Βραδιά οινογευσίας στον Βασίλαινα με τη Νεμέα στο επίκεντρο

Το κτήμα Γκόφα καταλαμβάνει το ιστορικό εστιατόριο για μια βραδιά οινογευσίας αφιερωμένη στις εκλεκτές του ετικέτες, ταιριασμένες με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα και προτάσεις από το νέο μενού του Βασίλαινα.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 2

Τη δεύτερη βραδιά γευσιγνωσίας για το 2025 ετοιμάζει ο Βασίλαινας την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, καλωσορίζοντας στη σάλα του το Κτήμα Γκόφα από τη σπουδαία οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας. Πέντε εκλεκτές ετικέτες (δυο λευκά κρασιά, δυο ερυθρά και ένα orange) θα συνοδέψουν ισάριθμα πιάτα, ειδικά διαμορφωμένα από τον σεφ του εστιατορίου, σε ένα μενού με στόχο να αναδείξει την επίμονη δουλειά των ανθρώπων του Κτήματος.

Η οικογένεια Γκόφα, που καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της από το 1959, ξεκίνησε τις πρώτες της οινοποιήσεις στο λινό, το πατητήρι του πατρικού σπιτιού στη Νεμέα, χρησιμοποιώντας χειροκίνητα μέσα οινοποίησης και σταφύλια από τις περιοχές Κούτσι και Δάφνι. Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας προχώρησε σε φυτεύσεις νέων ποικιλιών, δημιουργώντας πρότυπα χαρμάνια διεθνών προδιαγραφών με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 1

Σήμερα, μετά και την μετεγκατάσταση του οινοποιείου στο Κούτσι, στις όχθες του μυθικού ποταμού Ασωπού (άλλωστε, κόρη του Ασωπού ήταν, κατά την αρχαιότητα, η Νεμέα), οι ποικιλίες που καλλιεργούνται πλέον στο κτήμα Γκόφα είναι το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay και η Κυδωνίτσα, με τη φιλοσοφία του κτήματος να περιστρέφεται πάντα γύρω από την εξαιρετική πρώτη ύλη ως βάση για έναν ποιοτικό οίνο.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, σ’ αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το γοργά ανερχόμενο Κτήμα, που τιμά και αναδεικνύει το terroir της σπουδαίας Νεμέας, τα κρασιά του κτήματος Γκόφα θα συνδυαστούν με πιάτα όπως η βελουτέ σελινόριζας με τραγανό κρεμμύδι και φουντούκι, η νέα "αθηναϊκή" με ρίκι, wakame και καπνιστή μαγιονέζα, αλλά και το κεμπάπ ψαριού ημέρας, με ταμπουλέ, γιαούρτι και lime

Η τιμή συμμετοχής είναι στα 60€/άτομο, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήσεις στο 2107210501.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καθαρά Δευτέρα στο St. George Lycabettus

Πετάς χαρταετό στο λόφο του Λυκαβηττού και μετά απολαμβάνεις μία εξαιρετική εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/02/2025

Ήρθαν το 2025: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Οι έως τώρα πιο αξιόλογες αφίξεις του 2025, σε μια σκηνή που δε σταματά στιγμή να μεγαλώνει.

Sister: Τι εννοείς ότι τις Κυριακές απολαμβάνεις Pad Thai & ακούς Μπέλλου;

Στο Νέο Ψυχικό, κάτι φουλ γευστικό και φερμένο από άλλου "συμβαίνει" σε ένα 60s καμβά που αφηγείται τις Κυριακές όπως πρέπει να είναι, φίνες, ανατρεπτικές & κυρίως με ειλικρίνεια ή αλλιώς αλά "Λαικά".

Οι Κυριακές νοστιμίζουν με το Sunday Roast στο GB Roof Garden

Kάθε Κυριακή μεσημέρι, στο φημισμένο εστιατόριο της Μεγάλης Βρεταννίας, στρώνεται ένα τραπέζι γεμάτο νοστιμιές από τους σεφ Κουστούδη και Λιόκα.

Η γεύση της παράδοσης γιορτάζει στα εστιατόρια του FS Athens

H Taverna 37 και το Mercato ετοιμάζουν ειδικά μενού για την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου, αναδεικνύοντας την αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν τη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας με τη φινέτσα των αυθεντικών γεύσεων.

Η Μαραθιά ανοίγει τη σεζόν δυναμικά με νέο σεφ στις επάλξεις

Την 1η Μαρτίου ανάβουν και πάλι οι φωτιές στον φιλόξενο χώρο της Μαραθιάς, με τον Βαλάντη Τσακαλίδη στην κουζίνα κι ένα μενού που σε προκαλεί να πάρεις το πρώτο πλοίο για τη μαγική Τήνο…

Tσίπουρο Ηδωνικό: Η κατάλληλη συντροφιά για τις γεύσεις της Σαρακοστής

To Ηδωνικό, το τσίπουρο από τα Estates Costa Lazaridi, έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από την πρώτη του κυκλοφορία, κερδίζοντας τα μεγάλα τραπέζια και συντροφεύοντας ιστορίες γεύσης για σωστούς μερακλήδες.