
Τρίτη βράδυ κι ανηφορίζοντας τον ερημικό πεζόδρομο της Ηρακλειδών χαζεύουμε εστιάτορες στην πόρτα άδειων μαγαζιών να μας γλυκοκοιτούν, κι αναπολούμε τις (όχι πολύ μακρινές) εποχές που, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, ήταν τέτοια η κοσμοσυρροή σ’ αυτήν την άλλοτε ultra δημοφιλή γωνιά της Αθήνας, που χρειαζόταν μέχρι και να σπρώξεις για να διαβείς. Οι πιάτσες αλλάξει πολύ από τότε, κι απόψε η ησυχία που απλώνεται σ’ όλη τη γειτονιά είναι σχεδόν αγριευτική.

Σ’ όλη τη γειτονιά είπαμε; Λάθος. Υπάρχει ένα σημείο εδώ, για το οποίο κάθε βράδυ είναι Σαββατόβραδο: το Cinapos, το μεζεδοπωλείο – σουξέ του Θησείου, είναι κι απόψε κατάμεστο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί: ο χώρος, ολοκληρωτικά ανανεωμένος, είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθε, οι δε γεύσεις εντελώς συντονισμένες με το πιο κραταιό trend της εποχής. Εδώ, ο Πάνος Ιωαννίδης (του τηλεοπτικού Masterchef) αφήνει στην άκρη τα αγαπημένα του ιταλικά και επιμελείται μια ξένοιαστη ελληνική κουζίνα, με αναφορές στην πολίτικη καταγωγή των γιαγιάδων του, σε μενού που περιλαμβάνει classics του ελληνικού μεζέ όπως ο μαρινάτος γαύρος, τα τηγανητά κεφτεδάκια και τα τσιγαριαστά χόρτα με αυγά, και την ομάδα να αξίζει εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο φέρνει βόλτα ένα μεζεδοπωλείο σε μέγεθος μητρόπολης.
Ίδιον του μεζέ, βέβαια, είναι το ταμπεραμέντο. Οι εντάσεις, τα γκάζια, οι οξύτητες, οι κάψες, όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τραβήξουν το τσίπουρο ή το κρασί, που θα σε κάνουν να ζητήσεις "μάστορα, άλλη μία απ’ αυτό". Και, αλήθεια, πόσο ταμπεραμέντο μπορείς να χωρέσεις σε έναν μεζέ, όταν πρέπει να κρατήσεις κοντά 200 καρέκλες γεμάτες κάθε βράδυ;
Διαβάστε εδώ την κριτική μας για το εστιατόριο!