Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα, που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές.

Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα (Ηλέκτρα, Θωμάς και Τάκης) σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα (Τετάρτη με Κυριακή), που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές. Το γευστικό κομμάτι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νόστιμο χαλούμι σχάρας με ντομάτα και πιτούλες, πατάτα γεμιστή με μπέικον και τυριά, ένα αρκετά στεγνό τυροπιτάρι με σκοπελίτικο φύλλο, μια ωραιότατη τηγανιά αρνίσια με βαλσάμικο και κρασί, αρωματισμένη με δεντρολίβανο, κι ένα καλοφτιαγμένο, αλμυρούτσικο ψαρονέφρι, γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον, ντομάτα και πιπεριά. Μόνο για τις προκάτ πατάτες γκρίνιαξα λίγο κι η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν

προλαβαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι ο κατάλογος είναι πλέον μεγαλύτερος κι η κουζίνα τον διαχειρίζεται καλά, χωρίς να κάνει άλλες εκπτώσεις. τα πιάτα είναι νόστιμα και προσεγμένα κι έρχονται σε όμορφα κεραμικά πιατάκια. Στα συν και οι επεξηγήσεις στις φιάλες του κρασιού – ιδίως για ένα μεζεδοπωλείο το κοινό του οποίου δεν ανήκει απαραίτητα στους γνώστες, είναι μια ευκολία καλοδεχούμενη και μια ώθηση μαζί (πάντως, και το χύμα είναι αρκετά συμπαθητικό).

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχοντικόν (το)

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Σαρακοστιανά ενσταντανέ σε αγαπημένα σημεία της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2025

Πρώτη γεύση από το Anthes, το νέο εστιατόριο της Σκούφου

Ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της πόλης, με μια ξεχωριστή πρόταση στο ολοκαίνουριο και κομψότατο bar-resto του κέντρου.

"Συν Αθηνά": Σαρακοστιανά νόστιμα ενσταντανέ με θέα την Ακρόπολη

Στην πάντα ζωντανή Αποστόλου Παύλου, οι νηστίσιμες νοστιμιές έχουν αστική ούγια.

"Αμπιμπάγιο": Αστεράτα σαρακοστιανά στην καρδιά του Θησείου

Αν αναρωτιέστε πού θα γιορτάσετε φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα για να ικανοποιήσετε όλη την παρέα, το "Αμπιμπάγιο" είναι η λύση.

Για εκλεκτή θαλασσοφαγία στην σχεδόν speakeasy ταβέρνα της Ιεράς Οδού

Μια off radar πρόταση, κατάλληλη για τις γαστρονομικές συνθήκες των ημερών.

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Το τρίπτυχο "παράδοση, γεύση και φιλοξενία" δίνει τον εορταστικό τόνο το Πάσχα στο ιστορικό ορόσημο του αθηναϊκού κέντρου.

Κυριακή του Πάσχα σε Συν Αθηνά και Αμπιμπάγιο

Αρνί ψημένο στις κληματαριές και άλλες νοστιμιές στα δύο σποτ του Θησείου.