Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα τοπ εστιατόρια της Πάρου

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2025 γιόρτασαν την 32η απονομή του κορυφαίου θεσμού γαστρονομίας στην Ελλάδα σε μια βραδιά γεμάτη λάμψη, που έφερε στο προσκήνιο τη διαχρονική σχέση υψηλής κουζίνας και υψηλής μόδας. Η κορύφωση ήρθε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία, με την υπογραφή του μαγειρικού διδύμου του Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez και Takahiko Kondo.

Ανάμεσα στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν υπήρξαν αρκετά που κέρδισαν για πρώτη φορά την υψηλή διάκριση του Χρυσού Σκούφου ή του Top Notch, ενώ κάποιες περιοχές της χώρας έδειξαν πολύ μεγάλη δυναμική. Η Πάρος ήταν ένα τέτοιο μέρος, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch. Μέσα σε πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και έξω από αυτά, το δημοφιλές κυκλαδονήσι και τα εστιατόριά του ανέβασαν όλο το προηγούμενο έτος τον γευστικό τους πήχη

Galazia Hytra - Ξενοδοχείο Summer Senses (Χρυσός Σκούφος)

Το καλοκαιρινό alterego της πολυβραβευμένης Hytra απλώνει τα τραπέζια του στο πίσω μέρος του 5* ξενοδοχείου Summer Senses, "βλέπει" το Πίσω Λιβάδι και τη Μάρπησσα, και σερβίρει σαν amuse bouche ατμόσφαιρα σιωπηλής πολυτέλειας με εξαιρετικό σέρβις. Στην κουζίνα του, τα αρώματα των Κυκλάδων, η επαφή με τη γη της Πάρου και μία μοντέρνα γευστική κοσμοθεωρία συνυπάρχουν αρμονικά.

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Galazia Hytra 1

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Galazia Hytra 3

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Galazia Hytra 2

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Galazia Hytra 4

Ο βραβευμένος Γιώργος Φελεμέγκας επιμελείται και ο ταλαντούχος Χρήστος Κανουλάς εκτελεί με συνέπεια και ακρίβεια πιάτα σύγχρονης αντίληψης με μπόλικα ντόπια στοιχεία. Από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα είναι οι γαρίδες με μοσχολέμονο, φράουλα, κρέμα βασιλικού, αμπελοφάσουλα και αγουρέλαιο, το μοσχάρι με αγκινάρα, αφρό κρασοτύρι και ρεβιθάδα και ο αστακός με ραβιόλι, μυδόζουμο και σάλτσα από πετρόψαρα.Θαυμάσια η δουλειά της σομελιέ Χριστίνας Χουρπουλιάδου.

Matsuhisa Paros - Ξενοδοχείο Avant Mar (Χρυσός Σκούφος)

Η παραλία Πιπέρι και το πολυτελές ξενοδοχείο Avant Mar, ακριβώς έξω από τη Νάουσα, λειτουργούν ως το ιδανικό τερέν για το παγκοσμίως αγαπητό εστιατορικό brand και την παριανή εκδοχή του. Στο Matsuhisa Paros, το θαλασσινό αεράκι μιξάρεται με το περιβάλλον απέριττης κομψότητας, την ανοιχτή κουζίνα και το επιβλητικό μπαρ, σε ένα σκηνικό που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις αλλά και τις προσδοκίες του σύγχρονου επισκέπτη.

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Matsuhisa Paros 2

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Matsuhisa Paros 3

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Matsuhisa Paros 1

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Matsuhisa Paros 4

Το ίδιο ακριβώς κάνει και η φημισμένη fusion κουζίνα του, με επικεφαλής εδώ τον Γιώργο Σπαγκάκο και την Αμάντα Θανάτη. Τα διαχρονικά φαβορί της γευστικής κουλτούρας του Nobu-san βρίσκονται ασφαλώς στο μενού και συναντούν φρέσκες ιδέες, με μεσογειακά ή νοτιο-αμερικάνικα twists.

Parōn - Ξενοδοχείο Parilio (Top Notch)

Το εστιατόριο που δημιουργήθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου Parilio έχει γήινα στοιχεία στη διακόσμηση και εποπτεύει την πολύ όμορφη πισίνα που θυμίζει εξωτική παραλία. Τα ηνία της γεύσης κρατά ο πολύ ταλαντούχος σεφ Θάνος Φέσκος που μεταφέρει εδώ ένα κομμάτι της αβανγκάρντ μαγειρικής φιλοσοφίας του, παρουσιασμένη όμως σε ένα πιο comfort και χαλαρό ύφος που ταιριάζει στο κλίμα του καλοκαιριού.

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Parōn 1

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Parōn 3

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Parōn 4

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_Parōn 2

Το χταπόδι σχάρας με αέρινη κρέμα καμμένου βουτύρου και το γιουβέτσι αστακού με πουρέ καρότου ξεχωρίζουν στο ευφάνταστο μενού που εκτελεί με ακρίβεια ο ικανός σεφ Θάνος Μπαμπούρας.

SeaRocks (Top Notch)

Πάνω στην ανερχόμενη παραλία του Αμπελά, ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Παρίκος έχει στήσει ένα ιδιαίτερα προσεγμένο beach resto σκηνογραφημένο με φυσικά υλικά, ξεκούραστα χρώματα και ασφαλώς πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_SeaRocks 2

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_SeaRocks 4

Με ατού τους μεγάλους ξυλόφουρνους που δεσπόζουν στο βάθος του χώρου, μαγειρεύει μια fine comfort κουζίνα που είναι προσεγμένη, φινετσάτη και πολύ αρωματική με ωραία στιγμιότυπα σαν την al dente ρεβυθάδα με δεντρολίβανο και την πλούσια ψαρόσουπα. Τα ωμά του έχουν ιαπωνική ακρίβεια και τα επιδόρπια είναι υψηλού επιπέδου.

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_SeaRocks 1

Χρυσοί Σκούφοι Πάρος_SeaRocks 3

Το σέρβις περιποιείται ευγενικά μες τις αέρινες στολές του, ενώ η λίστα κρασιών είναι φροντισμένη και εκτενής με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο

Μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με υπέροχες ιδέες επιφύλαξε στο κοινό ο βραβευμένος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, φιλοξενούμενος του Symposio at Ark.