"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.

κοντοσωρος

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι, που αναδεικνύει το τοπικό, αυθεντικά γαλανόλευκο στοιχείο.

κοντοσωρος

Το τεφτέρι της Ιλιάννας Κοντοσώρου, κόρης του ιδρυτή του εστιατορίου και πρωτοπόρου υποστηρικτή της ελληνικής κουζίνας, Νίκου Κοντοσώρου, εκπέμπει σύγχρονη φινέτσα χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του. Μπαχαράτες, με βοτανική φρεσκάδα και στιβαρή προσωπικότητα συνταγές, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα της γνήσιας μακεδονικής κουζίνας και ζεσταίνουν την ψυχή στις χειμερινές μας εξορμήσεις στην περιοχή.

κοντοσωρος

Στην όμορφη, ατμοσφαιρική σάλα με τα τραπέζια που έχουν στηθεί γύρω από το εντυπωσιακό τζάκι, φυσά αέρας ανανέωσης. Στο πάσο της κουζίνας γυροφέρνουν πιάτα που καθιερώθηκαν πλέον ως κλασικά, αφού τιμήθηκαν δεόντως στα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας τους στο μενού, χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι νέες δημιουργικές προσθήκες. Τα τοπικά και τα ελληνικά οινοποιεία δηλώνουν ηχηρό "παρών" στην κάβα με περισσότερες από 200 ετικέτες, αλλά και επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα.

Chef’s tip
Εμπειρία για τους οινόφιλους είναι η επίσκεψη στο κελάρι μας, όπου μπορείτε να ξεναγηθείτε στη γοητεία του κρασιού μέσα από ειδικές οινογευστικές δοκιμές.

Ξινό Νερό Φλώρινας, 2386081256, Εστιατόριο Κοντοσώρος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.