Zoubourlou: Νέα 'κομφεταρία- πιτασερί' στο Σύνταγμα

Delights στην καρδιά της Αθήνας και άλλες νοστιμιές.

zouy

Το άνοιγμα της Ζουμπουρλούς στην περιοχή του Ψυρρή αντιμετωπίστηκε από την αρχή με περίσσιο ενθουσιασμό από τους γλυκατζήδες και μη αυτής της πόλης, σε βαθμό που πλέον δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε την πλατεία Αισχύλου χωρίς αυτή. Η αγάπη στην "κομφεταρία-πιτασερί” συνέχισε ακάθεκτη τα επόμενα χρόνια, και έτσι είναι πλέον γεγονός το Zoubourlou: Delights, η δεύτερη δηλαδή τοποθεσία του πετυχημένου πρότζεκτ με παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, νόστιμες πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές που αξίζουν.


Αξιοπρόσεκτο είναι σίγουρα το brunch, το οποίο προσφέρει κλασικές επιλογές όπως avocado toast και κρουασάν με scrambled eggs στην πιο ποιοτική εκδοχή τους αλλά και πιο ‘ψαγμένα’ menu items όπως τα pancake tacos (με αβγά, σωτέ μανιτάρια, ψητή κόκκινη πιπεριά, bacon, τυρί cheddar, λάδι πάπρικας και truffle mayo),  το chicken sando και την εξαιρετικά αρωματική μεσογειακή τάρτα.

Διάσημες είναι πλέον και οι αλμυρές πίτες, ή πιο σωστά οι γκουζλεμέδες της Ζουμπουρλούς, τους οποίους θα βρεις και στο παράρτημα του Συντάγματος στις ακριβώς ίδιες γεύσεις. Σου προτείνουμε σίγουρα τον παστουρμά-γραβιέρα, το σπανάκι με φέτα αλλά και τον vegan γκουζλεμέ με αγκινάρα, φινόκιο, κολοκύθι και μανιτάρια.


Όσο για τα γλυκά με την υπογραφή του pastry chef Νίκου Τσαγκαράκη, στο Zoubourlou: Delights θα βρεις μία αναπτυσσόμενη  λίστα με τις πιο αγαπημένες επιλογές του κοινού, όπως την πάβλοβα, το κιουνεφέ με παγωτό, την τάρτα bueno και το ψημένο cheesecake, ενώ πολύ σύντομα θα προστεθούν στο μενού η πορτοκαλόπιτα, η καρυδόπιτα και το δημοφιλέστατο αρμονοβίλ, με  σεμιφρέντο κρέμα, καραμελωμένα αμύγδαλα, μπεζέδες και σοκολατένια ganache.           


Info:
Φιλλελήνων 4, Σύνταγμα        
21 0322 6087      
                                       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.