Ρένα της Φτελιάς

Στο «σπιτικό» μαγαζί της Ρένας στο Ψυχικό φύσηξε αέρας ανανέωσης - και ήταν καλοδεχούμενος.

Ρένα της Φτελιάς

Γευστική ανανέωση

Στο «σπιτικό» μαγαζί της Ρένας στο Ψυχικό φύσηξε αέρας ανανέωσης - και ήταν καλοδεχούμενος.

Ρένα της Φτελιάς - εικόνα 1

Ύστερα από τόσα χρόνια μόνον οι πιο παλιοί θυμούνται γιατί η Ρένα είναι της Φτελιάς. Όλοι όμως (μικροί ή μεγαλύτεροι) απολαμβάνουν την ίδια σπιτική, μαμαδίστικη κουζίνα της. Άλλωστε, τι νομίζετε; Ένα σπίτι είναι το μαγαζί. Ένα αντρόγυνο (η Ρένα και ο Κώστας) κάνει τις προετοιμασίες, μαγειρεύει κ.ο.κ. Σαν να έχει καλέσει κάποιος την οικογένεια στο σπίτι για δείπνο. Η προτίμηση της Ρένας μέχρι πρότινος σε ένα συγκεκριμένο μενού, χωρίς δυνατότητα παρέκκλισης και ποικιλία γεύσεων, δεν άφηνε περιθώρια για συχνές επισκέψεις. Η αλλαγή πλεύσης ήταν αναπόφευκτη. Το νέο γευστικό τοπίο του μαγαζιού στηρίζεται και πάλι σε συνολικές προτάσεις. Μόνο που, αντί για τη μία του παρελθόντος, σήμερα υπάρχουν τρεις, με ορισμένα πιάτα να εναλλάσσονται ανάλογα με το τι προτείνει η αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα δοκιμάσετε οκτώ διαφορετικά πιάτα και τέσσερα γλυκά. Με € 40 (συν € 3 για το κουβέρ) η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα. Τα πιάτα έχουν ρίζες στην παράδοση αλλά και σύγχρονη αντίληψη με τη γευστική σφραγίδα της Ρένας μονίμως παρούσα.

Δοκίμασα μια σειρά από πολύ καλές σούπες αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πίτες που εναλλάσσονται ανάλογα με την ημέρα. Βρήκα νόστιμο το γεμιστό σολομό και το επίσης γεμιστό καλαμάρι (ρύζι, δυόσμος, πορτοκάλι και κουκουνάρι). Από τα κύρια το κατσικάκι με τις χυλοπίτες όχι μόνο είναι καλό, αλλά αναδεικνύει σε πρωταγωνιστικό ρόλο την ντομάτα που συμμετέχει στη σύνθεσή του. Καλό, αλλά λιγότερο του γούστου μου είναι και το καραμελωμένο μοσχάρι, το οποίο συνοδεύεται από ένα νοστιμότατο πουρέ. Όσο για τα επιδόρπια (και αυτά εναλλασσόμενα), η πιατέλα θα καλύψει πλήρως τις υπογλυκαιμικές σας τάσεις. Η ροδακινόπιτα με γιαούρτι και μέλι αλλά και τα λουκουμαδάκια ήταν αυτά που ξεχώρισα κυρίως, χωρίς να υστερούν τα υπόλοιπα. Συνολικά η νέα πρόταση της Ρένας στηρίζεται (τα μέτρησα) σε τριάντα εννέα πιάτα και οκτώ επιδόρπια. Προφανώς δεν μπορούν να περιγραφούν όλα. Αρκεί, όμως, το γεγονός ότι η Ρένα είναι πάντα Ρένα και ότι οι επιλογές για τον εμπλουτισμό του μενού είναι εύστοχες. Επομένως, αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Ειδικά όταν μιλάμε μόνο για 40 ευρώ.

Διονύσης Κούκης INFO

Ρένα της Φτελιάς, 25ης Μαρτίου 28, Ν. Ψυχικό, 2106743874, 2106748718. Έως 1.30 π.μ. Κλειστά Κυρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.