
Είναι μυστικό, ίσως και όχι τόσο καλά κρυμμένο πια αλλά και μια ιδιαίτερη περίπτωση μαγαζιού η Λαγουδέρα. Βλέπεις, βρίσκεται στην Ιερά Οδό και εντός του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού.
Οι λάτρεις των ψαρικών πιθανότατα τη γνωρίζουν ήδη από καιρό, σερβίροντας σε δύο off radar τοποθεσίες –επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Πέραμα και στην προαναφερθείσα πινέζα του Βοτανικού– τις πρωτότυπες θαλασσινές συνταγές της. Δίνοντας προτεραιότητα στις ποιοτικές πρώτες ύλες και στα ολόφρεσκα ψάρια, αυτό το ουζερί έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε γνώστη της θαλασσινής κουζίνας.


Ανάμεσα στα μαγειρευτά που κλέβουν την παράσταση, θα βρείτε πεσκανδρίτσα στιφάδο, χουνκιάρ μπεγιεντί με χταπόδι και τόνο λεμονάτο με μανιτάρια, ενώ μεγάλο μέρος της επίσκεψης στη "Λαγουδέρα" είναι οι αναφορές στην Κρήτη με εμπνευσμένα ορεκτικά, όπως σφακιανές πίτες, μυζηθροπιτάκια, μαραθοπιτάκια και τους must try γεμιστούς κολοκυθανθούς.
Πρωταγωνιστές του μενού τα παστά ψάρια (βλέπε "παστουρμάς θαλάσσης", σκουμπρί, μαρινάτος γαύρος), αλλά και εκλεκτοί μεζέδες όπως οι κρασάτες σουπιές, το μπιφτέκι τόνου και το σουβλάκι πέρκας.

Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από εκλεκτό ούζο ή τσίπουρο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψαροφαγίας.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.