
Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο CTC του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη γιορτάζει τη 10η επέτειό του με μια αποκλειστική σειρά four-hands και six-hands δείπνων, καλωσορίζοντας μερικούς καταξιωμένους παγκοσμίως σεφ στην κουζίνα του.
Από την ίδρυσή του το 2015, το CTC έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας και αυτή η επέτειος δεν αποτελεί απλώς μια γιορτή διακρίσεων αλλά έναν φόρο τιμής σε δέκα χρόνια δημιουργικότητας, αφοσίωσης και εξέλιξης.

Για να τιμήσει αυτό το ταξίδι, ο σεφ-πατρόν Τσιοτίνης προσκαλεί κορυφαίους διεθνείς σεφ σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία όπου κάθε dinner θα είναι ένας διάλογος πολιτισμών, τεχνικών και πάθους. Χωρίς θεματικούς περιορισμούς, χωρίς όρια - οπου οι σεφ ενωνουν την δημιουργικότητα και τις ιδεες τους αρμονικά.
Οι καλεσμένοι σεφ
- Απρίλιος: Adam Smith | *Michelin-starred Woven, Αγγλία
- Μάιος: Sang Hoon Degeimbre | **Two Michelin-starred, Air du Temps, Βέλγιο
- Ιούνιος: Andreas Selvaggini | *Michelin-starred Savage και Ulrik Jepsen l *Michelin-starred À L'aise, Νορβηγία

Ο επισκέπτης μπορεί να περιμένει μια πολυεπίπεδη γαστρονομική εμπειρία, όπου η δημιουργική συνύπαρξη κορυφαίων σεφ οδηγεί σε ένα ιδιαίτερο tasting menu, συνοδευόμενο από επιλεγμένα κρασιά και ποτά που έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν κάθε πτυχή του.

Οι δημιουργίες θα πλαισιωθούν από ένα εξαιρετικά επιμελημένο οινικό πανόραμα, υπό την επιμέλεια του τμήματος Qenothèque της ΆΜΒΥΞ. Πιστή στο όραμά της να εκπροσωπεί εμβληματικά Κτήματα του Ελληνικού & Διεθνούς αμπελώνα, η ΆΜΒΥΞ συμβάλλει στη συγκεκριμένη γαστρονομική εμπειρία με επιλογές κρασιών από το Κτήμα Παλυβού – από την εμβληματική αμπελουργική ζώνη της Νεμέας – των πολυεπίπεδων και καταξιωμένων Wine Estates της Moët Hennessy, καθώς και της εμβληματικής σαμπάνιας Veuve Clicquot.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.