Πώς καταφέρνει ο Cinapos να γεμίζει κάθε βράδυ;

Στο μεζεδοπωλείο – σουξέ του Θησείου κάθε βράδυ είναι σαββατόβραδο, με παρέες όλων των ειδών να συρρέουν για να δοκιμάσουν τους μεζέδες του masterchef Πάνου Ιωαννίδη. Διαβάστε την κριτική μας!

Cinapos 18

Τρίτη βράδυ κι ανηφορίζοντας τον ερημικό πεζόδρομο της Ηρακλειδών χαζεύουμε εστιάτορες στην πόρτα άδειων μαγαζιών να μας γλυκοκοιτούν, κι αναπολούμε τις (όχι πολύ μακρινές) εποχές που, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, ήταν τέτοια η κοσμοσυρροή σ’ αυτήν την άλλοτε ultra δημοφιλή γωνιά της Αθήνας, που χρειαζόταν μέχρι και να σπρώξεις για να διαβείς. Οι πιάτσες αλλάξει πολύ από τότε, κι απόψε η ησυχία που απλώνεται σ’ όλη τη γειτονιά είναι σχεδόν αγριευτική.

Ο Πάνος Ιωαννίδης στο Cinapos

Σ’ όλη τη γειτονιά είπαμε; Λάθος. Υπάρχει ένα σημείο εδώ, για το οποίο κάθε βράδυ είναι Σαββατόβραδο: το Cinapos, το μεζεδοπωλείο – σουξέ του Θησείου, είναι κι απόψε κατάμεστο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί: ο χώρος, ολοκληρωτικά ανανεωμένος, είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθε, οι δε γεύσεις εντελώς συντονισμένες με το πιο κραταιό trend της εποχής. Εδώ, ο Πάνος Ιωαννίδης (του τηλεοπτικού Masterchef) αφήνει στην άκρη τα αγαπημένα του ιταλικά και επιμελείται μια ξένοιαστη ελληνική κουζίνα, με αναφορές στην πολίτικη καταγωγή των γιαγιάδων του, σε μενού που περιλαμβάνει classics του ελληνικού μεζέ όπως ο μαρινάτος γαύρος, τα τηγανητά κεφτεδάκια και τα τσιγαριαστά χόρτα με αυγά, και την ομάδα να αξίζει εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο φέρνει βόλτα ένα μεζεδοπωλείο σε μέγεθος μητρόπολης.

Ίδιον του μεζέ, βέβαια, είναι το ταμπεραμέντο. Οι εντάσεις, τα γκάζια, οι οξύτητες, οι κάψες, όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τραβήξουν το τσίπουρο ή το κρασί, που θα σε κάνουν να ζητήσεις "μάστορα, άλλη μία απ’ αυτό". Και, αλήθεια, πόσο ταμπεραμέντο μπορείς να χωρέσεις σε έναν μεζέ, όταν πρέπει να κρατήσεις κοντά 200 καρέκλες γεμάτες κάθε βράδυ;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας για το εστιατόριο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.