Πέππας

Μια ιστορική ταβέρνα στο γνωστό κρεατοφαγικό προορισμό ανανεώνεται και αποκτά αισθητική εστιατορίου. Πρόκειται για μια παλιά ταβέρνα που λειτουργεί δίπλα στην εκκλησία από το 1977 και που πρόσφατα ξαναγύρισε στα χέρια των ιδιοκτητών οι οποίοι την ανακαίνισαν ολοκληρωτικά

Πέππας

Μια ιστορική ταβέρνα στο γνωστό κρεατοφαγικό προορισμό ανανεώνεται και αποκτά αισθητική εστιατορίου.

Πέππας - εικόνα 1

Αυτό που αντίκρισα την Κυριακή στη Σταμάτα ήταν απίστευτο. Κάποια στιγμή, κι ενώ οδηγούσαμε σε κάτι επαρχιακούς δρόμους –πραγματικά όμορφη εξοχή–, βρεθήκαμε ανάμεσα σε μυριάδες αυτοκίνητα, που κατέφθαναν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με προορισμό την πλατεία με τις χασαποταβέρνες. Σε φρενήρεις ρυθμούς έκαναν γύρους, σαν καρχαρίες, γύρω από την ταβέρνα της αρεσκείας τους, σκαρφάλωναν πεζοδρόμια και διπλοπάρκαραν για να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής –ει δυνατόν– από το παϊδάκι. Κι ας έχει δυο τετράγωνα πιο πέρα ατελείωτες αλάνες! Μετά, με αγωνία στο μάτι, κατέβαιναν βαδίζοντας γοργά για να προλάβουν. Φαντάζομαι ότι επιστρέφοντας το απόγευμα θα ένιωθαν ευτυχείς που βγήκαν… βόλτα στη φύση.

Αφού, λοιπόν, αντιμετωπίσαμε τα πλήθη, βρεθήκαμε καθισμένοι μπροστά στο τζάκι στην ταβέρνα του Πέππα. Την παλιά εκείνη ταβέρνα που λειτουργεί δίπλα στην εκκλησία από το 1977 και πρόσφατα ξαναγύρισε στα χέρια των ιδιοκτητών που την ανακαίνισαν ολοκληρωτικά. Έτσι, ο όρος ταβέρνα αναφέρεται πλέον μόνο στο είδος του φαγητού, αφού το περιβάλλον μοιάζει περισσότερο με εκείνο ενός εστιατορίου. Καλοβαλμένα τραπέζια, άνετες καρέκλες, χαμογελαστό προσωπικό με ωραίες ποδιές, ολοκαίνουργια ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα συνθέτουν ένα σκηνικό σαφώς πιο πολιτισμένο απ' ό,τι μας έχει συνηθίσει η περιοχή.

Ξεκινήσαμε με μια πολύ καλή σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και μανούρι στο κάρβουνο – ο κατάλογος το προτείνει με μέλι, αλλά δοκιμάστε το καλύτερα με το σπιτικό γλυκό κυδώνι που φτιάχνει η μητέρα του ιδιοκτήτη. είναι άλλο πράγμα. Ακολούθησε πολύ καλό, ζουμερό, αλλά ξεροψημένο κοντοσούβλι και τραγανό, αλλά κάπως στεγνό κοκορέτσι. Από τα κυρίως, δοκιμάσαμε μια ικανοποιητική σπαλομπριζόλα και συμπαθητικό, ωραία ψημένο παϊδάκι με χειροποίητες πατάτες τηγανητές. Στο τέλος, μας περίμενε μία ακόμη έκπληξη. Ενώ στις ταβέρνες της περιοχής τα επιδόρπια είναι είτε ανύπαρκτα είτε περιορίζονται σε γιαούρτι με μέλι, εδώ θα βρείτε τραγανούς καλοφτιαγμένους λουκουμάδες με μέλι, ζεστή τάρτα σοκολάτα και ενίοτε πολύ καλή τραχανόπιτα – μοιάζει με μπακλαβά.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό από την κλασική λαδόκολλα, ελάτε εδώ. Αλλά, θερμή παράκληση, παρκάρετε λίγο πιο μακριά. Μπορείτε να συνδυάσετε και μια βόλτα στο βουνό – εμείς πάντως το κάναμε, από τύψεις φαντάζομαι…

Περισσότερες πληροφορίες

Πέππας

Πλ. Σταμάτας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.