Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο

Μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με υπέροχες ιδέες επιφύλαξε στο κοινό ο βραβευμένος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, φιλοξενούμενος του Symposio at Ark.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο © Λεωνίδας Τούμπανος

Καλεσμένος του επιτυχημένου θεσμού Symposio at Ark αυτή τη φορά ήταν ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που μετέφερε κάτι από τη μαγειρική κοσμοθεωρία του εστιατορίου "Broadway" της Κω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. 

Οι επισκέπτες του "Ark" είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νόστιμα τεκταινόμενα σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Αιγαίου, δοκιμάζοντας κάποιες τις κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού αλλά και μερικές μοντέρνες ιδέες. 

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στον άνετο χώρο στην πόλη της Κω, έτσι και στη μαγειρική έδρα του Γιάννη Μπαξεβάνη, ο σεφ Παπακωνσταντίνου δημιούργησε πιάτα που απέπνεαν φρεσκάδα και δημιουργικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Highlights της βραδιάς δύο πιάτα που αντιπροσωπεύουν πλήρως το "Broadway" και ξεχωρίζουν για όλους τους σωστούς λόγους - δίχως αυτό να σημαίνει πως όλα όσα προσγειώθηκαν στα τραπέζια δεν είχαν κάτι να πουν. 

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το πρώτο πιάτο ήταν ασφαλώς η χαρακτηριστική πια κώτικη ντοματοσαλάτα ή αλλιώς μια από τις καλύτερες του είδους: Μια σαλάτα που μοιαζει να έχει το καλοκαίρι μέσα της, καθώς το εσωτερικό της ντομάτας έχει ψιλοκομμένο ντοματάκι, φράουλες και καρπούζι από την Κω τα οποία φτιάχνουν ωραίο σύνολο υφών μαζί με καραμελωμένο τοπικό κρασοτύρι, ενώ γύρω τους πέφτει νερό ντομάτας που καλμάρει τις εντάσεις ωσάν διαυγές κονσομέ.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το έτερο πιάτο που σκόρπισε συγκινήσεις ήταν τα γιουβαρλάκια. Στην εν λόγω περίσταση περιχύθηκαν με ένα εικονικό αυγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμένο βούτυρο, φανερώνοντας έτσι πως ο σεφ αγαπά να καρυκεύει συχνά πυκνά τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr

Η βραδιά έκλεισε με κρέμα ελληνικού καφέ, παγωτό θυμάρι, πραλίνα φουντουκιού και στρέζελ σουσάμι, σε ένα αν μη τι άλλο διαφορετικό φινάλε. 

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Επόμενη άφιξη στο Symposio at Ark, το εξαιρετικό εστιατόριο της Θάσου The Lost Sheep με σεφ τον Γιάννη Μαρινόπουλο, στις 20 Μαρτίου.


Info

Κόστος: €55/άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".