουασάμπι– για να λάμψει. Είναι πολύ δροσιστική και μυρωδάτη η πανακότα της ντομάτας με νοστιμότατο πέστο πάνω σε φέτα και κριθαρομπουκιές. Οι παπαρδέλες με λαχανικά, σωστά βρασμένες, έχουν βαθιά και ποικίλη νοστιμάδα. Ο σολομός συνοδεύεται από ηλεκτρισμένα ξινούτσικη σος αστακού και ωραίο βουτυράτο πουρέ (αν ζητήσετε να μείνει το ψάρι μια σταλιά υγρό στο κέντρο του, θα το ευχαριστηθείτε καλύτερα). Tο μαριναρισμένο σε γιαούρτι, δυόσμο και λάιμ κοτόπουλο είναι χυμώδες και εκφράζει ως oriental εξπρεσιονισμός τη μαρινάδα του, αλλά μια πιο ψαγμένη γαρνιτούρα αντί για το απλούστατο ρύζι θα το έκανε ερεθιστικότερο. Σας προτείνω από καρδιάς τα όμορφα επιδόρπιά του, όπως το αφράτο κι ανάλαφρο cheesecake ή τη δροσερότατη, μυρωδάτη τάρτα λεμονιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φουρνιστά καλούδια στο "Πεϊνιρλί Ονομαστός"

Ο φούρνος στο Νέο Κόσμο, που καθημερινά ψήνει σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο καλούδια όπως πεϊνιρλί, πίτσες και ποικιλία από λιχούδικα αρτοσκευάσματα, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το ραντάρ της Ναταλίας Δραγούμη.

24/04/2025

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.