Η γεύση της 25ης Μαρτίου στο σπίτι

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που η ελληνική παράδοση συναντά τη γεύση, με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά να πρωταγωνιστεί στα τραπέζια, είτε σε κλασικές συνταγές είτε μέσα από δημιουργικές προτάσεις κορυφαίων σεφ.

μπακαλιάρος

Η 25η Μαρτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ένα πιάτο που τιμάται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα οικογενειακά τραπέζια μέχρι τις δημιουργίες κορυφαίων σεφ, ο μπακαλιάρος μεταμορφώνεται σε λαχταριστές συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Είτε επιλέξετε τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι μπίρας, είτε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή με αρωματική σκορδαλιά από ξηρούς καρπούς ή λαχανικά, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Διάσημοι σεφ προτείνουν μοναδικές συνταγές που απογειώνουν τη γεύση, από αφράτους μπακαλιαροκεφτέδες μέχρι τη θρυλική μπραντάδα Σαντορίνης.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια της ελληνικής κουζίνας, μεταμορφώνεται σε ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες μέσα από τις συνταγές κορυφαίων σεφ. Από τραγανούς λουκουμάδες μέχρι κλασικό τηγανητό με αρωματική σκορδαλιά, κάθε πιάτο αναδεικνύει τη νοστιμιά και την παράδοση με μια σύγχρονη ματιά. Δείτε τις συνταγές των σεφ στο Tasty Guide.

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν και η βασική συνταγή της περιλαμβάνει σκόρδο και λάδι, η κάθε παραλλαγή φέρει την προσωπική της σφραγίδα, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και υφές. Είτε συνοδεύει τηγανητό ψάρι, είτε σερβίρεται ως ντιπ ή ορεκτικό, η σκορδαλιά παραμένει ένα αγαπημένο πιάτο σε κάθε τραπέζι.

Ο μπακαλιάρος της παράδοσης

μπακαλιάρος

Ο μπακαλιάρος, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με τοπικές συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητα και την ιστορία του. Από την κορυφαία μπραντάδα της Σαντορίνης, τον παστό μπακαλιάρο με αλιάδα της Κεφαλλονιάς, τους τραγανούς μπακαλιαροκεφτέδες, τον αρωματικό παστό μπακαλιάρο Αγιορείτικης συνταγής, έως τον κλασικό τηγανιτό μπακαλιάρο με κουρκούτι μπίρας, οι παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο υπόσχονται μοναδικές γευστικές εμπειρίες που ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δείτε παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο στο Tasty Guide.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.